Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Felicija sa karburatorom
Dole
Autor
Tema: Felicija sa karburatorom (Pročitano 3440 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
obbywan
Registrovan
Ugled: 0
Felicija sa karburatorom
«
poslato:
13. Feb, 2016. 13:19 »
Pozdrav svima od novog clana foruma!
Gledam vec duze vreme oglase i trazim dobru Feliciju.
Nasao sam jednu 1,6 benzinac, 1998 godiste, karavan.
Prodavac kaze da je sa autom sve OK, da lepo radi, lepo vuce, pali normalno. Ono sto me zanima pre odlaska i gledanja je: prema njegovim recima, imala je plin koji je skinut i stavljen je karburator. Navodno, bolji je nego ajnspric!
Kakva su iskustva sa ovakvom kombinacijom, na sta treba obratiti paznju pri kupovini i koja je neka realna cena za takvo vozilo, tog godista. Ima 200+ hiljada predjenih, nije provereno!
Hvala na odgovoru
SaleNBg
Style
Ugled: 3
Odg: Felicija sa karburatorom
«
Odgovor #1 poslato:
13. Feb, 2016. 17:24 »
ja sam u julu kupio 1 feliciju - vukla se dugo na oglasima - za 1600. benzinjara, čovek je bio drugi vlasnik, prvi vlasnik mu je bio rođak (tačno), 47000 je okvirno bilo na cajgeru. izmenio sam na njoj odma pločice, ulje i filter (iako je on tvrdio da je o.k.), termostat - kupio sam ga u vidovdanu (poskupeli su ga skoro duplo u odnosu na kad sam menjao na prvoj feliciji pre 7 godina
) (razlog: nepoznat
), i trenutno je kod majstora - nešto me zeza karburator, pa sam mu ostavio da ga našteluje-došteluje. i pre akcije sa karburatorom, stavio sam nove kablove, kapu ruku i sveće, jer sam mislio da me nešto u sistemu paljenja zeza, a ne karburator. ima alarm i dobar cd-radio i centralnu bravu. generalno mogao sam da se iscenjkam i za sto, možda čak i dvesta jura manje, ali pošto je auto bio baš malo vozan, ja imao lovu u džepu, kupio sam ga da ga neko drugi ne kupi, pošto imam već jednu sa plindžom, boga oca sam obišao sa njom - sem bockanja guma (skoro svaki put kad sam išao na daleke puteve
) - bez ikakvih problema. obe su 1.3
Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000
pajapop
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #2 poslato:
14. Feb, 2016. 09:46 »
I ja vozim Feliciju 1.3 sa karburatorom...Zato sam je i uzeo da bih izbegao neprijatnosti sa dijagnostikom i odrzavanjem...ali sustinski, direktno ubrizgavanje je bolje resenje, pod uslovom da je sve uvek ispravno...Evo jedan sajt kao uvod:http://motocikli.bjbikers.com/indzeksn-protiv-karburatora/
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
SaleNBg
Style
«
Odgovor #3 poslato:
14. Feb, 2016. 10:08 »
ja sam elektroničar obrazovanjem (tesla/malo viša...), i pošto otprilike vrlo dobro znam kako se elektronika konstruiše i izvodi - uvek ako ima opcija: elektromagnet / senzor / elektromotor vs zupčanik / sajla / šraf -ja biram ovu drugu.
u principu vozam sada tri auta, dve felicije (obe karburatorske, jedna na plin), i ladu nivu. felicije sam kupovao polovne, nivu sam kupio u prodavnici. felicijom sam bio dva puta na severnom moru, još tri puta tamo do kelnsko-bonske parohije, viena i bratislava, kroacija, istanbul-bosfor, canakkalle-dardanelli, i t.d. -par puta sam bocnuo gumu kad sam išao na sever. ako škoda stane, najverovatnije umem sam da je ubedim za vrlo kratko vreme da opet krene (mada nije nikad stala). ako niva stane - mogu da je gurnem sa strane, obučem žuti prsluk i razmišljam pošto košta šlepovanje.
.doduše, ni niva nije nikad stala, i odnela je cenjenu mi zadnjicu na neka jako lepa mesta na koja normalan auto naprosto ne može da dođe.
meni je dakle kod auta jako bitna pouzdanost. a matematika kaže da ako imaš manje delova u nekom sklopu, imaš i manje mogućnosti da neki od sklopova otkaže.
mada, cenim naravno i poštujem i druge filozofije i koncepcije. svako bira onako kako mu odgovara a u skladu sa znanjem odnosno neznanjem.
(2 Like)
obbywan
Registrovan
Ugled: 0
«
Odgovor #4 poslato:
14. Feb, 2016. 10:47 »
@SaleNBg To je, otprilike, i moja logika - sto manje struje i kompjuterski kontrolisanih sklopova! Imao sam do nedavno Corsu A, 1989, 1.2 benzinac. Kupljena sa predjenih 137.000 km od rent-a-car agencije jos 1992. godine. Prodao sam je sa predjenih skoro 500.000km, evo jos je vidjam ponekad u gradu. Nikada, ali nikada, nije stala ili izdala! Redovno odrzavana kod Komnenovica (jbg, radio sam tamo na prodaji automobila).
Nisam vrhunski majstor ali nisam ni debil, znam gde je sta na autu, znam otprilike na kom principu funkcionise pa kapiram da bih umeo da privremeno resim problem koji bi se pojavio negde na putu. Za ove modernije automobile, ne kreces na put bez laptopa i Internet konekcije! :-)
(1 Like)
SaleNBg
Style
«
Odgovor #5 poslato:
14. Feb, 2016. 11:38 »
pa to. mislim - u rat se i dalje nosi kalaš koji ima pet ipo delova, a ne laserski mač luka skajvokera
a život je, jeli... rat svih protiv svih
Filo
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #6 poslato:
14. Feb, 2016. 15:16 »
Bez uvreda, ali da se sporeduje Lada so ostalim kolima koi se vozat, stvarno je greh. To nije kola, to je samo lada
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
(2 Like)
SaleNBg
Style
«
Odgovor #7 poslato:
15. Feb, 2016. 00:14 »
pa zavisi iz kog ugla gledaš. (tu i ) tamo gde sam bio nivom - jeti NE može... (n.pr.).
stane13
Active
«
Odgovor #8 poslato:
10. Apr, 2016. 22:45 »
Obbyvan: (kroz pricu proceni sta je realna cena)
Vlasnik sam skode felicije 1.3 LX Combi 43kw 1997 god. Pre cene, hteo bih da pohvalim sam auto ali ne znam ni sam odakle da krenem. Kad kupujes pozeljno je da bude od prvog vlasnika. Moj auto je presao 152 000 km i odmah bih smeo da krenem do kineskog zida. Nikad nisam gumni defekt ili da je auto stao ali sam delove menjao na vreme. Vozim na plin 13 godina. I dan danas kad idem na more trosi malo ispod 7 litra gasa. 8 felni sa novim gumama (par godina nisu za zamenu), nov akumulator, bobina, hladnjak, ulja, antifriz....lanac, lamela diskovi, plocice... treba da se menjaju verovatno tek za 20 000km ili kasnije. Rec je o autu koji ne trazi u skorije vreme ulaganje, eventualno da se resi par tackica gde polako karoserija podseca koliko ima godina. Stanje je takvo jer auto treba da me vozi i ne staje i nije spreman za prodaju nego cuvan kao clan porodice. Stavio sam ga na oglas, trazio 1200E i svima je bilo skupo.Mozda mogu da se nadju jeftinija kola ali ne verujem da postoji Felicija u boljem stanju od moje jer sam svojerucno menjao ulje na 4000 do 4500km . Posle prve zamene termodavaca sam stavio prekidac u kabini za svaki slucaj ako trebam da ga brzo hladim (strah iz doba Yuga). Sad kad sam kupio Oktaviju glupo mi da ubacujem bicikle u glanc nova kola a Felicija se na sve navikla i ocekujem da moze da me sluzi bar jos 5 godina bez ideje da bi nesto potrazila sem pomenute karoserije, koju inace malom cetkicom pecnem bez srama i sprecim sirenje bolesti(limarija nije radjena i pricam o sitnim detaljima). Sve u svemu, ja za mene do juce (a i danas) idelana kola teska srca htedoh da probam za 1200 E bez uspeha. Cene na oglasima jesu i nize ali kad dodas zamene delova i dovedes ga u stanje o kom ja pricam ume to da ispadne na kraju i veca brojka. U gepeku imam u rezervi kapu, ruku, kablove i komutator jer se menjaju za par minuta i spreman sam uvek za put oko sveta.
Auto je bombona.Nije lepotan ali je porodican sa smesnim cenama za delove i majstore pa ti ga preporucujem kao dobru kupovinu (mislim na model, ne konkretno na moj auto). Ja sam kupio novu oktaviju koja je posle 2km stala na pumpi posle tocenja (crko rele zedera). Cekam slep, nerviram se i zavisim od drugog. A Feliciji bih podigao haubu i za par minuta opet bio u akciji.... Nekakav sam doktor elektronike ali obozavam stara vozila koja se ponasaju kao verni ljubimci.
Vozi: Skoda Oktavija 2016ambition 1.2 tsi 63 kW
(2 Like)
SaleNBg
Style
«
Odgovor #9 poslato:
10. Apr, 2016. 23:11 »
ja kupio još jednu feliciju
- baš zato što je u principu primitivna-mehanička. možda zato što sam elektroničar obrazovanjem, pa znam kako se to pravi (i zašto)
(par puta do severnog mora, još par puta tamo do kelna na tu stranu, par puta kroz mađu, par puta kroz kroejšiju i sloveniju -'vamo na drugu stranu do istanbula i canakkale-a. geknula mi guma jednom u mađi u povratku, jednom u luksemburgu u povratku iz belgije u germaniju, i letos sam isto bocnuo gumu par desetina km pred ciljem (keln). u turskoj mi je prosvirao regler
na ovoj "novoj" sam promenio termostat, i nedavno sam se zezao sa karburatorom. to mi majstor koliko vidim nije lepo napravio, trenutno sam na ivici da proučim detaljno karburator i uradim sam šta treba. (vrlo sam vičan i spretan, i generalno sam onako jedan odlikaš dečkić
)
da imam garažu/e - kontam da bi si kupio još jednu - ono - "da stoji". izuzetno sam dakle zadovoljan autom-autima. b.t.w. nisam imao, ali vozao sam se i u autima koja koštaju po više desetina hiljada - u mom sistemu računanja vremena i prostora - ni jedan nije toliko bolji koliko je skuplji. doduše, kada imaš milionče za da pljuneš za auto, i svoj lični helikopter recimo, moguće da se onda način razmišljanja malo menja.
(2 Like)
dulefontana
Laurin&Klement
Ugled: 41
«
Odgovor #10 poslato:
11. Apr, 2016. 13:58 »
Taj ako je nabudzio karb, ko zna sta je jos budzio. Koja je cena tog auta?
Gore