Autor Tema: Octavia II 1.6.MPI - iskustva?  (Pročitano 22515 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže perunZapočeo temu

Octavia II 1.6.MPI - iskustva?
« poslato: 07. Jan, 2016. 14:41 »
Pozdrav svima.
Razlog mog logovanja na ovaj forum je što sam "nameračio" da, nakon dužeg razmatranja ponude vozila, pazarim Škodu Octaviu II. Trenutno mi je u fokusu jedna Octavia sa 1.6MPI motorom sa 102KS, iz 2008. godine sa dosta opreme (MF kožni volan, digitalna klima, 4 podizača, srednji naslon za ruku, svetla za maglu, displej na instrument tabli itd.). Prodavac je prvi vlasnik, kupio je ovde.
S obzirom na oprečna mišljenja u vezi ovog motora, zamolio bih članove foruma da iznesu svoje utiske o autu sa ovim motorom i eventualnom ugradnjom plina.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6mpi

Van mreže vlada320

Odg: Octavia II 1.6.MPI - iskustva?
« Odgovor #1 poslato: 07. Jan, 2016. 15:29 »
Pouzdanost i troskovi odrzavanja su na strani Skode u odnosu na Opel, a to posebno vazi kada su benzinci u pitanju. Znam, posto vise osoba iz okruzenja vozi Astre G i H benzince i svi imaju velike probleme koji ih skupo kostaju. Original rezervni delovi su takodje jeftiniji i dostupniji za Skodu, u slucaju da nesto bude neophodno da se nabavi.
Octavia A5 benzinac bi trebala biti znatno jeftinija od dizela, mada ne i manje pouzdana. I 1.6 mpi je motor kompletno od aluminijuma, nije veliki potrosac benzina, dugovecnost tog motora nije potvrdjena, pa bi trebalo obratiti mnogo paznje na motor pri kupovini i na potrosnju ulja koju mahom izazivaju gumice ventila. Agregati motora i elektronikase ne kvare cesto,to je pozdano.
Ima puno Octavia u oglasima kupljenih na licitacijama i sa vracenom kilometrazom, pa ne bi bilo lose da postavis link sa oglasom. Mozda neko od clanova prepozna auto i da ti valjan savet. Nekoliko clanova ima 1.6 mpi, pa ce valjda i neko od njih da se javi.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Na mreži AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 07. Jan, 2016. 16:02 »

« Odgovor #3 poslato: 07. Jan, 2016. 17:39 »
Procitao sam navedenu  temu i uglavnom je sve objašnjeno, hvala. Takodje, znam da svi hvale one 1.9 i 2.0 tdi motore, pa bih hteo da pitam da li je baš velika razlika između benzinca i ovih dizelasa u smislu snage,  trajnosti,  pouzdanosti.
Konkretno,  da li su i koliko "lenji"  atmosferski benzinci?

« Odgovor #4 poslato: 07. Jan, 2016. 17:48 »

Ima puno Octavia u oglasima kupljenih na licitacijama i sa vracenom kilometrazom, pa ne bi bilo lose da postavis link sa oglasom. Mozda neko od clanova prepozna auto i da ti valjan savet. Nekoliko clanova ima 1.6 mpi, pa ce valjda i neko od njih da se javi.
Ova nije sa licitacije,  prodavac je prvi vlasnik koji je kupio novu ovde. Kaze da je presla 150k.
« Poslednja izmena: 07. Jan, 2016. 17:50 perun »

« Odgovor #5 poslato: 07. Jan, 2016. 17:53 »
Evo i linka ka konkretnom autu, pa bih voleo da cujem komentare clanova. Unapred hvala.

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7470775/skoda-octavia-b5

Van mreže vlada320

« Odgovor #6 poslato: 07. Jan, 2016. 20:39 »
Ovako na prvi pogled i ne deluje lose, izgleda da je Elegance oprema. Samo ako ima neki dokaz daje kilometraza prava. Ako je prvi vlasnik, onda MORA da ima original servisnu knjigu, makar i da nije popunjena, neki papir iz servisa gde pise presek kilometraze i slicno.
Ne znam koliko prodavac trazi, ali svaka cena preko 5000 nije realna za benzinca.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

« Odgovor #7 poslato: 07. Jan, 2016. 21:08 »
Nismo razgovarali o ceni konkretno,  tek treba da idem sa mehanicarem da je pogledam, kada cu pitati izmedju ostalog i za servisnu knjigu,  ali mi se cini da je pomenuo nesto oko 6200.

Van mreže brele

« Odgovor #8 poslato: 07. Jan, 2016. 22:07 »
Jedna od najlepših ako ne i najlepša boja koja stoji na Oktaviji, a5, iako piše u oglasu b5.
O ovom motoru ima oprečnih mišljenja, neki ih hvale, neki se žale, uglavnom zbog misteriozne potrošnje ulja ili zbog stvaranja bele skrame (majoneza) na čepu za sipanje ulja ili na šipci za merenje.

Po meni najoptimalniji motor za Oktaviju, ima solidna ubrzanja i finu potrošnju.

Ova deluje baš očuvano, cena s obzirom na godište, poreklo, možda i opravdana.

Btw, drugar prodao O2 a5 2005-6.mislim sa istim motorom, ali i plinom na malo manje od 5000.

TT
« Poslednja izmena: 07. Jan, 2016. 22:10 brele »
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže klisko

« Odgovor #9 poslato: 08. Jan, 2016. 01:47 »
On je bolje prošao nego ja. Pre godinu dana sam svoju dao za dosta manje od 5. Proizvedena 05, prva registracija 06, a manje od 150kkm, bez plina.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže brele

« Odgovor #10 poslato: 08. Jan, 2016. 09:49 »
Da li je imala neku manu?

Uzgred, mislio sam da se mnogo lakše i brže prodaje taj a5 model.

TT

• Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže klisko

« Odgovor #11 poslato: 08. Jan, 2016. 11:51 »
Mesec i po je stajala u oglasima. Javilo se pet šest ljudi, došlo da gleda troje. Benzinci se slabo traže. Evo teme o konkretnom automobilu http://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=3343.msg27326.msg#27326

Edit: istekla registracija, insistirao sam na prenosu vlasništva pa sam spustio cenu.
« Poslednja izmena: 08. Jan, 2016. 11:54 klisko »

« Odgovor #12 poslato: 08. Jan, 2016. 14:59 »
Klisko, kako vidim vozio si je oko 3.5 godine. Koliko je, po tvom misljenju slaba na nekim usponima, tipa Begaljicko brdo ili Bubanj potok? Vecina komentara koji spominju neke mane, navode to kao veliki minus.

Van mreže klisko

« Odgovor #13 poslato: 08. Jan, 2016. 15:18 »
Meni je bila dovoljno dobra. Na Begaljničkom je mogla i da ubrzava sa upaljenom klimom, a na Bubanj potoku izgubi nešto brzine i ne može da ponovo ubrza ako moram da usporim. Nedostatak snage je nadoknađen kratkim menjačem, ali zato se mnogo vrti motor čim pređe 120-130 km/h, to je najveća zamerka koju sam ja imao, jer mi je tada trošio ulje. Za magistrale je super, vrlo tih do 100km/h, troši ispod 6l na Ibarskoj, ali za autoput nije dobar, em bučan, em troši ulje (možda nije svaki takav). U gradu je korektan. Oseti se gubitak snage pri korišćenju klime i nije za jurcanje ali nije raga.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #14 poslato: 09. Jan, 2016. 02:06 »
Slazem se, jedina mana tog auta je kratka peta brzina, nikako nije za autoput.. Na 120km/h se vrti na cak 3600 obrtaja sto sigurno na duze relacije nije bas dobro