Autor Tema: Vonj iz klime  (Pročitano 6494 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojaZapočeo temu

Vonj iz klime
« poslato: 25. Jan, 2016. 15:24 »
Pozdrav drugari,

Imam problem sa neprijatnim mirisom vlage iz klime, naime posle leta par meseci nisam palio klimu do negde novembra npr kad je pocelo da magli, i u tom trenutku vaoma jak neprijatan miris vlage je krenuo da se oseca od kad mucim muku. Zvao sam par klima servisa Pilip klime, isao u BEO Gumu gde isto rade (wynss onaj tretman sa parom) i rekli su mi kao da se ne preporucuje tokom zime vec kad otopli, posto nisam mogao da izdrzim odem u ovlasceni servis, gde mi kao ociste klimu sa nekim cevcicama pod pritiskom i zamene filter polena, iako sam ga menjao u septembru, i stvarno se nije osecalo tipa dan dva kad pocinje opet...stvarno sam ocajan bas mi ide na zivce...jel imate neki predlog auto je star manje od 2 god kupljen u avgustu 2014?
  • Vozi: skoda octavia 3 1.6tdi

Van mreže Peja

Odg: Vonj iz klime
« Odgovor #1 poslato: 25. Jan, 2016. 17:03 »
Meni su u perionici savetovali da na mestu usisa ventialcije u kabini tj. prilikom recikliranja, da ostavim vrucu vodu sa rastvorom Asepsola i to tako da se vrti 20-tak minuta.

Ono sto je najbitnije je da posle upotrebe klime ostavite jos 5-10 minuta da duva sa "hladjenjem" ali iskljucenom klimom, kako bi se radijator osusio od kondenzata. U suprotnom krenu "cudovista" da se mnoze, sto kasnije prouzrokuje smrad a i zarazu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #2 poslato: 25. Jan, 2016. 17:08 »
Hvala Peja, tako valjda i ovaj wynss sistem funkcionise, pusta neku paru sa tim sredstvom :)

Kazi mi jel ti ovo resilo problem? I jel znas mozda gde je taj otvor negde ispod table suvozaca?

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 25. Jan, 2016. 17:10 »
Na ovom cudu od Octavije, mislim da je to negde iza table. Ovo sam primenjivao na Loganu i pilo je vodu do prvog puta kada zaboravim da produvam ventilaciju posle koriscenja klime.

« Odgovor #4 poslato: 25. Jan, 2016. 17:13 »
Kul, dakle ostavis 5-10 min da ti duva hladno sa iskljucenom klimom?

Vidis npr. meni na prethodnoj Toyoti auris mi za 5 godina nikad nije zasmrdelo a nisam ni jedno servisirao klimu :)

Van mreže Peja

« Odgovor #5 poslato: 25. Jan, 2016. 18:34 »
Pa to je Toyota, a ovo je VAGen

Van mreže brele

« Odgovor #6 poslato: 25. Jan, 2016. 19:05 »
Treba povremeno i zimi uključivati klimu, a leti posle dužeg korišćenja ostavi običnu cirkulaciju da osuši ceo taj sistem kako bi se sprečilo javljanje vlage, buđe, bakterije itd.

Redovno menjaj filter klime/kabine i nećeš imati problema.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže bojanlazovic

« Odgovor #8 poslato: 26. Jan, 2016. 15:11 »
Ja sam taj problem resio sa Asepsolom, uzmes u apoteci onaj sa prskalicom (bas ovaj sa gornje slike br. dva), skines filter polena ispod kasete kod suvozaca, ukljucis duvanje na max sa cirkulacijom vazduha u kabini i dok duva prskas asepsol u leziste filtera. Ja sam isprskao prilicnu kolicinu. Posle ostavis da duva neko vreme da bi se sve osusilo. Inace asebsol ubija bakterije koje se nalaze u ventilacionim vodovima, od kojih i potice taj smrad.
  • Vozi: Octavia A5 Elegance 2.0 TDI 140 Hp

Van mreže ИгоР

« Odgovor #9 poslato: 26. Jan, 2016. 15:19 »
...а према наводима дотичног доктора, оставља и заштитни слој за убудуће.

« Odgovor #10 poslato: 27. Jan, 2016. 10:47 »
Hvala Vam, javljam sta sam uradio :))

Jel kad ukljucis duvanje na MAX jel ti i klima bila upaljena?

Van mreže ИгоР

« Odgovor #11 poslato: 27. Jan, 2016. 10:49 »
Угаси климу, само вентилација на максимум, са рециркулацијом.

« Odgovor #12 poslato: 27. Jan, 2016. 10:59 »
Vazi, danas kad dodjem kuci prvo sto cu da uradim :)

Van mreže Peja

« Odgovor #13 poslato: 31. Jan, 2016. 13:41 »
Kakvi su ti rezltati? Ima li boljitka?

« Odgovor #14 poslato: 31. Jan, 2016. 14:42 »
Iskreno pokusao sam da skinem filter polena ali nisam uspeo na ovoj novoj oktaviji su ga stavili iza onog pretinca, a ima neki 5tokraki sraf a nisam imao taj srafciger :(

Nabavicu ovih dana pa javljam