Autor Tema: Škoda Octavia - neverovatne cene u Rusiji  (Pročitano 3863 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Neba

Odg: Škoda Octavia - neverovatne cene u Rusiji
« Odgovor #15 poslato: 17. Jan, 2016. 22:29 »
Razumemo se on i ja, ali nje sve u tome kolika je već šta ti ostane.
Ako ti od prosecne plate od 2000evra ostane 10% to je 200evra, a ovde ako ti ostane 10% od 400 je 40...

Ja bi vrlo rado promenio svoju platu od koje mi ostane 10-20% za platu od 100.000 od koje ce mi ostati 1-2% :D
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Peja

« Odgovor #16 poslato: 17. Jan, 2016. 22:40 »
Ostane mi 300e (bez vanrednih a ni redovnih kafenisanja, provoda, kafana...) trenutno i šta sa tim? Imaš ugovor o iznajmljivanju stana (50m2), 800e mesecno, radio ne radio - moras da platis, ma sve ti je na ugovor - radio ili ne radio moraš da plaćaš... 300e ovde ima vrednost kao u Srbiji 50e. Eto, meni je u Srbiji ostajalo u proseku 70e, kada platim stan i sve ostalo.
Nije razlika u standardu u smislu novca već u standardu u smislu kvaliteta življenja. To je vrednije od bilo kog auta.

Edit: A da mi otvorimo novu temu :) "Leben in Österreich"
« Poslednja izmena: 17. Jan, 2016. 22:50 Peja »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže FilipZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 18. Jan, 2016. 00:25 »
pa jedino ti da je otvoriš jer si ovu promašio skroz :P

niko ne pominje troškove koji svi imamo, ni koliko kome ostane, pričamo o ceni O3 koja je ovde 16, a tamo 26 hiljada, i o prosečnoj plati koja ako je ovde 400 tu je 2.000 i onda prost račun kaže da u Srbiji za O3 treba 40 plata, a u Austriji 13, e to je bila poenta, kupovna moć

da bi ti ovo približio tom logikom (40 prosečnih plata za auto) bi značilo da O3 košta 80.000 E u Beču ili (13 plata) 5.200 u Beogradu, zato nije bitan onaj tvoj post gde pominješ neverovatne cene kola tu, uopšte nije važno da li auto na nekom tržištu košta mnogo više ako su plate neuporedivo veće i treba manje prosečnih za kupovinu

to me podseti na onu standardnu izjavu srpskih go.nara političara kako je cena goriva u Srbiji "u nivou cena regiona", a kreteni prvo nikako da dovedu taj standard i te plate, pa onda ostalo
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #18 poslato: 21. Jan, 2016. 07:32 »
srpski cenovnici su otišli gore oko 15%

a u Rusiji pada Rublja i dalje, današnji kurs je 89 RUB za 1 E, cene modela su fiksne i u nacionalnoj valuti, pa su kola još jeftinija

drugar je danas provozao O3 1.4 tsi dsg Style i uskoro će je kupiti, dogovorena cena 1.164.000 RUB odnosno nešto malo manje od 13.100 E

poređenja radi takva je kod nas u novoj punoj ceni 23.000 dakle ni manje ni više nego deset hiljada Evra razlike (?!)

da ne podsećam da i kod nas raste Evro, danas je bio da se kupi 123,5 din i umesto da smanje cenu u E da to malo amortizuju, oni je dodatno podigli, skroz standardno za našu zemlju - sve naopako, pa samo na autu od 15.000 E na novom kursu je razlika preko 400 E, još plus ove nove, više cene

Van mreže batke

« Odgovor #19 poslato: 21. Jan, 2016. 08:03 »
Da ne pominjemo da auto ne možeš da kupiš u evrima već u dinarima. Tada kurs nije ni 123.5 već je preko124...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Turbo

« Odgovor #20 poslato: 21. Jan, 2016. 08:05 »
A jel probao neko od vas da se bavi trgovinom?

P8 Lite TT

« Odgovor #21 poslato: 21. Jan, 2016. 08:07 »
na kakvu trgovinu misliš, kolima?

Van mreže Turbo

« Odgovor #22 poslato: 21. Jan, 2016. 10:52 »
Bilo kakvu, potpuno je nevažno, princip je uvek isti. Cenu diktira potraznja, ako je velika, veća je cena, ako je mala, niža. Odgovarajuća je ona cena koju je neko spreman da plati. Rusko i naše tržište ne može biti reper. Oba su u kanalu, jak državni intervencionizam, korupcija i dilovi. Kod nas takođe.

P8 Lite TT

« Odgovor #23 poslato: 21. Jan, 2016. 11:59 »
nije nevažno, nije isto da se prodaje televizor od 150 Evra i auto od 15.000 E jer džaba što je velika potražnja kad je kupovna moć niska, a to bi naš uvoznik trebalo da zna

ipak se u Rusiji proda oko 80 do 90 hiljada Škoda godišnje, skoro 10% proizvodnje, pa opet imaju niske cene, naše je tržište zanemarljivo, a cene visoke

Van mreže Peja

« Odgovor #24 poslato: 21. Jan, 2016. 12:02 »
U sustini, niko te ne tera da kupis Skodu ili bilo koji drugi automobil.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #25 poslato: 21. Jan, 2016. 12:05 »
naravno, ali mogu da te cenama odbijaju od kupovine ili privlače da pazariš

Van mreže Neba

« Odgovor #26 poslato: 21. Jan, 2016. 12:15 »
Jedno pitanje, Skoda bese ima proizvodni pogon u Rusiji ? Ili samo motore? Ili samo sklapa ? Sta god da ima, a ima nesto, sigurno da dosta utici na cenu proizvoda... Ako se pogleda sveukupna dobit drzave od same te proizvodnje (porezi, zaposlene ljude... )
Na kraju i broj prodatih vozila je velik. Bolje prodati10.000 vozila na kojima ce se zaraditi po 1000evra nego 1.000 na kojima ce se zaraditi po 5000evra...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže sasaj

« Odgovor #27 poslato: 21. Jan, 2016. 14:47 »
Samo par recenica vezano za cenu eto na primeru skode u Rusiji,
tu mi je prijatelj koji je tamo vec godinama i kaze da su cene ne samo vozila vec sve robe zbog odnosa dolar-rublja,
pre uvodjenja sankcija Rusiji cena vozila je bila identicna kao i kod nas,  prilikom uvodjenja sankcija odnos dolar-rublja  je bio 1 usd = 30 rublja a sada je oko 70 rublja za 1 usd, prodavci su morali da zadrze sve cene kao i pre uvodjenja sankcija i to iskljucivo u domacoj valuti, e zbog toga su  mnogi  kupovali nova vozila, tehniku sve sto bi kasnije kada sve vrati u normalu mogli da prodaju i izvuku pare, tako je neki nas uzeo novi BMW-X5 za nekih neverovatnih 40.000 eur-a, a moj drug je ovde prodao njegov Audi A5 2009 godiste a u rusiji kupio X5 2012, koliko sam ja razumeo to je razlog niskih cena u Rusiji,
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #28 poslato: 21. Jan, 2016. 15:37 »
Bilo kakvu, potpuno je nevažno, princip je uvek isti. Cenu diktira potraznja, ako je velika, veća je cena, ako je mala, niža. Odgovarajuća je ona cena koju je neko spreman da plati. Rusko i naše tržište ne može biti reper. Oba su u kanalu, jak državni intervencionizam, korupcija i dilovi. Kod nas takođe.

P8 Lite TT

Ako je potraznja velika cena pada,najbanalniji primer je kada kupujes 1 auto platis odredjenu cenu a ako bi kupio odmah 5 automobila dobijes popust na kolicinu zar ne,osim u Srbiji tu bi mogao platiti i dodatne penale sto kupujes vise komada

« Odgovor #29 poslato: 21. Jan, 2016. 15:53 »
sada je oko 70 rublja za 1 usd

sada je 85 rub za 1 usd