Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
Razno
»
Off Topic
»
Troškovi za INO paket, limit?
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Troškovi za INO paket, limit? (Pročitano 1919 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mirkuk38
Laurin&Klement
Like ukupno: 8
L&K ugled:
38
Troškovi za INO paket, limit?
«
poslato:
18. Dec, 2015. 20:49 »
Stigao mi paket iz Kine... posle mesec dana. Već sam pomislio da su žuti omanuli, ali nisu oni, već je carina zadržala paket.
Tri mikrofiber krpe za brisanje auta, vrednost 5 USD. Oni otvorili, procenili na 20 USD i naplatili 600din nečega...
Zar nije postojao neki limit od 50USD ili koliko, do koliko se roba nije carinila??
«
Poslednja izmena: 19. Dec, 2015. 12:32 Karlheinz Hell
»
bugarin
Global Moderator
Like ukupno: 61
L&K ugled:
103
Odg: Troškovi za INO paket, limit?
«
Odgovor #1 poslato:
18. Dec, 2015. 20:56 »
preko koga ti je stigla posiljka? posta? dhl? ups?
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #2 poslato:
18. Dec, 2015. 21:01 »
Običan priority airmail... free of charge.
bugarin
Global Moderator
Like ukupno: 61
L&K ugled:
103
«
Odgovor #3 poslato:
18. Dec, 2015. 21:03 »
garant su manipulativni troskovi. ako otvore posiljku i ustanove da ne podleze carini, naplacuju samo manipulativne troskove (to sto je neko pruzio ruku, iz gomile izvadio tvoju posiljku, otvorio je i odredio da li ide na carinjenje ili ne).
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #4 poslato:
19. Dec, 2015. 00:34 »
...+ ПДВ
Имао сам 2-3 пута такав случај, роба није била вриједности преко 50 евра - значи не плаћа се царина, али чим је отворена, прегледана, установљена јој вриједност - на исту сам сваки пут платио ПДВ, тачно у динар
supruga
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
«
Odgovor #5 poslato:
19. Dec, 2015. 01:11 »
PDV je bio 446 din, ali je poštar naplatio 591din.
... možda se i poštar ugradio jer je morao da se penje na 5 sprat pešice
Vozi: Benzinjaru i Superbicu
frodo
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
10
«
Odgovor #6 poslato:
19. Dec, 2015. 01:23 »
Naplaćuju se troškovi carinskog pregleda oko 150 dinara za svaki paket koji podleže naplati pdv-a.
Bilo je slučajeva da na vrednost robe od 1 dolara oni naplate pdv na 10 dolara jer su oni procenili da toliko vredi, plus troškovi carinskog pregleda, izađe te da državi platiš 3x više nego što roba vredi.
Srbija bato.
Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk
Vozi: Audi A4 B8
supruga
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
«
Odgovor #7 poslato:
19. Dec, 2015. 01:37 »
Ooooo, Mr. Frodo ... srećom da je vaš paket stigao iz unutrašnjosti....
da je koji slučajem putovao iz inostranstva pitanje da li bi prošao carinsku kontrolu
... pomislili bi da ima neki prikriveni chip....
Vozi: Benzinjaru i Superbicu
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
8
«
Odgovor #8 poslato:
19. Dec, 2015. 06:59 »
Eco mog iskustva.
Na neke sitnice koje sam porucivao preko alliexpresa nisam platio nista. Misli zato sto je stigalo kao obicno pismo u onoj koverti sa najlonom. E sad stiglo je direktno na adrsu. U prvom slucaju vrednost je bila oko 10 usd. A u drugom oko 15-20 usd. Neznam u cemu je fora ali ja zadovoljan.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #9 poslato:
19. Dec, 2015. 08:04 »
Bio sam umoran juče jer sam ceo dan (u stvari dva dana) jurcao po jugu Srbije (inače divni ljudi, izuzetno gostoprimtsvo, nisam mogao da se odbranim od rakije, ćevapa i kafana i primanja darova), a predveče onda pun gas do Beograda.. tako da sam sada obratio pažnju šta piše na potvrdi.
Krpe su definisali kao OPREMA ZA AUTO
, napisali da vredi 20$ i naplatili PDV od 446.57 din... a supruga platila cca 600din na kraju.
Kao što reče Mr. Frodo, Srbija bato...
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #10 poslato:
19. Dec, 2015. 09:55 »
Vidim po netu da neki odbiju da prime paket a onda je valjda carina duzna da paket vrati posiljaocu. Pa se desi da posle 10-tak dana zovu da preuzmes paket i ne platis nista ili nesto bas smesno. Vise im se isplati tako nego da placaju postarinu do Kine
.
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #11 poslato:
19. Dec, 2015. 19:25 »
Za prethodnog Superba narucim preko prijatelja koji je bio u Kini par naslona za glavu sa integrisanim displejima. Zamolim ga da posalje regularnom postom i da stavi fakturu sa pravom vrednoscu - 70 eur. Stigne meni paket, ja ga preuzmem ali imam da platim nekih 7.000 din, kazu carina i pdv.
Platim ja i preuzmem kad imam sta da vidim, prilikom pregleda jedan od naslona - koza, zasecen skalpelom. Radnik carine/poste koji je otpakivao bio ocigledno nestrucan. Druga stvar, procenjeni displeji na 200 USD, iako sam prijavio stvarnu cenu (cca 96 USD - tada bio ekvivalent 70 eur).
Ne budem lenj napisem zalbu upravi carina za koju su mi rekli da nema sanse da prodje jer je paket preuzet ?! Ne budem lenj napisem zalbu i posti, uslikam uredjaje, ambalazu i pokazem na salteru gde je ostecenje, gde je ambalaza prosecena itd i reklamiram da posto je jedan naslon ostecen hocu pola vrednosti da mi se vrati. Pitali ljudi koliko je vrednost a ja uzmem carinski racun i kazem onoliko koliko je carina procenila, 200 USD/2 dakle 100 USD protivvrednost da mi se vrati. Uzme zena na salteru preracuna to i upise iznos u zahtev. Rekoh ako uspem da povratim nesto para uspeo sam, ako ne nikom ista.
Dobijem posle dve nedelje iz carine pismo da mi se odbija zalba jer su oni utvrdili pravu vrednost.
Nepune dve nedelje posle toga dobijem pismo iz poste, dopis gde mi se uvazava zalba i odobrava trazeni iznos. Odem u postu i podignem pare. Tako sam na kraju izasao jevtinije nego sto sam planirao da cu platiti displeje.
Usput zaseceni naslon sam odneo kod majstora, bio je samo bok zasecen, covek sanirao za 500 dindzi.
Tako da, otislo carini, vratila posta. Obe drzavne firme pa su presuli iz supljeg u prazno. Neke pravde je bilo, ali nije bilo vredno zivaca. Poenta cele price je da ako vidite veci iznos od ocekivanog, pre preuzimanja paketa reklamirajte carini, vrlo bitan detalj, ako se nesto osteti moguce je naplatiti.
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
adamGT
Laurin&Klement
Like ukupno: 13
L&K ugled:
18
«
Odgovor #12 poslato:
19. Dec, 2015. 20:28 »
Ja ocekujem neke posiljke ovih dana,zna li neko na koji telefon mogu da se zalim carini dok ne preuzmem posiljku?
sent from 3310
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
8
«
Odgovor #13 poslato:
19. Dec, 2015. 22:05 »
Da i zaboravi nesto .
U prvpj turi mi nije stiglo sve od porudzbine a placeno bilo.Ja poslao pismo na aliexpres i cekao me odgovor. Kad prodje rok isporuke onda cemo da vidimo. I tako i bi . Vratili mi pare negde oko 3.5 dolara. Neznam ko je pogresio oi nasi ili njihovi /ja mislim firma od koje sam to porucio / ali su uglavnom uvazili reklamaciju.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
aleksandarzlatic
Laurin&Klement
Like ukupno: 67
L&K ugled:
27
«
Odgovor #14 poslato:
20. Dec, 2015. 09:21 »
Ja imam dosta pozitivnih iskustava sa AliExpresom a sto se tice carine oni po zakonu imaju pravo da procene vrednost robe i da na osnovu toga vrse carinjenje... Ako recimo kupujete toner za stampac oni to gledaju kao poslovnu kupovinu i carine ga, mada sam ja nabavljao 4kg tonera u prahu, Kinezi stavili vrednost 5$ i sve to proslo bez carine, a opet su mi smart sat od 30$ naplatili sa carinom.... Zavisi od carinika, uglavnom vazi pravilo, ako ti naplate dzaba se zalis, mnogo vremena i zivaca je potrebno pa treba jednostavno racunati i na tu mogucnost.
Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket
Strana:
1
2
»
Gore