Autor Tema: Presretač. Iskustva, tablice, auto?  (Pročitano 59836 puta)

0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
Odg: Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« Odgovor #300 poslato: 28. Dec, 2016. 01:20 »
Вријеме - 00:51, крај Јурија Гагарина (или почетак, тамо код 45. блока) Пунтић са инфрацрвеном опремом и једна Фабија караван са 67km/h ;D
Није ми падало на памет да се вадим, него сам мало проћаскао са саобраћајцем у пријатељској атмосфери ;D Оно што је занимљиво је следеће: опрема им багује када је магла или тако нека непогода, тако да није баш свемогућа, а друга ствар је да потврђено толеришу до 60km/h у граду :)

Van mreže zokiruma

« Odgovor #301 poslato: 28. Dec, 2016. 02:04 »
U Norveskoj te retko zaustave presretac, bar ja nisam cuo, uglavnom dobijes sliku na kucnu adresu sa formularem koji treba da popunis vezano za samog vozaca, sreca da kaznene poene moze da preuzme zena iako sam ja vozio. Nemaju klasican tip vozila tipa marka cak ni boja, automobili se rotiraju po stanicama. Onaj fazon 2 meseca auti na severu pa onda 2 meseca na jugu, a ovi sa juga im salju na sever svoje aute i tako ukrug, ovo sever-jug je uzeto cisto kao primer. Inace imaju i opremu u sluzbenim automobilima ali to je lako provaliti jer im tablice ne pripadaju delu gde se nalaze. Vole i da snimaju, mamicu im, pa umeju da prate i po 10 min, sto je bas lose jer sabiraju preksaje, tipa prekoracenje, nepostovanje prevenstva, ne koriscenje svetlosne sigalizacije,... tako da uglavnom posle takve avanture treba sto pre juriti termin za novo polaganje vozackog.

Ono sto uvek zaustave su klasicni radari, cesto sakriveni iza nekih kanti i postanskih sanducica, samo cika pandur izadje i zaustavi te. Mozes da gledas flim ili da prihvatis kaznu i to je to. Nema odlaska kod sudije ovo ono, stigne kazna za par dana na kucnu adresu ak one uplatis u odredjenom roku i druga koverta sa novim brojem kaznenih poena.

Postoje i 2 vrste foto bokseva ili kamera. One klasicne, lepo obelezene koje te slikaju, ustvari one te uvek slikaju a kada vidis blic onda znas da stize i kazna, ako samo malo bljesne blenda onda je sve ok :) uglavnom nasi iz nekog cudnog razloga smatraju da ne rade :) ali sam poprilicno siguran, iz prve ruke, da ih Norveznani lepo odrzavaju.

Fazon je sto ne mogu da mere kada je jaka kisa, magla i kao i presretaci aktiviraju se na +10 prekoracenju. Ove cike sto stoje iza kanti nemaju prag tolerancije, oni i 1km/h vise napacuju.

Drugi tim kamera je malo nezgodan, obelezene su posebnim znakom kao 2kamere, jedna iza  druge i to i rade. Prva te slika kada udjes u odredjenu deonicu, druga kada izadjes i dobije se prosecna brzina. Ove deonice mogu biti poprilicno kratke tipa 1-2 km a mogu biti i 10-20 km, znaci da se navozas, mada su uglavnom oko 5km. Naravno stavljene su gde god je dobro mesto malo da cepis auto, realno mogao bi opusteno 150 km/h, nigde kuce na vidiku, divljina (mada ima irvasa i slicnih zivotinja) a ogranicenje 90 pa ti sve tuga oko srca.

Spas je naravno tempomat, oko 8km/h vise od ogranicenja i nema zime, nema toliko klasicnih radara tako da nije problem. Inace oni voze poprilicno disciplinovano, prekoracenja su uglavnom oko 10km/h i manje tako da i ne mozes brze, jedino kada vozis tacno su zone 60km/h i manje, pa i ako je 30 onda vozis 30. Tu ume da bude radara.

Norvezani ne javljaju kao mi gde su panduri, nema blicanja ovog onog, znaci propala drzava, ispran mozak. Pre ce da dozvole da te nahvataju panuri kako divljas i naucis na laksi nacin nego da pokupis neko dete u 30 zoni. Stavise jako su bezobrazni pa ako vide da si recimo popio koje pivo u pabu i odvezano auto brze bolje nazvati pandure i prijaviti da vozis pijan, panduri te uredno cekaju ispred kuce, a mogu da te podignu i iz kreveta ako si bio brz, posto po zakonu 6 sati posle voznje ne smes da pijes. Bas glup zakon.

Malo off ali ima malo veze sa presretacima, a i ko zna mozda ce neko sa svojom Skodom u ovom pravcu.

P.S. Prica sa pandurima u pravcu manje kazne i korupcije ne postoji. Zaboraviti u startu.
  • Vozi: Skoda Octavia

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #302 poslato: 28. Dec, 2016. 07:50 »
penicilin za presretace je kad i vec primetite vozite iza nji i to nekako izmedju srednje i leve trake propisanom brzinom. time  i markirate i ostalim ucesnicima u saobracaju stavite do znanja da se cuvaju... u tom  trenutku oni nemaju kud, samo da dodaju gas i da se ne prvom iskljucenju okrenu i krenu u drugom pravcu ...
vise puta sam ovo uradio i radi posao ... a stvarno i nije tesko prepoznati na putu ... samo se treba cuvati slepera, tj ja sam i cesto nasao kako idu lagano ispred slepera ... i love ...
toliko ... puno srece u borbi protiv presretaca
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Filip

« Odgovor #303 poslato: 28. Dec, 2016. 08:00 »
dusko kupi neku tastaturu kojoj radi slovo H, jedva sam ti pojedine delove posta razumeo ::) :P
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži zare

« Odgovor #304 poslato: 28. Dec, 2016. 15:59 »

Norvezani ne javljaju kao mi gde su panduri, nema blicanja ovog onog, znaci propala drzava, ispran mozak. Pre ce da dozvole da te nahvataju panuri kako divljas i naucis na laksi nacin nego da pokupis neko dete u 30 zoni. Stavise jako su bezobrazni pa ako vide da si recimo popio koje pivo u pabu i odvezano auto brze bolje nazvati pandure i prijaviti da vozis pijan, panduri te uredno cekaju ispred kuce, a mogu da te podignu i iz kreveta ako si bio brz, posto po zakonu 6 sati posle voznje ne smes da pijes. Bas glup zakon.
Nije to ispran mozak nego stanje svesti koje mi nemamo. Komsija nije lud da te pusti da vozis pijan ili drogiran jer mozes da ubijes njega ili njegovo dete, oni tako (ispravno) razmisljaju. A mi smo budale jer pustamo jos vece budale da divljaju pijani i drogirani po gradu sa 100 na sat. Neka ga dete neka se vozi, ljubi ga majka.

Van mreže DUTJA ZP

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 11
« Odgovor #305 poslato: 28. Dec, 2016. 16:20 »
Za vikend uocen presretac superb3 crne boje, VR table,upecao Slovence izmedju Sd i Po,u pravcu ka Nisu.

Послато са HTC Desire 820  

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #306 poslato: 28. Dec, 2016. 23:54 »
Letos negde idem za KG i stanem na pumpu na autoputu i vidim Mitsubishi Evo X crni, sa zatamljenim staklima. Krenem prema kolima i dok sam prolazio pored njega zagledam se onako nesto i skontam da je presretac, KG tablice. Ukljucim se na autoput, vozim negde oko 130 i posle par kilometara vidim u retrovizoru da je iza mene i da se priblizava. Ja spustim malo brzinu na nekih 115-120, kontam zaobici ce me kad vidi da nisam prekoracio, al' on iza mene i ne mrda. Meni bilo malo dosadno, a i kontam da je do 40 km/h preko ogranicenja kazna koju i mogu sebi da priustim, pa sta bude, dam gas, negde iznad 150 km/h i on polako pocinje da se lepi za branik i to kao neki manijak, cini mi se da se nabio toliko da sam mu mogao i ime na uniformi procitati. Bez zezanja, ne znam da li se mozda meni učinilo tako u retrovizoru al' bukvalno 4-5 metara iza mene i ja popizdim i pade mi na pamet fora jednog profesionalnog vozaca koji mi je pričao kako se rešavao manijaka koji se nabijaju na branik, i tako držeći istu brzinu, ono malo iznad 150 levom nogom sam samo pipnuo papučicu kočnice, samo da se svetla upale. E da ste mogli da čujete to škripanje iza mene, to je bio plač  :B=) :B=) :B=) Spustim brzinu na 110, kontam sad će odmah da me zaustavi i već sam pripremio priču ako mi kaže da sam prekoračio brzinu kako me je on primorao da ubrzam, međutim on me zaobilazi i nastavlja levom trakom. Ne znam šta mu je bilo, da l' će kaznu da mi pošalje kući (Ako je to uopšte moguće sa presretačima, ili moraju obavezno da zaustave, nemam pojma), uglavnom ja se isključio sa auto puta i nisam ga više video. Stvarno je jadno kako pokušavaju da ispune svoju normu, dosta ljudi mi je pričalo da su se na sličan način upecali, a evo ovde u ovoj temi videh da se može oboriti kazna ako nije po propisu izvršeno snimanje.

A što se tiče ovog mentaliteta na zapadu, tome sam svedočio u oktobru kad sam bio u Češkoj. Sedim u bašti restorana i čovek sa ženom i detetom pored sedi, večeraju i on pije pivo. Dolazi neki lik sa njim tu za sto, još po jedno pivo. Ustaje sa ženom i detetom i seda u kola. Samo odjednom neki dečko ustade zapisa broj tablica i zove policiju. Češki ne znam da beknem, ali sam razumeo da je zvao policiju, a znam da su Česi je*eni po pitanju alkohola. Eto njihovog mentaliteta, što bi on pustio pijanog čoveka da vozi, možda mu baš taj čovek ubije dete dok se vraća iz škole, a ne kao kod nas gde sam svedočio da sa po 0,8 ili 0,9 puštaju uz "dogovor" od 10 ili 20 evra.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže ugi85

« Odgovor #307 poslato: 29. Dec, 2016. 09:05 »
Nije mi namera da te plasim ali presretac ne mora da te zaustavi da bi ti napisao kaznu. Dovoljno je da snime prekoracenje brzine pa da na kucnu vozilu vlasnika posalju poziv (sa fotografijom prekrsaja) da se javi u stanicu kako bi naveo ko je u tom trenutku vozio njegova kola. Sa druge strane, sasvim je moguce da ti nista nece stici ali se to, nazalost, nikad ne zna.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #308 poslato: 29. Dec, 2016. 18:46 »
Nema ništa od kazne, zaustavili bi ga oni da su imali za šta. I sami izjavljuju da ispod 141 tolerišu, ako je kolega vozio 150 po svom przinomeru, verovatno mu isti laže za više od tih 9km/h, pa su se trudili da malo prekorači. Na kraju odustali i otišli dalje, ima često onih koji vozi +160.
ono malo iznad 150 levom nogom sam samo pipnuo papučicu kočnice, samo da se svetla upale. E da ste mogli da čujete to škripanje iza mene, to je bio plač  :B=) :B=) :B=)
Evo bi morao imati ABS. :B=)

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #309 poslato: 29. Dec, 2016. 19:16 »
Cuje se skripa guma i te kako i sa abs-om.. :)

@Nightsaber, kad su ti bili u braniku trebao si jace da zakocis da te udare hahaa.. Mada autoput, ne mozes da se vadis da je izletela macka isl, pa da si kocio. Malo je verovatno...

Van mreže zokiruma

« Odgovor #310 poslato: 29. Dec, 2016. 20:00 »

@Nightsaber, kad su ti bili u braniku trebao si jace da zakocis da te udare hahaa.. Mada autoput, ne mozes da se vadis da je izletela macka isl, pa da si kocio. Malo je verovatno...
Nema ništa od kazne, zaustavili bi ga oni da su imali za šta. I sami izjavljuju da ispod 141 tolerišu, ako je kolega vozio 150 po svom przinomeru, verovatno mu isti laže za više od tih 9km/h, pa su se trudili da malo prekorači. Na kraju odustali i otišli dalje, ima često onih koji vozi +160.Evo bi morao imati ABS. :B=)

E ovo je na mojoj Oktaviji cudno. Naime ne laze kilometar sat. U Norveskoj postoje radari sa strane koji ti mere brzinu, ali ne slikaju, cisto da ti skrenu paznju na brzinu. Ono velika tabla sa displejem koja pokazuje koliko ides. I na mojoj Oktaviji je skroz tacna, znaci ni 1 km/h vise. Bas cudno. Videcu jednom kada budem mogao da izmeerim brzinu sa mojom GPS opremom koja je uzasno tacna, +- 2.5 cm. Kontam da ce i ona pokazati da km sat ne laze.
  • Vozi: Skoda Octavia

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #311 poslato: 29. Dec, 2016. 21:23 »
Nije mi namera da te plasim ali presretac ne mora da te zaustavi da bi ti napisao kaznu. Dovoljno je da snime prekoracenje brzine pa da na kucnu vozilu vlasnika posalju poziv (sa fotografijom prekrsaja) da se javi u stanicu kako bi naveo ko je u tom trenutku vozio njegova kola. Sa druge strane, sasvim je moguce da ti nista nece stici ali se to, nazalost, nikad ne zna.
I da stigne, mislim da je 155 km/h bila najveca sto sam isao, tako da i nije strasno. Inace, postoji li neki period u kom su oni u obavezi da sacuvaju taj snimak, ako budem raspolozen za neko teranje da trazim taj snimak da se vidi da sam primoran da ubrzam. A i ako su slikali, sve preko 120 je bilo dok su vec bili na braniku, videce se na slici da je iz blizine snimak :D

I to, a i zao mi da ostetim kola na majmune :D
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže nelle

« Odgovor #312 poslato: 02. Jan, 2017. 00:14 »
@nightsaber
Ako nemaju snimak, kako da dokažu da je načinjen prekršaj? Moraju ga imati. Ako se izgubi, nema ni prekršaja = U R FREE :)

Da si gazio 160, zaustavili bi te vrlo verovatno. (120+<40), ovako, dovoljno je 5.000,00 ili 2.500,00 u roku od 8 dana. Pod uslovom da pišu.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže nkteam

« Odgovor #313 poslato: 03. Jan, 2017. 10:10 »
Stigli novi presretači, pogledajte ih u akciji VIDEO

Citat
Nesavesni vozači već su navikli da ih na auto-putu može zaustaviti neobeleženi policijski presretač.
Uprava saobraćajne policije nedavno je dobila nova vozila opremljena najsavremenijim uređajima za detektovanje prekršaja.
U akciji presretanja bila je i ekipa B92.

Video: http://v.b92s.net/video/2017/01/02/167393642586a7a4e61d2b002656096.mp4

Source: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=03&nav_category=12&nav_id=1216458

Naravno Skodilak :)
« Poslednja izmena: 03. Jan, 2017. 10:13 nkteam »
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #314 poslato: 03. Jan, 2017. 10:26 »
Pa nisu novi, rade vec 6 meseci. :)

Tapatalk Post