Autor Tema: Razvodnik paljenja  (Pročitano 2814 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže joleoneZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
Razvodnik paljenja
« poslato: 12. Dec, 2015. 20:21 »
Pozdrav
interesuje me cime je najbolje ocistiti razvodnik paljenja posto je toliko masta prljav i zapusten da je to propast?
Planiram da ga rasklopim i dovedem to u red
unapred hvala
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
Odg: Razvodnik paljenja
« Odgovor #1 poslato: 12. Dec, 2015. 21:36 »
Mislim da WD 40 je dovoljno i kad ga razglobis dobro prebrisati i podmazati sa male kolicine(nekoliko kapi) masla.

Van mreže joleoneZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #2 poslato: 13. Dec, 2015. 17:08 »
hvala kolega bacteria
Ima li mozda neko sacuvane slike za temu razvodnika sto je izbacio olajkris?
http://forum.skodaforum.rs/felicia-pick-up/razvodnik-paljenja-za-feliciu-1-3/msg21236/#msg21236
moze ih poslati na moj mail sa profila
unapred hvala
« Poslednja izmena: 13. Dec, 2015. 17:13 joleone »
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #3 poslato: 13. Dec, 2015. 23:02 »
Javljam ako nadjem

Sent from my Commodore Amiga 500

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 13. Mar, 2016. 11:18 »

Juce nadjoh malo vremena i resih da se pozabavim razvodnikom paljenja...Od kako sam kupio ovaj auto (za zenu), pre godinu ipo dana, bila je malo lenja, potrosnja ...onako...ali je razvodnik bio bucan i od skoro skala obrtomera je stalno poskakivala...Izvadim razvodnik, podmazem ga preko onog srafa sa strane (nisam imao vremena da ga rasklapam), ..I vise nije bucan, a sto se tice poskakivanja obrtomera, bio je los kontakt zice sa malom buksnom na komutatoru...Sad nema poskakivanja...Ajd, sad malo da podesim paljenje, statickom metodom,...Bre, na remenici se reper uopste ne primecuje...Na kraju po sluhu...Miran rad na benzinu i na plinu (850/o)...auto malo zivnuo, bolji odzivi na gasu...milina u odnosu kako je bilo..Videcemo sad i kakva je potrosnja,....Eee, narucio sam preko oglasa stroboskop lampu, koju sam oduvek zeleo, a nikad nisam imao dovoljno sredstava za tu alatku...jeftino sam je izlicitirao...treba da stigne ovih dana...Pa ce mo onda da vidimo kad ga "strucno" nasteliramo... :P
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #5 poslato: 13. Mar, 2016. 13:56 »
to ti je korisna stvarcica,ja gledao da kupim novu strob lampu ali sam je napravio i radi super i najbolje nastelujes paljenje kod favo.imam shemu ako neko hoce da je pravi nek mi se javi...
ja sam skoro izlicitirao razvodnik od felicije za 500 rsd i cim je stigao odmah sam ga rasklopio,zamenio biksne(iste su kao za anlaser od favo),sve podmazao i kad sam ga montirao nisam prepoznao Favo kako radi i koliko je tih na leru.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #6 poslato: 13. Mar, 2016. 14:10 »
to ti je korisna stvarcica,ja gledao da kupim novu strob lampu ali sam je napravio i radi super i najbolje nastelujes paljenje kod favo.imam shemu ako neko hoce da je pravi nek mi se javi...
ja sam skoro izlicitirao razvodnik od felicije za 500 rsd i cim je stigao odmah sam ga rasklopio,zamenio biksne(iste su kao za anlaser od favo),sve podmazao i kad sam ga montirao nisam prepoznao Favo kako radi i koliko je tih na leru.
http://s5.postimg.cc/ps76lbfqv/strobozapodespaljenja.jpg
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #7 poslato: 22. Mar, 2016. 20:15 »
 Stigla lampa pre neki dan...ajd` da je isprobam..kad ne radi  =))..."mrd levo, mrd desno", kad losi kontakti na dzeku...sredim to...kad nikakve trenutno vajde od nje...Uopste se ne primecuje reper na remenici.  wac1 .Toliko se izlizao...Kad ugrabim vremena, moracu da je dignem na klocnu, da skinem tocak, suh pleh i da izblizine nadjem reper, da ga propisno oznacim i da proverim stanje..Srecom, auto radi "ko satic" tako da nema nekih problema... :RR)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.