0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav svima :cugaKolega Fia me zamolio na PP da napišem dojmove kad mi stignu gewinde.....i eto, stigle u petak, montirane danas :kes KW Street Comfort model.Napravio sam nekih 50-tak km, po podlogama raznih kvaliteta. Ukoliko netko nije upoznat, zamjenio sam OEM sportski setup na 2.0 TDI Octaviji nakon 10.000km. Bio sam grozno nezadovoljan izrazito grubim podvozjem, što je već rezultiralo serijom "cvrčaka" u armaturi.Prijatelji su mi montirali gewinde i zabili su mi auto u tlo više nego sam inicijalno želio, na sport podvozje koje je već niže 15mm, spustili su ga dodatnih cca25mm......možda ipak previše, pa ga malo dignem.Da ne duljim , utisci.....su na prvu sjajni, nebo i zemlja, iako je auto niži, kvaliteta vožnje ima potpuno drugi karakter, više nema udaraca zadnje osovine ko da se vozim u tačkama za cement, kad silazim s ležećeg ne osjećam se ko da slećem na cigle umjesto na kotače, buka u kabini je znatno manja na lošim površinama, ukratko rečeno ovaj ovjes radi.OEM ovjes je izgledao ko krivo sparena opruga sa amortizerom, kao da su radili jedno protiv drugoga, osjećao sam svaki neravninu na cesti u kičmi, još uvijek cestu osjećam ali puno mekše, jer ovjes očito upija neravnine, a nije mekan, nije lađa, dapače....kad kočim naglo, manje ponirem, u zavoju sam horizontalniji, na neravnom kad stisnem gas do kraja pogonska osovina ne skače ko konj, nego su kotači u kontaktu s podlogom.....Vidjet ću dal ću biti toliko oduševljen kad se dojmovi slegnu, al zasad mi se čini da su u Škodi stvarno teže zahebali sportski ovjes, a da su ga Coiloveri jako popravili.Btw.....na ovim gewindama podesiv je re-bound u 16 točaka tvrdoće, 1. je najtvrđa, 16. najmekša:) .... ja vozim na 9 od 16 ( to je i tvornička preporuka)Sad mi se čini da je zadnja osovina(torziona greda) čak tiša od prednje pri prelasku preko zubova na asfaltu.Ugl....prvi dojam odličan :cuga