Autor Tema: VCDS - cornering funkcija maglenki?  (Pročitano 3344 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

VCDS - cornering funkcija maglenki?
« poslato: 25. Dec, 2015. 14:32 »
Danas sam malo kodirao :) Za sada sam samo uključio da mi pokazuje brzinu ventilatora u AUTO modu. Aktivirao sam i cornering funkciju maglenki, ali izgleda da nešto nisam dobro odradio. Da li auto treba da se kreće da bi se videlo da li ovo funkcioniše, da li je bitno u kom je položaju prekidač za svetla, da li je mrak ili ne zbog senzora i slično ili ovo uvek radi??

Van mreže batke

Odg: VCDS - cornering funkcija maglenki?
« Odgovor #1 poslato: 25. Dec, 2015. 15:31 »
Ako imaš senzore za svetla radi samo noću. Može da se desi i da se pale kada daš migavac na toj strani na koju hoćeš da skreneš. Ja to nisam imao u planu ali kod mene tako radi.  :B=)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #2 poslato: 25. Dec, 2015. 15:38 »
Mislim da to može da se podesi, negde sam čitao... A radi samo kad daš migavac ili i bez njega?

« Odgovor #3 poslato: 25. Dec, 2015. 17:05 »
@batke

Folgende Codierung ist anzuwenden:   štoperica (laptimer) - RADI
1.   STG 17 (Schalttafeleinsatz) auswählen
2.   STG Lange Codierung -> Funktion 07
3.   Byte 1
4.   Bit 3 aktivieren

Da li ovo treba još negde da aktiviraš da bi se videlo u meniju na Maxi dot-u?

Enabling refuel quantity in the maxidot – RADI (tačnost 5 litara)
Controller 17 - Instruments
07 - Coding
Byte 10
Enable Bit 4

Nemam ponuđen Bit 4 za čekiranje u lpng.... helper, da li može nekako drugačije da se aktivira?

Van mreže batke

« Odgovor #4 poslato: 25. Dec, 2015. 18:05 »
Nema opcije da se štiklira Bite 4, to mora da se odradi izmenom binarnog koda u Byte 10. Kod treba da bude 01111010, a u jedanaestom kvadratići koji predstavlja Byte 10 pošto je prvi Byte 0, treba da piše 7A. Kad manuelno zameniš 0 sa 1 trebalo bi da se promeni mislim iz 6A u 7A. Ne mogu tačno da se setim ali mislim da je četvrta cifra sa desna na levo 0 i da nju treba promeniti na 1. Ako zapneš viči...  :B=)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #5 poslato: 25. Dec, 2015. 18:10 »
Tako nesto sam i ja nalazio, ali nisam bio siguran, pa da proverim.

A stoperica?

Sent from my iPhone  

Van mreže batke

« Odgovor #6 poslato: 25. Dec, 2015. 18:19 »
U Byte 1 štikliraš Bit 3, ako štikliraš i Bit 0 aktiviraćeš i "staging" - okretanje cajgera pri davanju kontakta. Binarni kod za obe aktivirane funkcije je 10101101.

Van mreže batke

« Odgovor #7 poslato: 25. Dec, 2015. 18:28 »
Mislim da to može da se podesi, negde sam čitao... A radi samo kad daš migavac ili i bez njega?

Kornering radi i bez migavca naravno, ali samo kad su upaljena svetla. Kod mene je ispalo da se maglenke pale i kad dam migavac, ali isto tako samo kada su upaljena svetla. Ja svetla držim na "auto" tako da nisam previše obraćao pažnju kako radi jer smo kodirali noću i sve je radilo. Provalio sam da funkcija radi samo kad se upale svetla tako što sam skretao u neku ulicu u T raskrsnici po danu, a ispred mene su bila neka velika staklena vrata na kojima se video odraz kola. Kad sam video da ne rado kornering u trenutku sam pomislio svašta dok se nisam pribrao i shvatio u čemu je fora. Uveče sam izašao napolje da proverim i sve je bilo kako treba, Eto tako sam shvatio sistem po kom radi sve ovo. 

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 25. Dec, 2015. 18:32 »
Danas sam malo kodirao
Koji auto, koje godište, koji nivo opreme, koja/čija verzija VCDS?

• Vozi: Yeti

Van mreže Filip

« Odgovor #9 poslato: 25. Dec, 2015. 19:02 »
to je sve isto već skoro 10 godina

corner light se aktivira ako se smota volan u neku stranu ili se uključi pokazivač pravca, pritom oba važe samo pod uslovom da rade oborena svetla
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #10 poslato: 25. Dec, 2015. 19:16 »
Octavia MY 2014, Elegance, vcds 15.7.

Pitanje u vezi sa cornering lights. Sada mi se odgovarajuća maglenka pali kad smotam volan u tu stranu, ali i kada su mi toškovi pravi, ali upalim neki migavac. Kako da isključim drugu opciju, dakle želim da se CL pali samo kad smotam točkove u neku stranu.

Van mreže batke

« Odgovor #11 poslato: 25. Dec, 2015. 19:24 »
Tako radi i kod mene. Ja sam mislio da se uključivanje maglenki pri uključivanju migavca dodatno kodira, ali očigledno nije tako. Iskren da budem ne znam kako se to isključuje. Meni ne smeta, čak mi se i dopada...

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #12 poslato: 26. Dec, 2015. 17:15 »
Jel moze kod mene da radi corner funkcija?
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže batke

« Odgovor #13 poslato: 26. Dec, 2015. 17:36 »
Trebalo bi da može.

« Odgovor #14 poslato: 26. Dec, 2015. 19:13 »
Samo je pitanje da li imaš senzor zakretanja točka.