Autor Tema: sredjivanje felicije  (Pročitano 2799 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darkosimZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
sredjivanje felicije
« poslato: 22. Feb, 2016. 12:32 »
drugari molim za pomoc.Dosao sam do nekih para pa sam odlucio da sredim moju feliciju lx 1300 kako limarski tako I mehanicki da ulozim u nju za sebe.Kod nje su sledeci problemi:cilindar brave zub na njemu pukao moram da menjam.dihtung glave moram da menjam .lezaj na zadnjem tocku moram menjati.prekidac rikverc svetla zameniti.pronaci I resiti gde curi ispod volana voda u kabinu.mali servis I pregled komplet motora I donjeg dela cisto dali jos nesto treba(posto imam gas a trosi 10l na 100 km da sve doteram u tip top stanje da bi mogao gas da se nasteluje).limarija(pragovi pokazuju pomalo rdje,sva cetiri ruba pocela sa rdjom,zadnja vrata pocela sa rdjom.boja auta je bela).Koliko bi to otprilike sve to kostalo da bi se auto doveo u top stanje.Radio bih auto za sebe a ne za prodaju.Molim za odgovor.Unapred hvala.
  • Vozi: skoda felicija lx 1300cc 2001 god.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: sredjivanje felicije
« Odgovor #1 poslato: 22. Feb, 2016. 12:39 »
10 litra plin na 100 km vo grad ? Budi sretan cim ti toliko trosi, kod mene je 11-12.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #2 poslato: 22. Feb, 2016. 13:35 »
limarija(pragovi pokazuju pomalo rdje,sva cetiri ruba pocela sa rdjom,zadnja vrata pocela sa rdjom.boja auta je bela).Koliko bi to otprilike sve to kostalo da bi se auto doveo u top stanje.
Ako sve pokazuje rdju a nije trulo, ne bi tu trebalo puno para. Ja sam na Favoritu menjao rubove, pod rubove, sajtne, sitna krpljenja, priprema i farba, izaslo me sa sve delovima 500e.
Sto znaci ako ti imas neka sitna sredjivanja, da se to lepo odradi, iskreno mislim da nece otici preko 150-200e, opet moguce i da gresim.

Dihtung glave je oko 1000 dinara, plus obrada glave sigurno 4000, ne znam koliko ce majstor da ti uzme. Ja sam to nekako uvek racunao 80e.
Koji cilindar brave je puko, kontakt brave ili vrata? Koji god da je u principu tu mozes jeftino da prodjes tako sto ces sam menjati.
Rikverc prekidac ne bi trebalo da je skup, i to das majstoru da ti zameni kada ti sve ostalo bude radio.
Voda ispod volana je vec nesto sto ces se namuciti, da li pusta keder stakla, ili curi negde zato sto je trulo, mozda i iz malog hladnjaka pusta, tu vec treba da istrazujes da bi video sta da se menja.
« Poslednja izmena: 22. Feb, 2016. 13:40 dulefontana »

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #3 poslato: 23. Feb, 2016. 17:48 »
imali smo pre par dana pitanja na temu vode u kabini -vidi malo ispod, ako je to to.
ako pričaš o ulošku kontakt brave, moj majstor svojevremeno mi je rekao kad je meni to geknulo na prvoj feliciji da obavezno kupim škoda/pravi, a ne neki 3rd party - pošto ću taj neki a od onoga što ima na našem tržištu najverovatnije dosta brže sigurno ponovo promeniti. inače ako si sklon DIY akcijama - lako se menja - možeš i sam, ali kontam da ni majstor neće da ti uzme nešto puno para. sam deo stvarno ne mogu da se setim koliko je bio. recimo duplo od ne-škoda da je bila cena.

10 litra plin na 100 km vo grad ? Budi sretan cim ti toliko trosi, kod mene je 11-12.

filo tu ti nešto jako nije dobro - moja Niva 1,7i troši 12ak l gasa po gradu (a niva je veći potrošač)
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 23. Feb, 2016. 19:25 »
Kad ja kupiv i plinar nastelovao plin, trosila 10.5-11 litra. Dosla zima i povecala se potrosnja 11-12.
Sada je malo toplo, a jos mi toliko trosi. Nadam se da ce sada smeniti odnos plina, pa ce manje da trosi.

Inace kako god okrenes, nemoze felicija ispod 10 litra plin u grad. Zasto ? Zato sto spored uputstvo ona trosi 9 litra benzin u grad, i ako nastelujes plin normalno koliko mu treba na motor da normalno vuce, potrosnja plina tada je 1.5-2 litra vise nego benzina.

Edino moze felicija da potrosi manje od 10 litra plin u grad samo ako je vozis u nocnim saatima kad nema saobracaj ili ako skratis plina, ama pa tada nema da ide vise od 100-110.

Kod mene su najverojatno 2 problema, malo mi je popusten plin i to ce da koregiram, malo cu uskratim plin, no i mislim da te standardne Briskove svecice koje sada vozim, nisu bas dobri poso drug moj mi gi dao koj gi vozio oko 2000 km i zamenio gi sa NGK, a zasto gi zamenil ne seca se ni on.

A nisto cudno da nije dobar kvalitet plina, poznajem ljudi vo MKD koje se zale na nesto veca potrosnja plina, no i nemiran rad motora. To je, sada je eftin plin, pa da se nadoknadi. :D

I izvinite za najverojatno los srpski jezik koj pisuvam.
« Poslednja izmena: 23. Feb, 2016. 19:32 Filo »

Van mreže sava

• Registrovan
  • Ugled: 4
« Odgovor #5 poslato: 24. Feb, 2016. 21:05 »
 :) Prijatelju malo mi je ćudno da tvoja Felicija 1,3 troši 10 - 11 litara plina . Moja sa 500 dinara, što je nešto oko 7 litara, pređe 100 kilometara po gradu, stani, pođi, semafori i sve ostalo. Kod mene je motor 1,3 mpi , bosch monopoint injection a plin je ,,Voltran,, . Auto je 1996.god, 110,000 km.
Otidji ti kod nekog majstora da ti prešteluje plin, taj auto je trežak samo 980 kg i ne bi smeo toliko da troši. Osim toga, bacaš nepotrebno pare o vetar .
Što se tiče sredjivanja, delovi za feliciju su jako jeftini, prednje krilo novo recimo košta 30 eura . Ja sam prošle godine zamenio obadva zadnja ruba krila i majstor mi je napravio i unutrašnje zadnje rubove, prekitovao, zaštitio i ofarbao - ruka 80 eura i dva ruba 35 eura.
Kada mi se pokvario uložak btrave pa auto više nije hteo da zavergla - pokrene anlaser - moj električar mi je spojio dve deblje žice i na njih tastetr ,,start,, od traktora, 16 ampera . To me je sve koštalo oko 10 evra i super funkcioniše bez problema. Dam kontakt  ključem a pritiskom na taster startujem motor. Superiška i jeftino brate !!!
Pozdrav. :D
« Poslednja izmena: 25. Feb, 2016. 08:00 dulefontana »
  • Vozi: škoda felicia 1.3 1996.

Van mreže pp1.4

• Ambition
  • Ugled: 0
« Odgovor #6 poslato: 24. Feb, 2016. 21:19 »
Majstor ti je mnogo zavio plin.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 25. Feb, 2016. 01:54 »
:)***PRIJATELJU MALO MI JE ĆUDNO DA TVOJA FELICIJA 1,3 TROŠI 10 - 11 LITARA PLINA . MOJA SA 500 DINARA, ŠTO JE NEŠTO OKO 7 LITARA, PREĐE 100 KILOMETARA PO GRADU, STANI, POĐI, SEMAFORI I SVE OSTALO. KOD MENE JE MOTOR 1,3 Mpi , BOSCH MONOPOINT INJECTION A PLIN JE ,,VOLTRAN,, . AUTO JE 1996.god, 110,000 km.
   *** OTIDJI TI KOD NEKOG MAJSTORA DA TI PREŠTELUJE PLIN, TAJ AUTO JE TREŽAK SAMO 980 KG I NE BI SMEO TOLIKO DA TROŠI. OSIM TOGA, BACAŠ NEPOTREBNO PARE O VETAR .

Kod mene je karburator, a motor so karburator malo vise trosi nego od motori so MPI. 1.3 MPI e nesto ekonomicni od ovaj 1.3 sa karburator.
U uputstvo za felicija, za MPI motore pise da trose 8 litra benzin u grad. Razlika o potrosnja plina vs benzina kaj MPI motora je manja, nego kaj motori so karburator, odnosno ako plin je so obicna plocka koja se ugradziva kaj karburatori, tada razlika megu potrosnja benzin i plin je veca nego kada se raboti za plin so dizne.

Zato za 1.3 MPI spored mene, sa obzirom da potrosnja benzina mu e 8 litra spored uputstvo, realna potrosnja plina bi bila 9-9.5 litra, a kod karburatora, taa potrosnja e negde 2 litra vise nego potrosnja benzina.
Kako sto sam rekao, 1.3 sa karburator trose 9 litra benzin spored uputstvo, pa ondak na plin normalna potrosnja bi bila 10.5-11 litra.

E sada, 12 litra, slazem se da je to vec mnogo za 1.3 motor, mada mnogo guzvi ima po ulicama u Skopje, mnogo se stoi, ponekat na neki semafori 3 put cekam na crveno, pa tek onda zeleno >:(