Ovde možemo da upisujemo naša svakodnevna pozitivna i negativna iskustva u saobraćaju koja doživljavamo svaki dan - šta nas nervira, bontom u saobraćaju koji je za svaku pohvalu itd. po gradu, na magistrali, na autoputu itd.
Evo npr moje iskustvo od pre par dana dok sam vozio kroz Grdelicu i dalje ka Vranju.
Napravih piš pauzu u Predejanama, protegnuh noge i nastavih dalje na jug.
Uključujem se lagano na magustralu, propuštam dva putnička auta, kamion i šleper, malo dalje iza njih je još jedan šleper koji sam pretekao ranije, baš pre onog mesta kod Leskovca gde se autoput sužava i nastavlja u magistralu.
On je vozio tu da kažemo levom trakom, desna je bila slobodna i kako je išao oko 60 na sat, ja dodah gas i moja crvena đunta ga preteče kao od šale, prebacih se ispred njega još dok je bilo autoputa nekih 300-400m i pređosmo na magistralu.
Međutim, kako sam ga pretekao (doduše desnom stranom), majstor mi je svojim šleperskim xenonima nešto upitno blickao; ja sam to skontao kao neko negodovanje u fazonu "šta radiš, jesi normalan" a ja ga svojom radnjom nisam nikako ugrozio niti je morao da pipne kočnicu.
Pretekao sam ga sa nekih 100 na sat, on je išao oko 60, tom brzinom sam nastavio dalje, dakle nisam kočio ispred njega.
Nije mi bio jasan, ali nema veze, ima nas raznih.
Elem, dok sam ja pravio pauzu ispred motela Predejane i kasnije kad sam hteo da se uključim, kamiondžija je stigao do ispred motela kad eto mene opet ispred njega na putu
Opet nije morao da koči, uključio sam se ispred njega, dodao gas i zapratio onaj kamion i šleper koji sam propustio i koji su bili ispred njega.
Opet blicanje i opet moje upitna faca u smislu šta mu je.
Nebitno to, stisnuo sam gas i posle par krivina mi se izgubio iz retrovizora.
Kad ono međutim, posle par km shvatim da milimo, taj kamion na čelu, šleper iza njega, ja i iza mene se oformila fina kolona od 10ak vozila.
Vozi se zbijeno, tako da niko od vozila iza mene ne može da se upusti u preticanje, saobraćaj u suprotnom smeru kao za inat gust baš kad je isprekidana linija. Grrrr.
Vidim ja da je vrag odneo šalu, ovaj kamion na čelu kolone umesto dozvoljenih 80 ide jedva 60km/h, a ja koji sam inače staložen vozač, počinjem da se nerviram, jer majstor kamiondžija em koči saobraćaj, em pravi već sada kilometarsku kolonu, ljudi blicaju, sviraju, em ne pomišlja da stane na jedan od mnogobrojnih parkinga pored puta i propusti više desetina vozila iza sebe.
Ovaj šleper iza njega a ispred mene mu blicka, svira, ali majstor ne odustaje.
Tu sam na glas već počeo da psujem, iskoristih priliku i pretekoh ovaj šleper i nađoh se iza usporenog kamiona.
Leg'o sam na sirenu, blickao neprestano, ali bez ikakve reakcije vozača ispred.
Kakav lik jbt, ne mogu da verujem.
Sreća pa je par stotina metara niže bilo neko isključenje, gde se kamion konačno isključio i nastavih nekim svojim tempom maaalo preko ograničenja.
Auuu, ne sećam se da sam se skoro toliko iznervirao u saobraćaju.
Kakva su vaša iskustva na putevima?