Autor Tema: Dnevna svetla - A5 Facelift 2010.  (Pročitano 13793 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Dnevna svetla - A5 Facelift 2010.
« Odgovor #60 poslato: 17. Jan, 2018. 10:12 »
Taj neko kome je to sijalo tako je nešto prekodirao ili budžio, fabrički se gase drl kada su uključena oborena svetla ili pozicija. Tako je i kod mene. Po meni je lepše staviti led sijalicu umesto balonke za drl.

Van mreže Filip89

« Odgovor #61 poslato: 17. Jan, 2018. 21:57 »
Verovatno je prekodirano, zato me i zanima ako neko zna gde moze da se odradi. Xenon ne bih stavljao, na proslom automobilu sam imao i po kisi jedva video put, jeste da nisu fabricki bili, preporodio sam se kad sam vratio obicne. A ne ide mi da dnevno buxe xenon a kratko obicno.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6tdi 2012

Van mreže hirurg

« Odgovor #62 poslato: 18. Jan, 2018. 07:37 »
Pa sto nisii uzeo xenon od 4300K.... Uzeo 6000k i naravno da neces nista da vidis. Ccc

Послато са HTC One M9  

Van mreže Marjanke

« Odgovor #63 poslato: 18. Jan, 2018. 10:50 »
Opet taj ozloglaseni od 6000k.

Van mreže fobia24

« Odgovor #64 poslato: 18. Jan, 2018. 10:59 »
Dobro, kod mene je oboreno xenon 6000k, dnevno je led sijalica. Za dnevno i ne treba ksenon. Kakva je sijalica na dnevnom je nebitno, najbolje led jer manje troši struje i lepše izgleda. One i onako ne služe osvetljavanju puta.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #65 poslato: 18. Jan, 2018. 13:34 »
Verovatno je prekodirano, zato me i zanima ako neko zna gde moze da se odradi. Xenon ne bih stavljao, na proslom automobilu sam imao i po kisi jedva video put, jeste da nisu fabricki bili, preporodio sam se kad sam vratio obicne. A ne ide mi da dnevno buxe xenon a kratko obicno.
Mislim da ne moze da se ukodira da sa dnevnim svetlom pored maglenke rade i oborena svetla. Jednostavno niti ima logike niti moze kodiranjem tj. softverski.
Jedino ti ostaje da ti to neki elektricar "nabudzi", poveze isl.
Druga stvar, na oct a5 fl, koja naravno ima projektor za kratko svetlo, xenon leze k'o budali samar. Naravno, kao sto rece @hirurg, uzmes 4300K (ta boja najvise zbog voznje po kisi i magli) i ima da sija kao fabricki xenon, to sigurno. Svakako bolje od halogene.
U svakom slucaju, nemoguce da halogena sija bolje od krstenog xenona, nema sanse.

Na mreži bugarin

« Odgovor #66 poslato: 18. Jan, 2018. 13:45 »
Xenon u halogenom faru ne moze da se nazove krstenim xenonom.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Maksimus

« Odgovor #67 poslato: 18. Jan, 2018. 13:56 »
Xenon u reflektoru je opasnost na putu.
Xenon u halogenom faru nije ni blizu kao fabricki,nije tu samo jacina svetlosti bitna.
Licno ne odobravam budzenje xenona ni u jednoj varijanti,ako hoces xenon,kupi auto sa ksenonom,ako hoces taj izgled onda lepo ona bela sijalica (diamond vision) i izgleda kao ksenon.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #68 poslato: 18. Jan, 2018. 17:02 »
@bugarin, zavisi u kom "halogenom faru". Ako ima projektor ponasa se skoro, ako ne i isto kao fabricki xenon. Provereno vise puta!
Izmedju ostalog, kada sam rekao krsteni xenon mislio sam na dobar, kvalitetniji set (balasti i sijalice).

@Maksimus, ne znam sta podrazumevas pod "reflektor"?
Svaki far ima reflektujucu povrsinu tako da nisam siguran na sta si mislio.

Da ponovim, ako far ima projektor, stavljanjem xenon sijalice dobija se skoro, ako ne i isti efekat kao fabricki xenon. Ne zaslepljuje (sto je najbitnije kada su aftermarket xenoni u pitanju), lepo i homogeno obasjava itd. Tu nema dileme...

Van mreže Boki

« Odgovor #69 poslato: 11. Jun, 2018. 23:18 »
Imam jedno pitanje ako neko ima iskustva, a ima pretpostavljam.
Hocu da umjesto obicnih sulfidnih sijalica za tablice stavim LED kao i za dnevna svijetla (u maglenci) i pozicije (u faru), ali nikako da pronadjem LED koji mi auto prihvata-uvijek mi se javlja upozorenje da je ta sijalica gdje sam stavio LED crkla. LED je bio sa canbus-om. Znate li koje LED bih mogao da stavim a da izbjegnem tu gresku? Naravno neke dobre i kvalitetne LED,da imaju lijepo osvjetljenje - hladni LED. Hvala unaorijed.
P.S. ja sam opciju dnevnih svjetala aktivirao VCDS-om a sada imam mogucnost preko bord comp-a da ih aktiviram/deaktiviram.
  • Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW

Van mreže marris

« Odgovor #70 poslato: 09. Jun, 2019. 18:32 »
Eva kako mogu da se aktiviraju dnevna svetla bez upotrebe vcds-a. Iz uputstva.Ako nekog jos zanima posto dugo nije pisano na temi

Van mreže Rade_Bratunac

« Odgovor #71 poslato: 13. Dec, 2020. 13:01 »
Pozdrav.
Treba mi pomoci oko dnevnih svetla.
Kada mi je prekidac na poziciji 0,rade mi dnevna svetla dole kod maglenki.
Kad okrenem prekidac na Auto, automatski mi gasi dnevna i pali oborena svetla.
Postoji li opcija kada je na AUTO da mi rade dnevna, a u slucaju smanjenja dnevne svetlosti, tj u sumrak, /da prebaci na oborena?
Hvala.
  • Vozi: Octavia 2011,1.6 tdi

Van mreže dixon

« Odgovor #72 poslato: 13. Dec, 2020. 14:27 »
Постоји, може се кодирати преко VCDS, не знам да има другачијег начина да се то одради. Треба деактивирати тзв permanent driving lights via low beam, ако се не варам, мада не знам напамет док не бих погледао...

Van mreže Rade_Bratunac

« Odgovor #73 poslato: 14. Dec, 2020. 18:25 »
Постоји, може се кодирати преко VCDS, не знам да има другачијег начина да се то одради. Треба деактивирати тзв permanent driving lights via low beam, ако се не варам, мада не знам напамет док не бих погледао...
Sad sam provjeravao,iskljuceno mi je: "Permanent driving lights via low beam."
Kad ga ukljucim dobijem to da mi rade istovremeno i dnevna i oborena.
  • Vozi: Octavia 2011,1.6 tdi

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #74 poslato: 16. Dec, 2020. 18:07 »
Pozdrav.
Treba mi pomoci oko dnevnih svetla.
Kada mi je prekidac na poziciji 0,rade mi dnevna svetla dole kod maglenki.
Kad okrenem prekidac na Auto, automatski mi gasi dnevna i pali oborena svetla.
Postoji li opcija kada je na AUTO da mi rade dnevna, a u slucaju smanjenja dnevne svetlosti, tj u sumrak, /da prebaci na oborena?
Hvala.
https://www.youtube.com/watch?v=zSVJxg8aG1E
  • Vozi: Yeti