Autor Tema: Saobraćaj - iskustva i situacije  (Pročitano 9990 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže breleZapočeo temu

Saobraćaj - iskustva i situacije
« poslato: 15. Feb, 2016. 10:08 »
Ovde možemo da upisujemo naša svakodnevna pozitivna i negativna iskustva u saobraćaju koja doživljavamo svaki dan - šta nas nervira, bontom u saobraćaju koji je za svaku pohvalu itd. po gradu, na magistrali, na autoputu itd.

Evo npr moje iskustvo od pre par dana dok sam vozio kroz Grdelicu i dalje ka Vranju.

Napravih piš pauzu u Predejanama, protegnuh noge i nastavih dalje na jug.

Uključujem se lagano na magustralu, propuštam dva putnička auta, kamion i šleper, malo dalje iza njih je još jedan šleper koji sam pretekao ranije, baš pre onog mesta kod Leskovca gde se autoput sužava i nastavlja u magistralu.

On je vozio tu da kažemo levom trakom, desna je bila slobodna i kako je išao oko 60 na sat, ja dodah gas i moja crvena đunta ga preteče kao od šale, prebacih se ispred njega još dok je bilo autoputa nekih 300-400m i pređosmo na magistralu.
Međutim, kako sam ga pretekao (doduše desnom stranom), majstor mi je svojim šleperskim xenonima nešto upitno blickao; ja sam to skontao kao neko negodovanje u fazonu "šta radiš, jesi normalan" a ja ga svojom radnjom nisam nikako ugrozio niti je morao da pipne kočnicu.

Pretekao sam ga sa nekih 100 na sat, on je išao oko 60, tom brzinom sam nastavio dalje, dakle nisam kočio ispred njega.
Nije mi bio jasan, ali nema veze, ima nas raznih.

Elem, dok sam ja pravio pauzu ispred motela Predejane i kasnije kad sam hteo da se uključim, kamiondžija je stigao do ispred motela kad eto mene opet ispred njega na putu :)
Opet nije morao da koči, uključio sam se ispred njega, dodao gas i zapratio onaj kamion i šleper koji sam propustio i koji su bili ispred njega.
Opet blicanje i opet moje upitna faca u smislu šta mu je.

Nebitno to, stisnuo sam gas i posle par krivina mi se izgubio iz retrovizora.

Kad ono međutim, posle par km shvatim da milimo, taj kamion na čelu, šleper iza njega, ja i iza mene se oformila fina kolona od 10ak vozila.
Vozi se zbijeno, tako da niko od vozila iza mene ne može da se upusti u preticanje, saobraćaj u suprotnom smeru kao za inat gust baš kad je isprekidana linija. Grrrr.

Vidim ja da je vrag odneo šalu, ovaj kamion na čelu kolone umesto dozvoljenih 80 ide jedva 60km/h, a ja koji sam inače staložen vozač, počinjem da se nerviram, jer majstor kamiondžija em koči saobraćaj, em pravi već sada kilometarsku kolonu, ljudi blicaju, sviraju, em ne pomišlja da stane na jedan od mnogobrojnih parkinga pored puta i propusti više desetina vozila iza sebe.

Ovaj šleper iza njega a ispred mene mu blicka, svira, ali majstor ne odustaje.

Tu sam na glas već počeo da psujem, iskoristih priliku i pretekoh ovaj šleper i nađoh se iza usporenog kamiona.
Leg'o sam na sirenu, blickao neprestano, ali bez ikakve reakcije vozača ispred.

Kakav lik jbt, ne mogu da verujem.

Sreća pa je par stotina metara niže bilo neko isključenje, gde se kamion konačno isključio i nastavih nekim svojim tempom maaalo preko ograničenja.

Auuu, ne sećam se da sam se skoro toliko iznervirao u saobraćaju.

Kakva su vaša iskustva na putevima?
« Poslednja izmena: 15. Feb, 2016. 11:01 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Na mreži zare

Saobraćaj - iskustva i situacije
« Odgovor #1 poslato: 15. Feb, 2016. 10:59 »
Kakva zemlja takva iskustva. Nema tu nista cudno.
Prosle godine sam prema moru i ja tu nadrljao. Naletim na nekog penzionera u Fordu jos u prvom delu Grdelicke klisure i mrtvak vozi 50-60 sve vreme. Izmedju mene i njega 4-5 automobila, posle nekog vremena pozadi se napravila ogromna kolona ali penzioner ne odustaje od 50-60. U susret stalno dolaze automobili, nema sansi da iko ikoga prodje. Odmah posle Grdelice svi moguci radovi na putu i opet ista prica. Preko 30 km smo se vozili 50-60 na sat  wall1.
Zato sam u povratku imao srece, od Grcke pa do kuce na najtezim deonicama sam vozio potpuno sam  ;).

Odg: Saobraćaj - iskustva i situacije
« Odgovor #2 poslato: 20. Feb, 2016. 01:19 »
Zare, skroz si u pravu.

Eto pre neki dan, na parkingu novog Merkatora na Nbg, onaj prvi red do ulaza u sam TC, gde su parking mesta za invalide, parkirao se neki dekica sa stojadinom onako profi, ukoso.

Ja gledam, prvo nisam verovao, posle kontam da dekica ne zna ni gde se nalazi, kad eto crnog Passata b6, BiH tablice, parkira se lik paralelno pored stojka, ukuso, na sred parkinga za invalide.
Bi-bip na daljinac i nonšalantno udje u TC.
A 2m od njega, iza, parkiran ja, pa 2 slobodna mesta, pa stub.

Poštujete li vi invalide i njihova rezervisana parking mesta?

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 20. Feb, 2016. 15:04 »
Na mesto za invalide ne stajem NIKADA. Ali obavezno glasno negodujem kada primetim kretene koji to rade i cesto ulazim u verbalni sukob sa njima.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #4 poslato: 20. Feb, 2016. 17:02 »
Svaka čast za stav!

Van mreže zix

« Odgovor #5 poslato: 20. Feb, 2016. 17:12 »
Ni ja nikada ne parkiram na mestu za invalide, a ne obraćam pažnju na to ko je parkirao. Želim da verujem da su na tim mestima parkirani invalidi. Valjda invalidi imaju oznake na vozilima, a posao parking servisa je da odnesu vozila sa tih mesta ako nisu propisno obeležena. Kako su taksisti solidarni i brže bolje obaveste parking servis za nepoštovanje propisa, kada je njihovo mesto u pitanju?
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

« Odgovor #6 poslato: 20. Feb, 2016. 17:23 »
Taksisti su posebna vrsta vozača.
S jedne strane razumem njihov stav zašto žure, a isto tako redovno nailazim na taxiste koji sa osmehom (verovali ili ne) ti mahnu rukom u fazonu "izvoli ispred mene"  :-)
Ima nas raznih.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #7 poslato: 20. Feb, 2016. 19:50 »
Uh, samo da ne počinjemo o taxistima...  hearcut
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

« Odgovor #8 poslato: 20. Feb, 2016. 20:19 »
Dovoljno kaže hearcut

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #9 poslato: 20. Feb, 2016. 23:50 »
Uh, samo da ne počinjemo o taxistima...  hearcut
Dovoljno kaže hearcut
A tek kad stanu na 5,10 m od semafora ili na samoj krivini da stranka kupi nesto na trafici  wall1 wall1 spkloud spkloud hearcut hearcut
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže ivan4994

« Odgovor #10 poslato: 21. Feb, 2016. 00:19 »
...ili na samom kraju 29. novembra kod bioskopa balkan(jer bas tu musterija hoce da izadje)na semaforu koji drzi 10 sekundi, a ceka se citavu vecnost... wall1 spkloud
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže munja23

« Odgovor #11 poslato: 21. Feb, 2016. 11:18 »
To sto se radi u Novom Merkatoru je kriminal. Konstantno je prvi red zauzet od strane dobrih ili losijih automobila, a 99% njih nisu invalidi. Secam se da sam pre 3 godine isao do Merkatora neka dokumenta da fotokopiram, a imao sam neku intervenciju i konce na sebi, nisam bio bas preterano pokretan. Tu stoji tip iz obezbedjenja, ja otvorim prozor inpitam ga da li mogu da stanem na par minuta, teze hodam, samo do fotokopirnice tu na ulazu da zavrsim nesto. Njegov odgovor me je frapirao: "moze, 100 kinti". Poludeo sam, samo dao gas i parkirao 5,6 redova dalje. Tada nije bilo rampe, pa je parking bio prebukiran. A sada ne znas sta je gore, vise iz obezbedjenja nema nikoga. Mislim da bi definitivno trebali da izbrisu ista mesta, jer ako nema kontrole, sve postaje besmisleno.
  • Vozi: 2023 Karoq Style 1.5, 2022 Kamiq Monte Carlo 1.5, 2023 Fabia IV 1.0 TSI

Van mreže zix

« Odgovor #12 poslato: 21. Feb, 2016. 15:12 »
https://youtu.be/DUfcNNv3g68

Jedno od rešenja za parking za invalide, u zatvorenim prostorima.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže bugarin

« Odgovor #13 poslato: 21. Feb, 2016. 15:50 »
Odlicno, ali mislim da bi kulov rekao: kako dobra fora, uparkirao se i nastavio svojim putem. Boli njega i za invalida i za hologram.
Zato ja kad prolazim pored takvih glasno komentarisem: jesi invalid? Aaaa, u glavu? Pa parkiraj onda, i tebi je namenjeno.
Dok neko ne izvuce prangiju........... :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži MAKS

« Odgovor #14 poslato: 21. Feb, 2016. 16:11 »
 :RR) Dobra stvar.
U delta centu postoji obezbedjenje koje neda da onaj ko nema invalidsku nalepnicu, stane na to mesto rezervisano za invalide. Eto i lepih primera. :bravo:
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE