Autor Tema: Nece da upali 1.2tsi  (Pročitano 2149 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže joca 58Započeo temu

Nece da upali 1.2tsi
« poslato: 24. Dec, 2015. 12:05 »
E sad mu nije nista!Crkao.Ponovo se upalila cek zuta lampa i posle dva dana nece da upli.Podigao nivo ulja,uterao gorivo.Izgleda zvekno neki ventil za pritisak goriva.Prekjuce isao u Zrenjanin,juce Pancevo nista cudno ni sumljivo.Stao pred trafiku da kupim cigarete i vise nije upalio.Odneo sam ga u servis i cekam dijagnozu.GORIM. hearcut
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže nikolaj

Odg: Nece da upali 1.2tsi
« Odgovor #1 poslato: 24. Dec, 2015. 15:33 »
Eto, urekosmo ga, što bi rekli ovi sujeverni. Ne brini, srediće se to, nego kako misliš "ponovo se upalila"? Zašto nisi reagovao kod prvog paljenja te lampice?
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #2 poslato: 24. Dec, 2015. 16:53 »
Bio sam i gledali,slusali.Pojavila se greska od lambda sonde i nista drugo.Ugasili su gresku i to je to.U voznji i paljenju nisam primecivao da je neki problem.Jednom je teze upalio i jednom se ugasio na leru na naplatnoj rampi.Upalila se posle nekih 600km i nisam stigao taj dan da odem.Dogovorio sam za danas popodne ali eto kasno.Sad su me zvali i kazu neka pumpa na glavi od goriva.Problem je da se nadje pa videcemo sta ce biti.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #3 poslato: 25. Dec, 2015. 15:05 »
Ovo je izgleda neka epidemija, naime dešava se i kod mene nešto slično, ali još uvek nije došlo do toga da neće da upali.
Elem, sinoć nakon sipanja 20-tak lit.goriva na Lukoilu, posle 10-15km vožnje, upali se i meni ona ček endžin lampica. Stanem, isključim motor, upalim ponovo, ona i dalje gori, a auto najnormalnije prima gas i vuče bez ograničenja brzine. Otišao jutros kod Saleta ( AC Stojanov ), na dijagnostici sključili ček lampicu koja je pokazivala grešku vezanu za katalizator, proverili ulje ( nivo normalan, nema benzina u karteru ) i vozi dalje. E sad, da li je do loše ture goriva ili će se kasnije ( kao kod Joce ) pokazati nešto ozbiljnije, ostaje da vidimo. Na Saletovu preporuku sipao sam Wynns aditiv i dolio još 20-tak lit. bezolovnog, za slučaj da je do lošeg goriva.

Van mreže ИгоР

« Odgovor #4 poslato: 25. Dec, 2015. 16:24 »
Коју грешку за катализатор? Недовољну температуру или недовољну ефикасност? Колико си прешао до сада? Колики ти је био ниво уља и које су вриједности LTFT Idle i LTFT Partial на VCDS?

« Odgovor #5 poslato: 25. Dec, 2015. 20:41 »
Ponovo jurimo.Pronadjen je vinovnik kvara (na slikama).Znaci simptoma nekih oxbiljnih nije bilo.Posle prvog paljenja lampice bio sam u servisu Cirinac i kao izduvni gasovi,lambda sonda,lose gorivo.Ponistili gresku,kao nista strasno.Presao sam normalno oko 600km i lampica se upalila ponovo.Sad se secam da u tom periodu jednom nije upalio iz prve i jednom se ugasio na naplatnoj rampi na leru.Desava se mislio sam.ZBOG FRKE OKO POSLA DOGOVORIO SAM CETVRTAK ZA KONTROLU (upalio lampicu mislim u nedelju)POPODNE.Jebiga odneo sam ga u cetvrtak ujutro,u sredu vece nije upalio .Uz neku kolicinu evrica evo me u Sidu sasvim normalno.Motor mnogo tise radi i potrosnja je normalna 7,2.Znaci ventil je pojacavao zvuk ja ga nisam registrovao ali me cudi da nisu ni u servisu.No sta je tu je,nesto sam laksi ali prasimo dalje.Nikolaj otvori oci kao i usi. wac1

« Odgovor #6 poslato: 25. Dec, 2015. 20:47 »
Zaboravih da pohvalim servis na expresnom pronadjenom delu (iz Cacka) i brzoj opravci.Momci su bili maximalno korektni i brzi.Dali su napravili propust kod dijagnostike neznam.Srbija je to. :bravo:

Van mreže nikolaj

« Odgovor #7 poslato: 25. Dec, 2015. 22:08 »
Коју грешку за катализатор? Недовољну температуру или недовољну ефикасност? Колико си прешао до сада? Колики ти је био ниво уља и које су вриједности LTFT Idle i LTFT Partial на VCDS?
Pravo da ti kažem ne znam tačno koju je grešku očitao. Majstor Sale je spomenuo između ostalog i katalizator, ali je akcenat dao na loše gorivo. Što se tiče nivoa ulja, isti je kao i pre dvadesetak dana kada sam poslednji put merio. Za sada nikakvih promena u radu motora nema, videćemo na dalje.