Autor Tema: Kilo ključ  (Pročitano 7825 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.kriminale

Odg: Kilo ključ
« Odgovor #15 poslato: 02. Sep, 2020. 18:42 »
Kod alu felni šrafovi i ne smeju previše da se zatežu jer će oštetiti felnu. Jedan lik na YT je pokazao kilo ključem koliko bi to bilo otprilike i videlo se da to i nije neka previše jaka sila. Kod čeličnih možeš na nagaziš ključ nogom da malo zaškripi i sve OK.

Opet, preporuka je zavrnuti alu felnu kilo ključem po specifikaciji.

Slažem se da šrafove ne treba menjati ako nisu oštećeni. Ne trpe oni tolika toplotna i mehanička naprezanja da bi došlo do zamora materijala.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže djordje48

« Odgovor #16 poslato: 02. Sep, 2020. 19:00 »
Ja sam slomio sraf na feliciji kad sam bio mali :) 50 evra set srafova fabrickih ;)

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #17 poslato: 02. Sep, 2020. 19:18 »
Ja sam slomio sraf na feliciji kad sam bio mali :) 50 evra set srafova fabrickih ;)

Od fabije pa na dalje su mnogo deblji brezoni , do sada ni jedan nisam ostetio kamoli polomio , a svakodnevno odvijam i zavijam . I ta prica kilo kljuc i te budalastine , zategnes po osecaju unakrsno i cao . Nece tocak tako lako da spadne , desilo mi se gde cak 3 brezona nisu bila stegnuta uopste na zadnjem  tocku kada sam kupio neku skodu za otpad i tek primetio na autoputu posle 20ak km , dotegao i vozi .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže djordje48

« Odgovor #18 poslato: 03. Sep, 2020. 15:36 »
Moze li jedno obsjanjenje Buco, pretpostavljam da si skidao sedista napred. Kakva je rupa u koju ulazi sraf? ako se osteti njen nevoj jel moze ureznica da pomogne? Cini mi se da je rupa klimava. Skidao sam oba prednja sedista i samo na jednom mestu sam imao problem sa srafom, ali debil nisam se setio da ih podmazem nakon vracanja. Kada sam podmazao, ide ko podmazano :))

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #19 poslato: 03. Sep, 2020. 16:21 »
Desilo mi se jednom to da je falio sraf bas zbog tog problema , na kraju sam uzeo odvijac i zategao kako je moglo , napravilo je novi navoj i sve bilo ok  :)) rucno ne verujem da bi moglo da se zategne kako treba
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peđoni

« Odgovor #20 poslato: 07. Sep, 2020. 11:03 »
Kolika je vrednost u N (Njutnima?) za šrafove za čelične felne Škoda Oktavija 3?
  • Vozi: Škoda Oktavia 1,6 2016 Elegance

Van mreže nidza

« Odgovor #21 poslato: 07. Sep, 2020. 11:11 »

120Nm bez obzira na materijal felne.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže aaccaa89

« Odgovor #22 poslato: 19. Okt, 2020. 00:44 »
Meni nisu jasni vulkanizeri. Svaki put zamolim da se ne pretegne, nikada ne znas kada ces morati sam da skines tocak u neku nedodjiju. I svake sezone kada menjam gume, lik se muci da odsrafi ono sto je pre 6m zasrafio pistoljem. Pa koristi letvu od metar i jedva skine. Uvek je prica alu felne, zavari se sraf sam vremenom. Realno ja to ne bih na putu skinuo nikada sam?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 TDI

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #23 poslato: 19. Okt, 2020. 07:46 »
Zato nosis krutu rudu u autu, za slep i za nastavak za srafove :)
Inace ima da se kupe kljucevi za tockove na izvlacenje i realno i nije los kvalitet, a zaista pruza dobru polugu, osetnu razliku pravi.
Kupio sam jedan takav jer fabricki kljuc grebe leziste srafa aftermarket felni, pa sam taman ubio 2 muve jednim udarcem.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4