Autor Tema: Presretač. Iskustva, tablice, auto?  (Pročitano 35654 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« poslato: 15. Jan, 2016. 23:35 »
Drugari, koju kontra-strategiju koristite protiv presretača na autoputu??

Neko mi reče da oni kilave u desnoj traci, pa kada ih pretekneš, ubrzaju iza tebe, sime te kamerom i radarom, obiđu i zaustave. Da li im je samo to modus operandi?

Drugo, zanima me da li operišu sa stranim tablama? Recimo, ako sustignem nekog bosanca ili bugarina ( :B=) ), da li moram da strahujem?

Treće.... da li uvek koriste samo limuzine novijeg datuma? Sustignem neku Vectru karavan recimo, da li mogu da prošišam ili da se kilavim iza nje...
Uglavnom prođem sa +5km pored njih, pokušam da snimim vozača i donekle procenim ima li opasnosti ili nema  wac1

Kakva su vaša iskustva?
« Poslednja izmena: 16. Jan, 2016. 18:17 Karlheinz Hell »

Van mreže klisko

Odg: Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« Odgovor #1 poslato: 15. Jan, 2016. 23:48 »
Ja ne vozim brže od 150km/h, tako da i ako se zaboravim (ali to je teško sa tempomatom) pa ubrzam, to ne ide preko 160. Ako se ništa nije menjalo u ZOBSu, van grada je za ograničenje +20km/h kazna 3000, a do +40km/h je 5000 dinara bez bodova i bez oduzimanja vozačke. Mislim da plaćanjem u roku od 7 dana ti iznosi mogu da se prepolove.
Što se izbegavanja tiče, neko mi reče da se prepoznaju po više registracionih nalepnica ali to nisam video pa nisam siguran, a i verovatno je kasno da reaguješ kad mu vidiš šoferku u retrovizoru.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 15. Jan, 2016. 23:49 »
Postoji presretač na putu Niš-Pirot, ni manje ni više nego Pug 406 prve generacije, od spolja se ništa ne vidi, trula višnja, otpao lak, izlomljeni branici, a napred u masci blinkeri. Pouzdano znam da je presretač, nije rekla kazala videla čula :D Tako da verovatno imaju još takvih vozila...
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #3 poslato: 15. Jan, 2016. 23:56 »
Sve što podignu sa carine može da se pretvori u presretač.
Viđao sam i A8 druge generacije, crveni (ne metalik), Alfu 156 crnu, Reno Clio 3 generacije RS.
Ima svega i svačega, čuvajte se.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

« Odgovor #4 poslato: 16. Jan, 2016. 00:42 »
Ajmo za početak, da li moraju da budu domaće table?

Kada vozim ženu i bebca, vozim kao baba.. 130 po tempomatu.

Ali kada ganjam službenu O3 (kao danas na primer, kada sam imao rutu od 850km da odradim), stisnem gas do poda.. jedino su mi presretači problem. Jurio sam se sa jednom E klasom, bosanske table, od Umčara do Bubanj potoka, tu negde 140 do 150 (na granici za kažnjavanje). I sve do rampe nisam znao na čemu sam, da li me samo navlači ili se jednostavno potrefilo da vozi toliko  wac1

Lagano ga obiđem, on me prati.. ubrzam, sustigne me.. sklonim se u desnu traku ali ne usporavam, obiđe me.. Pa onda on malo uspori. I tako 50km. Živce izgubih...

PS. Koliko sam se informisao, mogu da nas kazne na autoputu za preko 130km/h (dakle, barem 10 preko ograničenja). Izmerena vrednost na radaru se množi sa 0.9 (skidaju 10%) i tek se onda ta vrednost uzima kao merodavna. Dakle, 144km/h po GPS-u je granica za kažnjavanje...

Ajde neko ko zna ovo u sitna crevca da nas prosvetli ??  Hvala

Van mreže voyager

« Odgovor #5 poslato: 16. Jan, 2016. 01:22 »
Nisam bassiguran za ovaj tvoj metod jer ispada da tolerisu 20% prekoracenja.

Mislim da ce ako hoce (moraju)  pisati kaznu za svako prekoracenje brzine +10% na dozvoljenu brzinu. Npr. 55,  88, 132 km/h i sl. Kod Kladova su me snimili sa 89km/h (pustali mi snimak) i platio sam kaznu. Nisu hteli ni pod razno da cuju da se "dogovorimo" jer su imali onaj sistem sa arhiviranhem snimka koji ne mogu da poniste. Dalje, dva puta me je hvatao radar na autoputu kada sam na srecu vozio na tempomatu 160km/h. U oba slucaja su izmerili identicnih 157km/h!

Svesno vozim 160km/h jer je za to kazna 5000din bez poena a ako se plati u roku od osam dana onda je duplo manje. To mogu sebi da priustim... Takođe, mislim da presretači ne diraju za brzine do 160km/h na autoputu upravo zbog toga što su to relativno male kazne a oni jure veće prekršaje. Uostalom, nisam čuo da je nekog presretač jurio zato što je vozio 150km/h...

Ja sam imao jedan susret sa presretačem kad su me snimili sa 189km/h. U pitanju je bio crni S4. Ne bih o tome kako sam to rešio...

Po meni, do 160km/h je sigurna zona za izbegavanje presretaca. Preko toga je sve lutrija pa je samo pitanje kako vas hoce u igrama na srecu.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Na mreži Markkoni

« Odgovor #6 poslato: 16. Jan, 2016. 06:33 »
Evo jedna slika od preksinoc... :)

Uglavnom BMW 5 i Audi A6. Mene su nahvatali u ponoc, sto je najgore znam koja kola presrecu po Beogradu nego sam za ovaj istripovao da je 7ica. Krenuli iza mene i priblizavali se sve vise i vise. Ja gas, oni tako za mnom i jbg. :) Upecali ne na 128 kmh pored Arene.
Rekose kazna 6-20.000 din., 3 boda, i dozvola mesec dana, ali navodno za ovo poslednje moze da se nagodi.

Sent from my SM-N910C  

« Odgovor #7 poslato: 16. Jan, 2016. 07:23 »
U Estoniji me uhvatio presretač i puštali mi snimak u njihovim kolima, ali su skinuli 10% sa njihove izmerene brzine i tek tu cifru su napisali u prijavi - i to su mi objasnili kako moraju zbog tolerancije (moguće greške) radara. Istu informaciju sam dobio da to rade i kod nas... skinu 10% sa izmerene brzine, i tek tu vredost sud priznaje.

Moramo da savatamo nekoga ko radi u saobraćajnoj policiji pa da saznamo iz prve ruke.

@Markkoni, barem imaš čepiran auto  :P.

@Voyager, šalji info na PM !!!

Na mreži Markkoni

« Odgovor #8 poslato: 16. Jan, 2016. 07:52 »
Pa bas sam sa pumpe na Trosarini krenuo :)
Pokusacu da se raspitam za to koje brzine tolerisu na AP bez zaustavljanja.

Sent from my iPhone  

Van mreže batke

« Odgovor #9 poslato: 16. Jan, 2016. 08:20 »
Meni je pandur, koga sam pokupio kod Batočine na naplatnoj rampi, rekao da tolerišu do 150 km/h. Da li je to brzina po brzinomeru ili GPS-u ili možda po radaru ne znam. Znam samo da su mene zaustavili audiem A8 4.2 tfsi i da mi je rekao da su me snimili na 167 km/h ida sam još ubrzavao. Bilo je tu i preko 200... tako da ne znam koja je brzina po GPS-u za tolerisanje. Pretpostavljam da tolerišu 150 km/h po brzinomeru što je prekoračenje ispod 30 km/h koje tpredstavlja nasilničku vožnju.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Peja

« Odgovor #10 poslato: 16. Jan, 2016. 09:18 »
U Srbiji na auto putu vozim do 140 km/h, problema sa radarima nisam imao, a ni sa presretačima
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže voyager

« Odgovor #11 poslato: 16. Jan, 2016. 09:33 »
Evo jedna slika od preksinoc... :)

Uglavnom BMW 5 i Audi A6. Mene su nahvatali u ponoc, sto je najgore znam koja kola presrecu po Beogradu nego sam za ovaj istripovao da je 7ica. Krenuli iza mene i priblizavali se sve vise i vise. Ja gas, oni tako za mnom i jbg. :) Upecali ne na 128 kmh pored Arene.
Rekose kazna 6-20.000 din., 3 boda, i dozvola mesec dana, ali navodno za ovo poslednje moze da se nagodi.

Sent from my SM-N910C  
Marko,
Postoji sad ona institucija sporazumnog priznanja saobracajnog prekrsaja. Moja tasta je pre dve nedelje na taj nacin izbegla oduzimanje dozvole iako je u gradu vozila blizu 90km/h. Uslov za sporazum je da ne postoji slicna kazna sa oduzimanjem dozvole u prethodnom periodu. Otisla je kod sudije za prekrsaje koja joj rekla da ona mora da joj oduzme dozvolu ali da ce je uciniti i sacekati je da u toku dana zavrsi sporazum i uputila je na neku adresu u Rakovici. Tasta kaze da je tamo zavrsila sve za sat vremena i sa tiom predlogom sporazuma se vratila kod sudije koji je prihvatila predlog da prodje samo sa novcanom kaznom i poenima.

Inace, procedura ne ide na ovaj nacin. Valjda ne treba cekati dan odlaska kod sudije za prekrsaje, vec kada se dobije poziv otici u Rakovicu, uraditi predlog sporazuma i to odneti kod sudije za prekrsaje u predvidjenom terminu.

http://ltablice.com/novosti-za-vozace/132-sporazum-o-priznanju-prekrsaja-iz-zobs-a-primena-od-20-8-14
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže brele

« Odgovor #12 poslato: 16. Jan, 2016. 10:55 »
Jako često idem na rekreaciju sa drugarom koji je prvo radio kao saobraćajac na AP, a od nedavno radi u presretaču.
I priča ide tako da su ranije tolerisali do 140-150km/h, a od skoro ni to, dakle već sa 130km/h postoji mogućnost da vas presretač zaustavi i napiše kaznu.

Pitam zašto, kako, jesu normalni, kaže jbg, mora budžet da se popuni, situacija nikad gora, a zna se kako se eskpresno puni budžet - udri po vozačima.

Tako da oprez drugari.
Meni su ranije bili uočljiviji, jer su za presretače koristili nova nabrijana auta, sa tamnim staklima i xenonima i čim u srednjem retrovizoru vidim neke xenone, ja puštam gas.

Sad imamo situaciju da na ulicama imamo sve i svašta od presretača, i novo i staro i zaplenjeno sa carine i mnogo staro, tipa Opel Kadet Suza GSI.
Koliko baratam informacijama, on se koristio negde u Vojvodini oko Kule ako se dobro sećam, ne znam sad trenutno.

Po BG, Arena, NBG, BK klasika ovaj beli BMW 5 baš često viđam, vreba.

Na AP nemam problem sa presretačima, vozim po ograničenjima, jbg.
Na magistralama jako malo preko ograničenja gde svi peglaju i ni po čemu se ne razlikujem od mase.

• Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže batke

« Odgovor #13 poslato: 16. Jan, 2016. 11:41 »
Sada sam bio sa drugarom koji zna šefa saobraćajne policije Beograd. Priča mi da su mu u mesec dana stigla za redom 4 snimka sa 4 različite kamere u gradu. Naravno on odmah zove šefa saobraćajaca i plan delovanja je bio sledeći. Dakle jednu mora on da prizna, za jednu je priznala žena, a za ostale dve će sudija ako bude bilo mogućnosti da oteže do zastarevanja. Hoću da kažem da je sistem tako postavljen da je teško izvući se ako si uslikan bilo kamerom bilo radarom.
Što se tiče autoputa zakonom je ograničenje 120 km/h tako da i za 130 mogu da pišu kaznu.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže brele

« Odgovor #14 poslato: 16. Jan, 2016. 12:39 »
Da, s tim što je 120km/h po satu u autu oko 110-115km/h po radaru/kameri. Tako da može i malo preko 120km/h po satu u autu da se vozi, ali to je sitno, da kažemo zanemarljivo.

TT

• Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp