Autor Tema: Octavia 2.0 CR obrtaji se podignu  (Pročitano 2776 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Škoda BIHZapočeo temu

Octavia 2.0 CR obrtaji se podignu
« poslato: 10. Dec, 2015. 21:13 »
Pozdrav svima imam octaviu 2.0 CR. 2011 kada uključim grijanje obrtaji se popnu na hiljadu i tako radi sve dok ne postigne temperaturu kazaljka na pola.Pa dali neko ima taj model i ovakvo iskustvo,dali se nešto treba isključiti ili je to tako?
Hvala
« Poslednja izmena: 17. Dec, 2015. 20:32 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Škoda octavia

Van mreže batke

Odg: Octavia 2.0 CR obrtaji se podignu
« Odgovor #1 poslato: 10. Dec, 2015. 22:33 »
Da li misliš kad upališ klimu da greje da se podignu obrtaji?
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #2 poslato: 11. Dec, 2015. 08:26 »
To se dešava i kad upalim samo ventilaciju običnu bez klime i sa klimom nema razlike

Van mreže batke

« Odgovor #3 poslato: 11. Dec, 2015. 10:05 »
To se dešava kad si u leru. Možeš li dužim pritiskom na taster za poništavanje kilometraže da dobiješ informaciju o stanju akumulatora na MFD. Ne znam da li ta opcija postoji kod tebe. Ja sam imao sličan problem, doduše kad upalim klimu da hladi, a spoljna temperatura je veća od 28 stepeni C. Podizanje broja obrtaja motora je način da auto zaštiti akumulator kada ima dosta uključenih potrošača. Najbezbolnije je da proveriš šta se dešava kada popališ nege druge potrošače (svetla, klimu i slično). Ako se dešava isto verovatno je akumulator ispražnjen, a svakako bih ti preporučio da proveriš u kakvom je on stanju. Ako nije to, onda je moguće da su ti otišli neki senzori koji daju signal ECU da podigne broj obrtaja kada se steknu određeni uslovi. To se rešava u servisu na dijagnostici.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #4 poslato: 11. Dec, 2015. 18:19 »

Van mreže batke

« Odgovor #5 poslato: 11. Dec, 2015. 19:04 »
Ne radi regeneraciju svako jutro. Isti je problem kao kod mene samo kod tebe da hladno. To je izgleda normalno na novim dizelima pogotovu CR varijantama. I dalje mislim da ECU diže obrtaje kako bi zaštitio komponente dok ne postigne radnu temperaturu motora. Ja sam se pomirio sa tim. Bio sam u servisu i rekli su mi da je akumulator prazniji i da ga treba dopuniti i to je to. Valjda će se javiti neko od kolega ko zna nešto više.

Van mreže sretkop

« Odgovor #6 poslato: 28. Dec, 2015. 08:22 »
I ja imam isti motor. Primetio sam istu stvar. A na koliko obrtaja ti podigne ler gas? Kod mene ga digne negde na 900-950o/min i se to desava kada je motor uglavnom hladan, i mislim da je to normalno. Kada je motor u leru alternator nije u stanju da proizvede dovoljno struje za potrebe grejanja, a da se nebi vukla struja iz akumulatora CPU diže broj obrtaja motoru.
  • Vozi: Škoda Oktavija 2.0tdi 2012

Van mreže batke

« Odgovor #7 poslato: 28. Dec, 2015. 09:15 »
Tako i ja razumem i to je normalno pogotovu dok je hladan motor. Drugo, dok je hladan on radi pod elektronski kontrolisanim sauhom dok se malo ne zagreje pa tek onda počne da spušta obrtaje. Novi E288 motori vrlo brzo podignu radnu temperaturu takoda to ne traje dugo.