Autor Tema: Ne radi Check Engine Lamp  (Pročitano 1767 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shebezZapočeo temu

Ne radi Check Engine Lamp
« poslato: 11. Dec, 2015. 09:40 »
Pozdrav svima,
Nesto vise od mesec dana sam vlasnik Oktavie 1.6MPI 2005 godiste.
Posto je benzinac resio sam da ugradim plin, i sve ok, auto ispravan, utegnut, presao nesto vise od 66000, plin lepo primio radi ok, sve kako treba. Dosao red na atest, u servisu gde sam ugradjivao plin dolaze ljudi iz AMSS da pregledaju vozilo. Ja nisam bio tu kad su pregledali uglavnom zovu me da mi kazu da mi ne radi lampica Check Engine nece da se upali kad se da kontakt i da neznaju da li to moze da prodje kad papire predaju agenciji za bezbednost saobracaja, neznaju da li cu dobiti atest.
Nisam to hteo da ostavim kao problem vec odma ujutru u ovlasceni servis tu na Rakovickom putu da provere o cemu se radi, vise zbog mene i auta nego zbog atesta, ne bi voleo da nemam informaciju da nesto nije u redu sa motorom. Ostavim auto, oni su gledali, nisu sigurni, sve je ispravno, nema nikakva greska, i posle pola dana dobijam informaciju kaze za taj model i ne treba da sija ta lampica, tu funkciju ima lampica na kojoj stoji EPC, a Check Engine tu stoji reda radi, predpostavljam zbog masovne proizvodnje pa ugradjuju table koje odgovaraju za zve modele oktavie.
Sad ja treba to treba da objasnim ovim ljudima iz AMSS i Agencije za bezbednost saobracaja da je to u stvari ok. Papire smo predali za Atest pa ako ne prodje dogovorio sam se sa serviserom da mi izda potvrdu da ta lampica i ne treba da svetli.
Da li je mozda neko ima slicno iskustvo? Kako vam sve ovo zvuci?

Srdacan pozdrav.
  • Vozi: Skoda Oktavia 1.6MPI 2005

Van mreže ugi85

Odg: Ne radi Check Engine Lamp
« Odgovor #1 poslato: 11. Dec, 2015. 10:08 »
Koji model Oktavie je u pitanju 1 ili 2?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 11. Dec, 2015. 10:46 »
Pa valjda 2, ova druga serija.

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 11. Dec, 2015. 10:55 »
Dobro su ti rekli u servisu. Indikator neispravnosti rada motora je EPC lampica. Za koju lampicu ljudi iz AMSS-a pretpostavljaju da je Check Engine?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 11. Dec, 2015. 11:20 »
Pa ona lampica sto ima oblik motora ona se ne pali samo se nazire da postoji, kao i niz nekih drugih lampica za koje nemam pojma cemu sluze, i nalazi se odma pored EPC lampe.

Van mreže ugi85

« Odgovor #5 poslato: 11. Dec, 2015. 11:45 »
Na mestu koje si oznacio se nalazi indikator za neispravne sijalice, servo, izduvne gasove, rad motora EPC i pojaseve.
Ne znam tacno na koji mislis ali pretpostavljam da se radi o indikatoru emisije stetnih gasova. To je prva lampcia sa leve strane u donjem redu.

« Odgovor #6 poslato: 12. Dec, 2015. 06:21 »
Nasao sam onu knjizicu koja ide uz auto i da bas kao sto si napisao to je lampica za izduvne gasove.
Sve jasno, samo me cudi kako ovi iz AMSS i servisa gde sam ugrdio plin nisu znali st treba da gledaju.
Da li se vama prilikom paljenja na kontaktu pali ova lampica za izduvne gsove i da li treba da se pali.

Van mreže sasacalko

« Odgovor #7 poslato: 12. Dec, 2015. 07:12 »
Ako te zezaju za atest, najlakse je da ides kod elektricara da ti tu lampicu prepoveze da se ona zajedno pali i gasi sa nekom drugom, na primer sa lampicom za epc, abs itd.  To ti je mnogo lakse nego da im saljes papire, jer dok to prouce, pa ti odgovore, pa ovo, pa ono, pa FTJP(fali ti jedan papir), proci ce mnogo vremena. ☺

Van mreže ugi85

« Odgovor #8 poslato: 14. Dec, 2015. 23:09 »
To prepovezivanje znaci secenje vodova na PCB-u instrument table i lemljenje dodatnih zica za prespajanje kao i trajni gubitak svrhe tog indikatora.

« Odgovor #9 poslato: 16. Dec, 2015. 21:19 »
Dobio atest bez dodatnih pitanja...