Autor Tema: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.  (Pročitano 14109 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandarzlatic

Odg: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #75 poslato: 21. Jan, 2016. 13:57 »
Njega svako moze da pretekne :)

A jos sam mu zadao domaci sa mojim mikro TSI motorom sto se tice potrosnje, izjede se :)

A tek PHONEBOX :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže LjahzeZapočeo temu

« Odgovor #76 poslato: 21. Jan, 2016. 16:37 »
Da li vama rade termostati (ljahze i krcaerdoglija)? Kada ste ovo slikali, jer ovo prosecna potrosnja na kraju voznje? Kod mene kada dostigne 90, termostat vise ne mrda.

Kod mene su ove slike sa voznje iz cuga,relacija duzine 243km.Znaci,prosecna potrosnja koju BC pokazuje na"1".
Sto se tice termostata,ja mislim da tu imam problem,ali nisam siguran posto ne znam kako se ponasaju drugi sdi motori.
Posle remonta motora,jedina velika razlika koju ja primecujem na autu je temperatura motora.
Ranije,motor kada postigne radnu temperaturu (relativno brzo na otvorenom,u gradskoj voznji malo sporije),zakuca se na pola i ne mrda ni levo ni desno,da li isao uzbrdo,nizbrdo,po ravnom ili radio u leru.
Sada mi temperatura motora odnosno kazaljka nikada ne prelazi vise od prve crte odnosno onoliko koliko mi stoji na zadnjim fotografijama i to iskljucivo ako vozim preko 100km/h.Ispod te brzine pokazuje i manje,a po gradu na minusu na relacijama od par kilometara cesto stoji skoro pa u nulti polozaju sto mislim da nije normalno.Na svako pustanje gasa na najkracoj nizbrdici temperatura motora pocne odmah da pada,a ranije je bila ukopana na pola.Ovo govorim za vreme kada su temperature pale ispod 10C.
Kako vama reaguje kazaljka temperature motora koji imate sdi motore?Kako na otvorenom,a kako u gradskoj voznji kada su temperature iznad i ispod nule?
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

« Odgovor #77 poslato: 21. Jan, 2016. 16:51 »
I da,slikano odmah po zavrsetku voznje.

Van mreže skodilak88

« Odgovor #78 poslato: 21. Jan, 2016. 17:04 »
Pre neki dan Beograd - Zagreb - Beograd konstantno 140 km/h i malo voznje po Zagrebu i predjenih
810 km potrosnja na kompjuteru je bila 6.7l ali kad sam sipao pun i bacio matematiku prosek je bio 6.3l.
Leti mi prosek biva oko 5.9l pri slicnim putovanjima uz letnje 16-ice, zimi koristim 15-ice i ne palim grejac stakla :-)
  • Vozi: skoda octavia 1.9tdi 2007

Van mreže Neba

« Odgovor #79 poslato: 21. Jan, 2016. 17:18 »
Kako vama reaguje kazaljka temperature motora koji imate sdi motore?Kako na otvorenom,a kako u gradskoj voznji kada su temperature iznad i ispod nule?

Pre neki dan sam isao do Vrbasa sa Ceraka u prevodu bez ijednog semafora samo par raskrsnica do obilaznice, na obilaznici voznja oko 80km/h iza slepera. Spoljna temperatura po BCu -3.5 stepeni. Nakon 7km kazaljka se popela do  90 stepeni (odnosno uspravno) i nije mrdnula odate. Grejanje mi bilo na dvojci dok nije postalo prijatno u kolima i bez jakne posle smanjeno...
U gradu vec zavisi od konfiguracije rute, guzve i sl.. Sve u svemu isto kad jednom dotakne 90 stepeni uglavnom tu i ostane... Mislim da jedino ako stanem u mestu na malko duze i ukljucim grejanje na 4tu brzinu da mogu svuci kazaljku sa 90ce...
Leti mislim da nikako ne mogu da je spustim sa 90ce :D

Jedino kada mi nije nakon jednocifrenog broja km dostigao 90 stepeni je kada sam krenuo nazad sa Zlatibora, pa nije podigao temperaturu do Uzica na 90.
« Poslednja izmena: 21. Jan, 2016. 17:21 Neba »
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže ИгоР

« Odgovor #80 poslato: 21. Jan, 2016. 17:58 »
Неба, казаљка температуре када дохвати средину не смије нигдје, па таман у леру да свучеш резервоар горива. Ни напријед, ни назад :)

Van mreže Peja

« Odgovor #81 poslato: 21. Jan, 2016. 19:12 »
Evo jednog clanka koga sam izbunario pre par godina.
http://goo.gl/VyrWGv
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #82 poslato: 21. Jan, 2016. 20:25 »
Sve u svemu isto kad jednom dotakne 90 stepeni uglavnom tu i ostane...
Неба, казаљка температуре када дохвати средину не смије нигдје, па таман у леру да свучеш резервоар горива. Ни напријед, ни назад :)
Da ne duzim dalje u temi o potrosnji goriva,ocigledno da imam neki problem sa termostatom ili ko zna cime,posto sam kazaljku na polovini vidio samo jednom od kako su temperature pale ispod 10C.

Na mreži hakkler

« Odgovor #83 poslato: 22. Jan, 2016. 00:33 »
Promijeni termostat..nije skupo. Auto će ti manje trošit..biće prije na radnoj..i biće ti toplije.
Koristi tražilicu..imaš i video kad je mene to mučilo :)

Možda vam auti više troše jer je hladnije radi više potrošača i duže im treba za radnu temperaturu..ali zato bolje/brže idu..baš zato jer je hladnije :D

Van mreže filadija

« Odgovor #84 poslato: 22. Jan, 2016. 12:18 »
Moj HTP trocilindras zimi po Beogradu (najčešća relacija 5km do posla) troši oko 9-9.5 litara. Na otvorenom pri brzinama do 100 km/h oko 5-5.5 litara. Inače neispravna mi je lambda sonda ispred katalizatora. Možda i to malo utiče na potrošnju?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 htp 2008.

Van mreže brele

« Odgovor #85 poslato: 22. Jan, 2016. 13:22 »
Da li ti javlja grešku check engine?

I ja imam trocilindraš HTP i na otvorenom je tu negde s potrošnjom, ali sa baš laganom nogom na gasu, dok mi u lokalu nije prešao 7lit u najgorem mogućem slučaju, ali obično je oko 6,5lit.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #86 poslato: 22. Jan, 2016. 13:32 »
Naravno da neispravna lambda sonda utiče na potrošnju, menjaj to ako si siguran da je neispravna :) Ne samo što utiče na potrošnju, nego i nije "zdravo" za motor. Meni Fabia sa tim motorom u gradu po ovom vremenu pokazuje 6.9-7.1 lit, realnih 7.5l, a na otvorenom normalnom vožnjom prikazuje potrošnju od nekih 5l, a troši realnih 5.5l.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže filadija

« Odgovor #87 poslato: 22. Jan, 2016. 14:36 »
Da li ti javlja grešku check engine?

Javlja mi grešku. Proverio sam na više dijagnostika. Problem je od letos.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 htp 2008.

Van mreže Filip

« Odgovor #88 poslato: 22. Jan, 2016. 15:15 »
moj ovonedeljni prosek, od nedelje popodne pre početka radne nedelje do sada, tj. do petka popodne i kraja radnih dana (izašao sam ranije s posla danas :B=) )

320 km mešano gradsko-prigradske vožnje u odnosu 1/4 prema 3/4 po mojoj proceni, dakle više otvorenog puta, vreme stalno hladno u minusu

« Poslednja izmena: 22. Jan, 2016. 15:19 Filip »
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #89 poslato: 22. Jan, 2016. 15:27 »
Promijeni termostat..nije skupo. Auto će ti manje trošit..
Manje od ovoga ne moze trositi,jer bi mi onda zippo bio veci potrosac nego fabia.
Kako da proverim da li mi termostat otvara odnosno zatvara kada treba?Koliko ja kontam,ako je do termostata onda je stalno otvoren,voda hladi i zato ne postize radnu temperaturu ili?