Autor Tema: Moze li pomoc\savet??? Zaledile brizgaljke...  (Pročitano 1760 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zox024Započeo temu

Moze li pomoc\savet??? Zaledile brizgaljke...
« poslato: 07. Jan, 2016. 16:09 »
Zaledila mi je tecnost za pranje stakala pre neki dan. Ostalo mi je malo letnje tecnosti pretpostavljam pri kraju boce i kad sam (naravno prekasno) pokusao da je ispraznim nesto je zamrzlo. Verovatno tecnost u boci, a moguce i brizgaljke. Nasuo sam odmah preko toga sto je ostalo litru zimske tecnosti na kojoj pise do -20 ali naravno nista se nije desilo nakon toga. Ima li predloga kako da otklonim kvar i sta treba da uradim??? Razmisljao sam sipati medicinski alkohol u bocu npr.
P.S. Nemam grejanu garazu vec auto stoji trenutno u dvoristu zgrade...

Van mreže ugi85

Odg: Moze li pomoc\savet??? Zaledile brizgaljke...
« Odgovor #1 poslato: 07. Jan, 2016. 17:16 »
Najverovatnije da tecnost u boci nije zaledila vec crevo ili brizgaljke, a mozda i pumpa. U svakom slucaju najbolje je da sacekas da se sami otope.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 07. Jan, 2016. 22:37 »
Na to cekam, samo da se ne nacekam, ipak je januar

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #3 poslato: 07. Jan, 2016. 22:44 »
Ili da parkiras kod nekog prijatelja preko noci u garazi! ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže brele

« Odgovor #4 poslato: 07. Jan, 2016. 22:54 »
Zaledilo i meni na Škodilaku pre neki dan.
Međutim, temp se u toku dana podigla do +1, tečnost se utopila, ja je potrošio koliko sam god mogao i preko toga nalio 2 lit verovatno iste te tečnosti kao Zox, do -20.

Čekam opet minus da vidim da li će zalediti.

TT
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

« Odgovor #5 poslato: 17. Jan, 2016. 10:16 »
Otopljeno kad je temperatura skocila na plus, izbaceno sve i sipana Nisotec ecnost zimska. Videcemo sada sta ce biti

Послато са Lenovo P1a42  

Na mreži bugarin

« Odgovor #6 poslato: 17. Jan, 2016. 10:58 »
pa kud nisotec? nisi video na forumu da kolege kukaju da je smrzla vec na -9?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže munja23

« Odgovor #7 poslato: 17. Jan, 2016. 11:05 »
Slazem se sa Bugarinom. Prosle godine na putu za Taru na Yetiu mi se smrzla Nisotec tecnost vec pri -10. Mada sam mislio da je to zbog toga sto je bio mix letnje i zimske tecnosti u rezervoaru. Pre nedelju dana na Fabiji je poceo da mi se pali senzor "washer fluid", a u rezervoaru 5.5 litara Nisotec zimske tecnosti. Odem juce u servis da reklamiram senzor. Nakon sat i po rada na kolima i ciscenja senzora utvrdjeno je da je tecnost prljava i da je zaprljala senzor, pa zato ne radi. Jos sam i platio sat rada servisa jer naravno ovo nije greska fabrike. Tako da od ssda definitivno izbegavam Nisotec. Uzas
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #8 poslato: 17. Jan, 2016. 12:08 »
Jao Zox ispuštaj nisotek odma ima da ti smrze garantovano . Sipaj Sonax , Motul , Wurth samo ispuštaj Nisotek kako znas i umes ....
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Na mreži bugarin

« Odgovor #9 poslato: 17. Jan, 2016. 12:25 »
ma ja sam sipao biloxxi i nikad nikakvih problema. biloxxi doduse nije proizvodjac, oni samo rebrendiraju tudju robu, ali istu tecnost koristim vec godinama bez problema (jednom sam zaboravio da ispraznim letnju tecnost, al to je vec moja glupost)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #10 poslato: 17. Jan, 2016. 15:53 »
Meni nije NISOTEC zamrzao,evo furam ga od početka zime.A,da,kupio sam na NIS pumpi.