Autor Tema: Veličina garažnog mesta za Oktaviju 3 ?  (Pročitano 7245 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mikipZapočeo temu

Veličina garažnog mesta za Oktaviju 3 ?
« poslato: 14. Dec, 2015. 20:21 »
Imam jedno mozda glupo pitanje, ali veoma mi je vazno. Posto mi je garaza jako bitna za ovaj auto, tacnije bez nje ga ne bih ni uzimao, planiram da iznajmim istu u zgradi. Velicina garaznog mesta (zidanog) je negde malo manje od 5x3m. E sad, prolaz (hodnik) ispred garaze do zida preko puta je tacno 5m. Sta mislite da li se ovaj Oktavija tu moze uparkirati u rikverc ?

----------------------------------- zid
                                                    | 5m
-------------| garazno |---------- zid
                   |   mesto  |
                   |    3x5m  |
                   ------------
« Poslednja izmena: 14. Dec, 2015. 20:30 mikip »

Van mreže voyager

Odg: Veličina garažnog mesta za Oktaviju 3 ?
« Odgovor #1 poslato: 14. Dec, 2015. 20:27 »
Mislim da iz cuga ne može.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Na mreži varicak

« Odgovor #2 poslato: 14. Dec, 2015. 20:39 »
Ja moju svaki dan uterujem u još uži prostor, jedino nisam siguran da li je moja ulica uža od tih 5m koje ti imaš između zidova. Trotoar je širok možda metar i koliko je od prilike standardna širina jednosmerne ulice ...

« Odgovor #3 poslato: 14. Dec, 2015. 20:40 »
Ako mislis da je jedna traka, to bi trebalo da je oko 3m ?

Van mreže adamGT

« Odgovor #4 poslato: 14. Dec, 2015. 20:41 »
Iz cuga da moze ali u rikverc,zato sto je dosta siroko,da je 2.5m bilo bi tesno ali u 3m ima da ga uteras kao od šale,imam identicnu situaciju u dvoristu s tim sto su meni vrata na garazi siroka 2.5m i jedva uspem da se uvucem iz dva puta napred nazad
PS
Sto ne bi probao pre uzimanja garaze?

sent from 3310

Van mreže batke

« Odgovor #5 poslato: 14. Dec, 2015. 20:48 »
Probaj da se igraš matematikom.
Nađi na sajtu AČ dimenzije auta, dužinu i širinu pa izračunaj koja je dužina dijagonale npr. od zadnje desne ivice branika do prednje leve ivice branika (pitagorina teorema). Na dužinu koju si dobio dodaj još oko 0.5m (po 0.25m na svaku ivicu branika da ne bude knap pa da izgrebeš auto). Napravi umanjeni model u nekoj odgovarajućoj razmeri pa probaj da izmanevrišeš kroz tako umanjeni model.
Ili još bolje probaj da se parkiraš nekim autom slične dužine pa vidi kako ide.  :B=)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #6 poslato: 14. Dec, 2015. 20:49 »
Sad merio hodnik u garazi 5m a vrata od garaze 2.5m sirine.Sirina unutra garaze 4x5m
Ovo je odprilike od 10 uparkiravanja 2-3 puta uteram iz prve u rikverc.Ako je kod tebe sirina 3m onda ce jos lakse ici.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

« Odgovor #7 poslato: 14. Dec, 2015. 20:52 »
@nikola indjija: dakle, imamo slicnu situaciju? Ova garaza nema vrata, tako da je ulaz oko 3m, a dubina negde malo manje od 5m. Imam tu nekoliko garaza kao opciju, ali ostale su uze (2.5m, 2.7m).

Na mreži varicak

« Odgovor #8 poslato: 14. Dec, 2015. 20:52 »
U rikverc se podrazumeva! Senzori zadnji obavezno, prednji poželjni (ja se kajem što ih nisam naručio) i ja bih na zidove stavio stiropor od 2 cm, to je mnogo jeftinije nego da ga negde očešeš :) Mislim da ti je mesto sasvim dovoljne veličine.

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #9 poslato: 14. Dec, 2015. 20:56 »
Jedno vreme posto nemam zadnje senzore stavio sam nazad u garazu spoljnju gumu bez felne kada se prisloni to je to.
Moja garaza je 5m od vrata do zida i skoro je na knap.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

« Odgovor #10 poslato: 14. Dec, 2015. 21:04 »
Senzori ce biti, sigurno. Sad sam izmerio jos jednom, dva parking mesta su veca, negde oko 2.90x4.60m. Ostala su uza (2.30m i malo veca).

Van mreže ИгоР

« Odgovor #11 poslato: 14. Dec, 2015. 21:17 »
Како брате мили мислиш утјерати 4,65м дуг ауто у 5 м дужине (ширина није битна)? Па прва непажња, нервоза за воланом, мала непажња или мало цуга...и ето чешања. Па њој је дијагонала дужа од 5м.
Ја мислим да не може, а и ако буде могло (ал' кнап), неће она орлова вијека бити "не наслоњена" на тај зид, нема шансе!
Не желим да малеришем, само покушавам бити реалан.  wac1  Опрез!!!

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #12 poslato: 14. Dec, 2015. 21:20 »
Senzori vriste kad se priblizis na manje od 30cm, zato pakovanje u milimetre sa njima zaboravi...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže ИгоР

« Odgovor #13 poslato: 14. Dec, 2015. 21:22 »
Може се ићи до равног тона на сензорима (имам их и ја), али ту опет остаје минимално 20 цм простора (од појаве равног тона).

« Odgovor #14 poslato: 14. Dec, 2015. 21:39 »
Како брате мили мислиш утјерати 4,65м дуг ауто у 5 м дужине (ширина није битна)? Па прва непажња, нервоза за воланом, мала непажња или мало цуга...и ето чешања. Па њој је дијагонала дужа од 5м.
Ја мислим да не може, а и ако буде могло (ал' кнап), неће она орлова вијека бити "не наслоњена" на тај зид, нема шансе!
Не желим да малеришем, само покушавам бити реалан.  wac1  Опрез!!!
Mislis da ne moze da se uparkira sa parking senzorima?

Mozda jeste bzv, ali ako je ovo problem mozda onda razmislim ipak o Rapidu
« Poslednja izmena: 14. Dec, 2015. 21:47 mikip »