Autor Tema: Maglenke u braniku?  (Pročitano 1999 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ZorannZapočeo temu

Maglenke u braniku?
« poslato: 07. Dec, 2015. 13:17 »
Da li je neko kod nas video Yetija (sa okruglim farovima) sa maglenkama u braniku?

Ovako nešto:

Ako da - gde to ima da se kupi? Koliko košta (približno)?
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 tsi

Van mreže nikolaj

Odg: Maglenke u braniku?
« Odgovor #1 poslato: 07. Dec, 2015. 16:22 »
Dobrodošao na forum. Ja tu varijantu nisam video kod nas, a na braniku baš postoje otvori za tako nešto. Pitao sam auto električara da li u okrugle farove mogu da se naknadno ugrade sijalice za maglu, ali mi je rekao da bi to bilo preveliko budženje pa sam odustao. Imaš ovo http://www.superskoda.com/Skoda/YETI/Yeti-CITY-Facelift-2013-original-Skoda-front-FOG-light-RIGHT , ali to je za novi model i mislim da ne bi dimenziono odgovaralo. Možda bi pre oblikom i veličinom odgovarale maglenke iz Fabije 2.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #2 poslato: 07. Dec, 2015. 16:37 »
I ja pretpostavljam da su to ugrađene maglenke iz nekog drugog modela Škode, ali mi nije jasno zašto uopšte na Yetiju postoje ti otvori, ako nema originalnih maglenki :)

Ako saznam nešto, javljam...

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 07. Dec, 2015. 16:39 »
fotosop, na briskodi odavno komentarisan.

ima yeti originalne maglenke al ne na tom mestu.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #4 poslato: 07. Dec, 2015. 16:41 »
Ja sam u Mađarskoj video Yetija sa takvim (ili vrlo sličnim) maglenkama. E, sad, da li je budževina ili nešto drugo, to ne znam, ali je izgledalo "fabrički" :)

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 07. Dec, 2015. 17:26 »
ili je budzeno ili si video novog yetija koji to ima fabricki spusteno u branik.

stari yeti ima maglenke u sklopu okruglog fara i nikad ni u kakvoj fabrickoj ili dodatnoj opremi nije bilo tih donjih maglenki. stavljali su ljudi led DRL, ali to je vec druga prica.

ove maglenke lice na maglenke sa octy2, ali su ove na slici vece........

msm moze sve da se zbudzi :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 07. Dec, 2015. 21:33 »
Oct 2 fl..ubačeno

Van mreže nikolaj

« Odgovor #7 poslato: 07. Dec, 2015. 22:00 »
Najverovatnije je tako, s'tim da desna maglenka ide na levu, a leva na desnu stranu.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #8 poslato: 08. Dec, 2015. 10:16 »
stari yeti ima maglenke u sklopu okruglog fara i nikad ni u kakvoj fabrickoj ili dodatnoj opremi nije bilo tih donjih maglenki.
Da, pitao sam ove iz Škodinog servisa, i oni su mi rekli da je naknadna ugradnja skupa, jer mora da se menja ceo far. Inače, ja sam, tri godine nakon kupovine Yetija, bio ubeđen da se maglenke nalaze u velikom faru, a da su u okruglom duga svetla  :D

U svakom slučaju, videću onda da li negde mogu da se ubace te Oktavijine maglenke u Yetija. Ima neko predlog za dobrog majstora koji bi to mogao dobro da uradi? Do sada sam imao samo kontakte sa zvaničnim servisom, a ne verujem da bi oni hteli da to rade.

Još jedno važno pitanje: ima li neko ideju da li tako dodata svetla za maglu mogu da rade zajedno (istovremeno) sa dugim svetlima? Primetio sam da duga svetla odlično osvetle daleko, ali da u blizini auta, npr. do nekih 5m ispred, bude malo lošije osvetljeno, pa bi tada ova svetla za maglu baš bila korisna. Kad se vozi po auto-putu, to obično nije važno, ali ja volim da, kad je to moguće, vozim sa dugim svetlima i po raznim seoskim putevima, koji su puni rupa :(
« Poslednja izmena: 08. Dec, 2015. 10:24 Zorann »