Autor Tema: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.  (Pročitano 13847 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LjahzeZapočeo temu

Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« poslato: 26. Dec, 2015. 20:20 »
Koliko vam zimi auto trosi vise (ili nekim cudom manje) goriva u odnosu na period kada su temperature prikladne za prolece i leto?
Ovih dana su guzve po Bg ogromne i juce mi je za relaciju koju bi inace presao za sat vremena trebalo vise nego duplo zivaca,a bogami i podosta goriva.
Za relaciju Tempo Ada-Miljakovac,Miljakovac-Knezevac,Knezevac-Karaburma,Karaburma-Miljakovac mi je trebalo neverovatnih 2 sata i 7 minuta!?!Ako sam ikada pozeleo da imam automatik to je bilo juce,jer peta otpade od saltanje iz prve u drugu i obratno.
Po BC za 2 sata i 7 minuta predjeno 40km koliko iznosi ta relacija,prosecna brzina 19km/h uz potrosnju od 5.5l.Auto je bilo ugaseno nekih5,6 minuta koliko mi je trebalo da natocim goriva na pumpi.
Letos mi se takodjer desavalo da par puta uletim u neke guzve gde je voznja prva,druga,ali BC nikad nije pokazao vise od 5.0l.Sada kada je ovako vreme u spicu na duzoj relaciji kada je motor zagrejan ide od 5.0l pa do 5.5l.Na kracoj relaciji gde motor ne postigne neku optimalnu radnu temperaturu pokazuje od 5.5l do 6.0l.
Ne bi da ulazim u pricu koliko BC laze ili ne,ali koliko je vama potrosnja veca u zimskim uslovima voznje po gradu?
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Odg: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #1 poslato: 26. Dec, 2015. 20:29 »
Neke fotke ako su vidljive.
« Poslednja izmena: 27. Dec, 2015. 10:09 Karlheinz Hell »

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #2 poslato: 26. Dec, 2015. 21:00 »
7,5 l plina na 100 km

« Odgovor #3 poslato: 26. Dec, 2015. 21:09 »
Koliko benzina potrosis pored tih 7.5l plina na 100km?

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #4 poslato: 26. Dec, 2015. 21:23 »
Bogami i ja sam juce upao u guzvu krenuo sa Petlovog brda pa sam morao do cvijićeve pa onda kroz 29ti  u kolima proveo skoro pa 3 sata i presao 60km i po novom delu grada i starom   (Upao u najvecu guzvu ) . I sećam se da je Bc pokazao potrosnju od 6,5 litara ja se začudio nisam mogao da verujem (auto je Skoda Praktik motor  je 1,2 TSI 90ks ) doduse bio je prazan ...
« Poslednja izmena: 26. Dec, 2015. 21:26 lipovaccc »
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #5 poslato: 26. Dec, 2015. 21:51 »
ne znam druze za benzin startujem auto i prebaci odmah na plin....ne vodim evidenciju natocim benzin kada upali rezervu.....

Van mreže ИгоР

Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #6 poslato: 26. Dec, 2015. 21:56 »
А шта ви возите јбт..кандила???
Чуј 5.5л зими?
Благо вама...код мене 9.5л!

Van mreže voyager

« Odgovor #7 poslato: 26. Dec, 2015. 21:56 »
Чуј 5.5л зими?
Благо вама...код мене 9.5л!
Ja oko 11.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #8 poslato: 26. Dec, 2015. 22:02 »
I danas je bilo gadno,al juce je bio opsti haos!Juce sam bukvalno od NIS-ove pumpe u Topcideru pa do skretanja u Pere Velimirovica dosao prvom brzinom sto je otprlike dva i po kilometra.
Lipovaccc,koliko ti je otprilike potrosnja zimi veca u odnosu na letnje vreme kada upadnes u ovakav haos?

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #9 poslato: 26. Dec, 2015. 22:03 »
za 2 sata i 7 minuta predjeno 40km koliko iznosi ta relacija,prosecna brzina 19km/h

Nisam vozio u ovim uslovima, ali mislim da bi tesko uspeo da spustim ispod 9 litra.
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

« Odgovor #10 poslato: 26. Dec, 2015. 22:05 »
Чуј 5.5л зими?
Hehehe,kod mene kocija,a jos uz to nisam agresivan vozac pa odatle i tih 5.5l po BC...

Van mreže ИгоР

« Odgovor #11 poslato: 26. Dec, 2015. 22:10 »
8.7л - љето
9.5л - зима
А зна ићи и још "на горе", а на отвореном падне и до 6.3л.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #12 poslato: 26. Dec, 2015. 22:15 »
I danas je bilo gadno,al juce je bio opsti haos!Juce sam bukvalno od NIS-ove pumpe u Topcideru pa do skretanja u Pere Velimirovica dosao prvom brzinom sto je otprlike dva i po kilometra.
Lipovaccc,koliko ti je otprilike potrosnja zimi veca u odnosu na letnje vreme kada upadnes u ovakav haos?
Vidi liteos i   jesenas (Ali bez upaljenje klime sve zivo pogaseno u autu osim radija i svetla ) sam  upao u ovaku guzvu i Bc je pokazo oko pola litre manje . Ali ovo juče je bio pakao prva eventulano druga (Auto vozim i cuvam kao da je moj a ne od firme ) .Ovo pricam za firmin Praktik ...
A ovo sto lignjoslav kaze za HTP motor potvrđujem ja u okotobru upao u guzvu bogami 8-9 litara benzina guta samo tako ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #13 poslato: 26. Dec, 2015. 22:15 »
8.7л - љето
9.5л - зима
А зна ићи и још "на горе", а на отвореном падне и до 6.3л.

Pa dobro,to je to.Ti stisnes pedalu gasa i motor se odazove.Kod mene das gas u ponedeljak,motor reaguje u sredu popodne,al meni i ne treba vise pa ja zadovaljan kandilom.  :B=)

« Odgovor #14 poslato: 26. Dec, 2015. 22:20 »
Auto vozim i cuvam kao da je moj a ne od firme

Svaka cast,jos nisam sreo nekoga ko vozi sluzbeni automobil,a da kaze da ga cuva kao da je njegov!