Autor Tema: Parking Senzori  (Pročitano 4274 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojaZapočeo temu

Parking Senzori
« poslato: 18. Feb, 2016. 17:03 »
Da li znate jel postoji mogucnost da se naknadno ugrade parking senzori koji bi ocitavali na Boleru udaljenost u Octaviju A7?

Pozdrav
  • Vozi: skoda octavia 3 1.6tdi

Van mreže batke

Odg: Parking Senzori
« Odgovor #1 poslato: 18. Feb, 2016. 18:27 »
Mogu. Ja sam to bio uradio na O2. Samo to nije mala investicija. Mora da se dokupi modul za Bolero koji prepoznaje signal sa senzora i pretvara ga u sliku. To u servisu računaju kao rezervni deo, a ne kao dodatnu opremu što je skuplje. Hoću da kažem da kad naručuješ auto sa senzorima oni koštaju recimo 200 evra, a ako ugrađuješ isto to naknadno onda to košta 350 evra.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži neske

« Odgovor #2 poslato: 19. Feb, 2016. 12:46 »
Ja sam se raspitivao za golfa mk6, zvao sam ovlasceni servis i rekose 27.000din sa rukama su zadnji senzori.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže vojaZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 19. Feb, 2016. 13:39 »
Odlicno, znace dosta a kad vec ugradjujem bolje da ugradim da mi se lepo ocrtava na boleru doplatim nego da imam ona sranja :)

Pozdrav
  • Vozi: skoda octavia 3 1.6tdi

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #4 poslato: 19. Feb, 2016. 15:22 »
@neske, a da nije 27000din bez povezivanja na bolero ili koja je vec multimedia??
Mozda je to samo da pisti, bez da pokazuje na displeju?

Na mreži neske

« Odgovor #5 poslato: 19. Feb, 2016. 15:51 »
Ma da, da se lepo iscrtava, a ne samo da pisti. Ja sam pitao za rns510 koji je slican boleru.

Van mreže batke

« Odgovor #6 poslato: 19. Feb, 2016. 21:33 »
Ja baš i nisam siguran da za te pare može da se vidi na bilo kom uređaju. Za tih 27.000 din za O2 je moglo samo da pišti. Da se vidi na boleru koštalo je 40.000 dinara. To je bilo 2010.godine. Možda je to sada jeftinije  wac1
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Peja

« Odgovor #7 poslato: 19. Feb, 2016. 22:22 »
Lepo ali beskorisno, da je barem kamera pa da gledas u ekran, ovako pored zvuka.. sta ima da gledas u CRTICE.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži neske

« Odgovor #8 poslato: 19. Feb, 2016. 23:34 »
Ako nisi siguran ti nazovi pa pitaj ;-)

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #9 poslato: 20. Feb, 2016. 01:19 »
Lepo ali beskorisno, da je barem kamera pa da gledas u ekran, ovako pored zvuka.. sta ima da gledas u CRTICE.
Slazem se, jer ustvari svaka crtica predstavlja jedan zvuk tj. jedan interval pistanja, ona krajnja crtica - zvuk bez prekida.. U prevodu sve sto vidis na displeju, cujes pistanjem
Jeste lepse kad se vidi i na displeju, ali kada se naknadno ugradjuje mislim da je bacanje para..

Van mreže batke

« Odgovor #10 poslato: 20. Feb, 2016. 10:06 »
Kao što rekoh cena koju sam naveo bila je pre 6 godina, sada je to verovatno jeftinije...
Najbolje je da se naruči kao dodatna oprema pri kupovini, tu se svi slažemo. Mislim da je bolje ugraditi kameru nego ići na sliku na Boleru, ali ako je cena 27.000 to je ne dođe mnogo skuplje nego kad se senzori naruče u dodatnoj opremi pri kupovini, kada je prikaz standardno na multimediji.
Što se tiče prikaza crticama nije svaka crtica drugi zvuk, kao što ni boja crtica nije ista kako se prilazi prepreci. Jednoličan zvuk pištanja počinje već kod predposlednje crtice kada se i boja menja u crvenu. Prilaskom prepreci zvuk je i dalje jednoličan ali se crtica približila vozilu (poslednja crtica). Tada je razmak do prepreke nekih 20 cm. I to momenat gde je kamera zakon. Jer samo kamerom možeš da odrediš koliko još možeš da se približiš, a da ne zvekneš u nešto.
Mada su meni dovoljni senzori... :B=)
Što se tiče bacanja para, ima ljudi koji vole da imaju prikaz na multimediji i cena im nije prepreka, sve je individualno...

Van mreže bugarin

« Odgovor #11 poslato: 20. Feb, 2016. 14:59 »
Kod mene na octy2 vezani su na stream, i ista je prica sa crticama i tonom (osim sto je ekran monohromatski pa su sve crtice crne :) ). U ekran sam gledao prvih mesec dana. Onda sam uzeo metar u ruke, ustanovio da kada zvuk postane neprekidan imam jos 30cm do prepreke, i od tada me ekran i crtice ne zanimaju preterano.
« Poslednja izmena: 20. Feb, 2016. 16:44 bugarin »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže klisko

« Odgovor #12 poslato: 20. Feb, 2016. 15:02 »
Slažem se da je kamera zakon ali meni su crtice značile više nego zvuk par puta kada sam uparkiravao službenu octaviu karavan. Jednom prilikom sam gledao kako ću da se provučem pored bandere s desna i nisam provalio da na levoj strani imam niski stubić ali senzor je pokazao na ekranu da je prepreka levo i spasao branik.
Nije obavezno, ali jeste korisno i vredi neku razliku u ceni, a individualna stvar je koliko je kome to vredno.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže MS Becej

« Odgovor #13 poslato: 11. Jan, 2021. 18:02 »
Pozdrav, da ne zapocinjem novu temu a da pitam ipak nesto sto me zanima, da li neko moze da mi preporuci neki servis za ugradnju parking senzora? Vozim skodu rapid, nije mi bitan prikaz na ekranu, voleo bih da sistem ima samo zvucni signal, a da nije onaj goli kinez koji izgleda smesno a sumnjam i da radi posao pouzdrano... Kakva su vasa iskustva sa PS? Koje marke su ok, da nisu preskupe a da opet rade posao?
  • Vozi: Skoda rapid 1.6 TDI

Van mreže Stevan

« Odgovor #14 poslato: 11. Jan, 2021. 19:25 »
Cobra i Meta system. Ti su kvalitetni. Imaš modele koji se montiraju iznutra pa budu u ravni sa branikom, potpuno isto kao fabrički. Mislim da ovi Meta imaju i opciju prikazivanja na fabričkoj multimediji. Samo pogledaj da li fabrički senzori kod Rapida idu u lajsnu ispod branika (kao u Octaviu) ili u sam branik (kao kod Fabije), u kom slučaju se trebaju farbati/lakirati u boju vozila. Ako idu u lajsnu ispod, može biti problema u smislu da hvataju put jer su onda prenisko postavljeni.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.