Autor Tema: Oktavija 2.0tdi 2013. Povećanje udobnosti ! ! ! ?  (Pročitano 3153 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sretkopZapočeo temu

Oktavija 2.0tdi 2013. Povećanje udobnosti ! ! ! ?
« poslato: 23. Dec, 2015. 14:12 »
Pozdrav svim forumašima!
Od nedavno sam postao vlasnik Oktavije 2.0tdi 2013.god. sa samo 37.000km.
Auto je odličan. Dobro se nosi motor sa tom šasijom, da ne kazem lepi za sedište.
Sve mi se na autu sviđa osim udobnosti.
Da li se tu može nešto uraditi (amortizeri, opruge, neko štelovanje, ili šta već) da auto dobije bolju udobnost??!!
« Poslednja izmena: 23. Dec, 2015. 18:44 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Škoda Oktavija 2.0tdi 2012

Odg: Oktavija 2.0tdi 2013. Povećanje udobnosti ! ! ! ?
« Odgovor #1 poslato: 23. Dec, 2015. 14:16 »
evo i slike.. :)

Van mreže zare

« Odgovor #2 poslato: 23. Dec, 2015. 15:58 »
Pa gde nadje da trazis udobnost kod nemaca. Kupis lepo francuza i odmoris kicmu  :B=).

Nevezano za to, auto izgleda odlicno i mozda ti treba samo neki period navikavanja na drugacije podeseno vesanje u odnosu na prethodni auto.

Van mreže mlax

« Odgovor #3 poslato: 23. Dec, 2015. 23:05 »
Pa dobro, ipak je to niza srednja klasa, takozvana golf klasa. Ne mozes bas da ocekujes visok nivo udobnosti. Trebao si da pucas na superb.
Ne bih ti preporucio neko budzenje tipa amortizeri, opruge itd. Ta vrsta budzenja moze da ide u obrnutom smeru, tj. da napravis neudobniji a upravljiviji auto. Ovako, nisam siguran da ces mnogo dobiti a potrosices puno para.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

« Odgovor #4 poslato: 24. Dec, 2015. 07:46 »
Hvala na odgovorima!
Na toj slici su felne 16ke sa 205/55 gumom. Kad sam stavio 15ke sa novim michelin alpine a5 gumama 195/65 situacija se poboljšala. Sad je malo bolje.
Ali hteo sam da vidim sa nekim ko zna da li mozda nesto može da se uradi, jer sam negde pročitao da može da se poveća ubobnost sa drugim oprugama i amortizerima od neke brendirane kuće tipa OEM ili tako nešto. Covek je posle ugradnje bio prezadovoljan, kaže drugi auto.
Znam da je to dodatni novac i da bi bila šteta dirati ovakav jedan primerak oktavije. Kazem sve mi se sviđa na autu, osim udobnosti. Ali hteo sam čisto da vidim sa nekim i da znam na čemu sam. Ako može koliko to  zadovoljstvo košta itd...

Van mreže Filip

« Odgovor #5 poslato: 24. Dec, 2015. 09:55 »
može da se popravi, imaš opcije Bilstein amortizera sa ili bez opruga, auto je posle vizuelno atraktivniji, a ono što je bitno mnogo upravljiviji i ono što tebe zanima, da, može biti udobniji, u zavisnosti od seta koji kupiš (ovo je bitno), nažalost to nije jeftino :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #6 poslato: 24. Dec, 2015. 10:04 »
Hvala Filipe. A da li znaš nekoga ko je to uradio na svojoj oktaviji, pa ako mogu da dobijem povratnu informaciju kakva su utisci, sto bi rekli iz prve ruke

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 24. Dec, 2015. 10:10 »
Staviš KW gewinde sa štelajućom visinom i udobnosti/mekoćom i problem riješen za 1200 eura

Btw. čudno da stane 15" felga na 2.0 tdia

« Odgovor #8 poslato: 24. Dec, 2015. 13:15 »
Uh, 1200eura. Puno novca. Ali pretpostavljam da bi onda vožnja u mojoj škodi 2.0tdi bila nešto približno audiju nekom, a4 ili tako nešto. Možda bi se isplatilo s obzirom šta se dobija :) A da li znaš nekog ko je to vec uradio?
p.s. staje 15ka bez prolema i to 7j i auto je mogu ti reći odličan. Dosta udobniji sa 195/65 gumama mishelin alpin a5 zimskim

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 24. Dec, 2015. 13:46 »
Edit..evo posta..malo me mob zeza sa pozicioniranjem.
I da..vozi se na 18"   :B=)

Pozdrav svima :cuga
Kolega Fia me zamolio na PP da napišem dojmove kad mi stignu gewinde.....i eto, stigle
u petak, montirane danas :kes KW Street Comfort model.

Napravio sam nekih 50-tak km, po podlogama raznih kvaliteta. Ukoliko netko nije upoznat,
zamjenio sam OEM sportski setup na 2.0 TDI Octaviji nakon 10.000km. Bio sam grozno nezadovoljan izrazito grubim podvozjem, što je već rezultiralo serijom "cvrčaka" u armaturi.
Prijatelji su mi montirali gewinde i zabili su mi auto u tlo više nego sam inicijalno želio,
na sport podvozje koje je već niže 15mm, spustili su ga dodatnih cca25mm......možda ipak previše, pa ga malo dignem.

Da ne duljim , utisci.....su na prvu sjajni, nebo i zemlja, iako je auto niži, kvaliteta vožnje ima potpuno drugi karakter, više nema udaraca zadnje osovine ko da se vozim u tačkama za cement, kad silazim s ležećeg ne osjećam se ko da slećem na cigle umjesto na kotače, buka u kabini je znatno manja na lošim površinama, ukratko rečeno ovaj ovjes radi.

OEM ovjes je izgledao ko krivo sparena opruga sa amortizerom, kao da su radili jedno protiv drugoga, osjećao sam svaki neravninu na cesti u kičmi, još uvijek cestu osjećam ali puno mekše, jer ovjes očito upija neravnine, a nije mekan, nije lađa, dapače....kad kočim naglo, manje ponirem, u zavoju sam horizontalniji, na neravnom kad stisnem gas do kraja pogonska osovina ne skače ko konj, nego su kotači u kontaktu s podlogom.....

Vidjet ću dal ću biti toliko oduševljen kad se dojmovi slegnu, al zasad mi se čini da su u Škodi stvarno teže zahebali sportski ovjes, a da su ga Coiloveri jako popravili.

Btw.....na ovim gewindama podesiv je re-bound u 16 točaka tvrdoće, 1. je najtvrđa, 16. najmekša:) .... ja vozim na 9 od 16 ( to je i tvornička preporuka)

Sad mi se čini da je zadnja osovina(torziona greda) čak tiša od prednje pri prelasku preko
zubova na asfaltu.

Ugl....prvi dojam odličan :cuga
kolega je na novoj O3 2.0 tdi to napravio..i po pisanju je prezadovoljan.

Ima negdje na forumu c/p..koristi trazilicu..probaj upisat gewinde

Edit: našao kod nas na forumu

« Poslednja izmena: 24. Dec, 2015. 13:55 hakkler »

Van mreže voyager

« Odgovor #10 poslato: 25. Dec, 2015. 03:02 »
KW Street Comfort treba da ugradim ovih dana. Javiću utiske.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #11 poslato: 25. Dec, 2015. 09:15 »
Veliki pozdrav za Hakklera.
Svaka cast druže. Hvala puno.
Mislim da cu najverovatnije ugraditi drugo vešanje. Samo na prolece  malo da skupim novaca.
Mislim svestan sam ja da ne mogu dobiti francuza, niti očekujem. Ali želim nešto slično nekom audiju a4 ili pasatu.
Hvala jos jednom!!!

« Odgovor #12 poslato: 25. Dec, 2015. 09:17 »
Voyager-u, druže, tebe jedva čekam ! ! !
Molim te kad ugradiš sve to i malo se provozaš, javi se, molim te! ! !
Poz...

Van mreže voyager

« Odgovor #13 poslato: 25. Dec, 2015. 10:37 »
Hocu. Bice neki review. :)
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #14 poslato: 30. Dec, 2015. 08:12 »
Voyageru, druže, ima li šta novo :)