Autor Tema: Duga svetla  (Pročitano 7156 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tasa

Odg: Duga svetla
« Odgovor #30 poslato: 12. Jan, 2016. 23:31 »
Sve vise lici da je neko obrnuo sijalicu naopako, tako su meni u skodi zamenili, i dobio sam fokus na 5 m ispred auta sto se vidi na slici, ma na kraju nije sveto pismo, par sitnica proveriti i sve ima da sija kao sunce  :bravo:
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže ugi85

« Odgovor #31 poslato: 13. Jan, 2016. 00:19 »
Upravo zbog toga sam pitao jesu li sijalice pravilno pozicionirane. Na hatchback-u sam imao problem sa levim farom koji je bacao u stranu jer je sijalica malo ispala iz lezista. Bez obzira na to, obe sijalice su bile dosta slabije od Osramovih koje sam ugradio.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže lipovacccZapočeo temu

« Odgovor #32 poslato: 13. Jan, 2016. 12:41 »
Evo da javim sta sam uradio  povodom sijalica ...
Jutros sam zamenio sijalice dugog svetla,stavio sam Osram ultra life a sijalice koje su bile do sada su Wurth H3  i one su ugrađene u škodi AČ  i pri tom sijalica dugog levog nije bila dobro namestena okrenuta naopako ??? Ovako po danu kada sam stao ispred auta  tacno se vidi da bolje sijaju Osram ...

Pa sam resio da zamenim jednu sijalicu kratkog svetla au rezervi sam imao Narva H7

I vidim da ona sija bolje od ove Wurth h7 i odem i kupim Osram H7 ultra life i ugradim  i ceo ceh za sijalice je 2500 dianra ...
 Večeras kacim slike da vidite kako izgleda sa novim sijalicama ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Beli82

« Odgovor #33 poslato: 13. Jan, 2016. 14:12 »
Te Narva su dobre sijalice. Reče mi burazer da imaju neke jače Narvine samo ih nešto nema u nabavci. I to nije fora da kao daje više svetlosti nego ima više vati od običnih. Wurth sijalice moraju biti dobre jer je ipak to firma koja ima vrhunski kvalitet. Video sam wurth metlice brisača-850 dinara komad...za te pare morala bi da briše staklo  i spolja i iznutra!  :B=)
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže bugarin

« Odgovor #34 poslato: 13. Jan, 2016. 14:37 »
nije prvi put da majstori u AC kontra okrenu sijalice. al nisu jedini. ne znam ni sam na koliko automobila sam okretao sijalice, jer su naopako montirane.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #35 poslato: 13. Jan, 2016. 17:47 »
Sijalica ima odgovarajuce leziste u kom je dobro fiksirana i uopste mi nije jasno kako neko ne vidi da se sijalica klima kad je pogresno ugradi.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže bugarin

« Odgovor #36 poslato: 13. Jan, 2016. 17:52 »
to samo govori o odnosu "masjtora" i kuce prema musteriji.

Van mreže ИгоР

Duga svetla
« Odgovor #37 poslato: 13. Jan, 2016. 17:52 »
1. Слике на зиду нису релевантне, јер стојиш превише близу зида (одмакни се 3-5 метара)
2. Према свјетлосном снопу који се види на зиду, а који и није релевантан обзиром на близину, ти или:
-имаш афтермаркет фарове на ауту, а не оригиналне,
-сијалица није добро легла у фар, јер пројекција коју имаш на зиду, невезано што је преблизу ауто, апсолутно није ок, јер немаш јасну кончануцу која се уздиже у десну страну под углом од 30-ак степени.
« Poslednja izmena: 13. Jan, 2016. 17:57 IgoR »

« Odgovor #38 poslato: 13. Jan, 2016. 21:27 »
Au igore al imaš dobra svetlaa stavrno bruka brate  :B=)
I sada kada sam se odmakao od zida jedno 5 metara lepo se vidi linija koja od levog fara raste ka desnom ne mnogo ali se vidi ali to nisam slikao bio u zurbi  :-[
Evo da postavim slike od veceras sa novim sijalicama ne znam kako vam se čini preko slike ovako ali meni deluje kao da sam progledo mislim auto ...
Uzivo izgleda bolje jako bolje ... Vidim sada dobro krajeve puta sa kratkim svetima a sa dugima mogu sa jako velike razdaljine da citam znake na putu a ranije nisam mogao i kada upalim duga sada vidim vozilo ispred sebe i to bas dobro ...
kratko

Dugo

Kratko

Dugo

Ne znam kako vam se čini ovako preko slike al meni je ovo veoma dobro u odnosu na sinoć ...

Van mreže ugi85

« Odgovor #39 poslato: 13. Jan, 2016. 21:34 »
1. Слике на зиду нису релевантне, јер стојиш превише близу зида (одмакни се 3-5 метара)
2. Према свјетлосном снопу који се види на зиду, а који и није релевантан обзиром на близину, ти или:
-имаш афтермаркет фарове на ауту, а не оригиналне,
-сијалица није добро легла у фар, јер пројекција коју имаш на зиду, невезано што је преблизу ауто, апсолутно није ок, јер немаш јасну кончануцу која се уздиже у десну страну под углом од 30-ак степени.

Koje su ovo sijalice?

Na mreži zare

« Odgovor #40 poslato: 13. Jan, 2016. 21:34 »
U osnosu na prethodne slike ovo je odlicno ;). Mada mislim da bi trebalo da bude jos bolje sto se tice duzine snopa tj. cini mi se da svetla bacaju prekratko.

« Odgovor #41 poslato: 13. Jan, 2016. 22:07 »
Ovo oko jos bolje duzine snopa ima da odem na štelovanje farova i mislim da bi to bilo to ...
Ljudi hvala vama na svim savetima stavrno ste VRH ljudi

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #42 poslato: 13. Jan, 2016. 22:43 »
Da ne otvaram novu temu, ako moze pitanje: Na koji broj treba postaviti onaj brojcanik za visinu svjetala kada se podesava visina? Koji br je neutralan? Ja nisam bio zadovoljan snopom po magli, lijevo svjetlo mi je nekako islo visoko a I malo udesno, kada mi je tip na tehnickom podesavao trazio je da stavim na 0. Na Fabiji nema 0 nego samo -, 1, 2, 3 te je onda rekao da stavim na -. Nisam bas zadovoljan kako otada to izgleda a I cesto mi blicaju vozila koja dolaze u susret. Usput, moze li se osim visine stelovati i pozicije lijevo-desno za snop, meni se sve cini po magli da mi lijevi ide malo vise prema desno? Da napomenem da mi motoric radi, jasno se vidi pomjeranje sjenila unutra kada pomaknem brojac.

I jos da provjerim sijalica je legla ako onaj jezicak na sijalici ulegne u utor u faru? Muka mi je teska zamjena sijalica, na 1.9 TDI prostora je malo a meni malo vece rukice, sav se izgrebem prilokom zamjene, znale su i sijalice ispadat u motorni prostor...
« Poslednja izmena: 13. Jan, 2016. 22:45 hatuna1983 »
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Na mreži zare

« Odgovor #43 poslato: 13. Jan, 2016. 22:57 »
"Tockic" sluzi za obaranje svetla kada je auto natovaren, prema tome svetla treba da budu maksimalno podignuta kada se podesavaju tj. na "nuli" ili "-" koji auto vec sta ima.
Tehnicki pregledi koji podesavaju svetla znaju cesto da naprave problem ako ne postave onaj uredjaj za proveru na pravu poziciju. Ja tehnicki koristim da mi pravilno podese snop a visinu kako pogode pa onda ja sam u zavisnosti od toga kako svetla bacaju podeasavam visinu ispred garaze.

I naravno da se sem visine steluje i levo-desno. To je mozda i vaznije podesvanje nego visina jer ako tu mnogo promasis ne pomaze posle ni podesavanje visine. A podesavanje levo-desno bar ja nikada sam nisam uspeo da uradim kako treba. Uvek sam posle toga morao na tehnicki :).

Van mreže bugarin

« Odgovor #44 poslato: 13. Jan, 2016. 22:59 »
skoro sve si sam pojasnio :)

nulta pozicija za farove ti je ta crtica, minus, -  .
kada zadnji deo vozila nije pod opterecenjem koristi se ta pozicija.
sto je vise opterecen zadnji deo vozila to vise teras podesavanja do maximuma tj broja 3. ako ti blicaju kad je na -, prebaci na 1, snop ce se spustiti za nijansu.

da, sijalica je lepo legla ako je jezicak upao u leziste na faru.