Autor Tema: Da je krenula regeneracija DPF-a?  (Pročitano 39626 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоР

Odg: Da je krenula regeneracija DPF-a?
« Odgovor #15 poslato: 24. Feb, 2016. 10:42 »
Ако сам добро схватио, овдје се ради о новом аутомобилу и већ постоје проблеми са регенерацијом?

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #16 poslato: 24. Feb, 2016. 11:18 »
Tako je.
Mada problem sa regeneracijom može da se pojavi odmah, ako se DPF stalno puni čađom, a ne dozvoljava mu se da se očisti.

Nabrusio sam se da ustanovim tačno pri kojem režimu vožnje DPF može sam da se čisti, bez aktivacije dodatnog goriva i podizanja rpm-a u leru.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #17 poslato: 24. Feb, 2016. 13:21 »
Ja sam imao problema dok ga nisam provalio kako radi, počeo je da mi diže nivo ulja u motoru, sasuo mi je 2l nafte u ulje dok je pokušavao da odradi regeneraciju, pa je počeo da pali lampicu "DPF" pa na kraju otišao u limp mode kad se stvarno začepio.
Pre toga su mi menjali gumice na diznama, pa tandem pumpu i na kraju glavu motora zbog dizanja nivoa goriva, ali se ništa nije promenilo i dalje na 1000 km 1 litra više u motoru. I na kraju ja provalim da je DPF, skinem ga očistim i sad sve radi odlično. Inače na otvorenom putu na oko 2200 obrtaja počne sam od sebe da sagoreva čađ, u gradu mi regeneraciju pokreće na svakih 180-220 km i to primetim ka promeni zvuk i počne da izlazi beli dim i digne potrošnju za 2 lit, tako ga vozim nekih 10 min dok opet ne promeni zvuk i ne spusti potrošnju.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže brele

« Odgovor #18 poslato: 24. Feb, 2016. 15:12 »
Da, ali koliko sam razumeo Mirkuk S3 vozi uglavnom na otvorenom i po nekoj logici bi trebalo da je miran sa DPF-om još dugo, dugo.

Jedino ako nije kvaka u tome da se, kad počne regen, motor drži, kao što si i sam napisao, na 2200 obrtaja.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

« Odgovor #19 poslato: 24. Feb, 2016. 16:02 »
Problem je u tome što uglavnom vozim od 1.400 do 1.800rpm. Sve vreme mi svetli preporuka da prebacim jednu ili dve brzine više. A dok tako vozim, DPF se puni i puni, pa kada dođem na odredište, upali mi aktivnu regeneraciju. E tu ja pop.... i isključim ga, jer ne znam koliko još treba da čekam na parkingu ili u garaži da on odradi to što nije u prethodnih par stotina km otvorenog puta, niti planiram da mu titram jajca na takav način.

Na autputu sam isto tako.. uvek oko 2.000 do 2.100rpm, ali u šestoj.. kada se DPF ne čisti, već samo u četvrtoj i petoj brzini.

Krećem večeras u lov na rešenje... kačim dijagnostiku i pratim šta se dešava sa DPF-om i pod kojim uslovima.  bravo2

Van mreže ИгоР

« Odgovor #20 poslato: 24. Feb, 2016. 17:26 »
Колега, не требаш ништа да ловиш, не ваља ти режим вожње. Вози степен мање од тога како си навикао (држећи исту брзину) и сјетићеш се овог поста касније. Давиш ауто, немој се љутити.

Van mreže tasa

« Odgovor #21 poslato: 24. Feb, 2016. 17:36 »
 :bravo: tacno tako
ako nisi u stanju za ispostujes kako je fabrika preporucila, onda cackaj, vadi seci, cekic, zica i ostala sranja..... hearcut
i onda ne valja auto....
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže brele

« Odgovor #22 poslato: 24. Feb, 2016. 17:54 »
Ček, zašto voziš na 1400-1800 obrtaja?
Ti ga bukvalno ubaciš u brzinu i kotrljaš na leru.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 47
« Odgovor #23 poslato: 24. Feb, 2016. 18:00 »
Problem je u tome što uglavnom vozim od 1.400 do 1.800rpm. Sve vreme mi svetli preporuka da prebacim jednu ili dve brzine više. A dok tako vozim, DPF se puni i puni, pa kada dođem na odredište, upali mi aktivnu regeneraciju. E tu ja pop.... i isključim ga, jer ne znam koliko još treba da čekam na parkingu ili u garaži da on odradi to što nije u prethodnih par stotina km otvorenog puta, niti planiram da mu titram jajca na takav način.

Na autputu sam isto tako.. uvek oko 2.000 do 2.100rpm, ali u šestoj.. kada se DPF ne čisti, već samo u četvrtoj i petoj brzini.

Krećem večeras u lov na rešenje... kačim dijagnostiku i pratim šta se dešava sa DPF-om i pod kojim uslovima.  bravo2

Mislim da ti je premisa losa, kakve veze ima tvoj stepen prenosa na drumu sa pasivnom regeneracijom filtera? Na drumu ima adekvatnih uslova da se temperatura izduva podigne na adekvatan nivo koji bi pomogao sagorevanje u tom filteru. Potopuno je svejedno da li vozis 4 ili 6 briznom, drumska voznja pogoduje ovom procesu i drumska voznja ne bi trebala da aktivira taj pomocni proces koji se aktivira u prevashodno gradskoj voznji.

Teoretski automobil koji se vozi po drumu ne bi nikada ni ulazio u procese regeneracije zapocete od strane autmobilskog kompjutera. Ono sto je moguce da algoritam po kom radi proces regeneracije poseduje jos neki trigger sem stepena zaprljanosti filtera, recimo vremenski ili na odredjenoj kilometrazi kao eventualni dvostruku zasititu u slucaju da senzor bude neispravan i ne iscitava prave vrednosti. Recimo ja bih ga tako projektovao.

Ono sto bi mogao da proveris stepen zaprljanost samog filtera preko dijagnostike posle duzeg putovanja kada uocis da je poceo proces regeneracije. To bi moglo dati odgovor na tvoju enigmu, ako je takvo iscitavanje moguce.

« Odgovor #24 poslato: 24. Feb, 2016. 18:16 »
Pogledajte još jednom prvi post.

Dalje... ako vozim na ravnom na 1.400rpm, svetli mi preporuka da prebacim u višu brzinu.
Ja to ignorišem i vozim 1.700 ili 1.800rpm, kada mi svetli da prebacim dve brzine više (recimo iz 4. u 6.).. A vi preporučujete da vratim u 3. ??  =))

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 47
« Odgovor #25 poslato: 24. Feb, 2016. 18:35 »
To ti je genericko uputstvo, vazi i za Fabiju i za tvoj Superb. Verovatno su samo uradili copy paste, pa ni ne pominju tvoj auto koji ima 6 brizina. Dakle to je uputstvo koje govori u kojim uslovima se obavlja proces pasivne regeneracije DPF filtera. Dakle potpuno je nevazno da li vozis 6. brzinom 130 ili 4. 70, to je proces koji se obavlja nezavisno od tebe i od racunara, bitno je samo da ispunis midinum adekvatnih uslova da se proces obavi.
« Poslednja izmena: 24. Feb, 2016. 18:37 djordjebg »

Van mreže ИгоР

« Odgovor #26 poslato: 24. Feb, 2016. 18:51 »
Молим те, ајде пробај овако сљедећи пут (надам се да имаш довољно ап за вожњу):
Чим изађеш на ап, убаци у 4. дигни на 3000 о/мин, подеси темпомат и вози (најмање 30 минута). Тако једно 4 пута, па да видимо хоће ли бити гарежи. Не знам која је брзина у 4. на 3000 о/мин, али надам се да је у оквиру ограничења. Ако није, подеси темпомат на ограничење, али немој да је испод 3000 о/мин.

Van mreže Filip

« Odgovor #27 poslato: 24. Feb, 2016. 19:57 »
imam prostije rešenje, daj meni auto da ga lepo provozam, stisnem kao benzinca i razvučem kako treba, ima sve živo od te čađi, štroke i gareži da sagori, posle si miran neko vreme =)) =))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #28 poslato: 24. Feb, 2016. 19:58 »
Evo samo da napišem šta se desilo kod nas u firmi na Kediju 1.6Tdi auto prešao 35 hiljada i to sve otvoren put na relaciji BG-SU-NI , kolega vozi ovaj auto, šta se desilo na 25 hiljada auto je stalo pokretao regeneraciju bukvalno na savki 500 kilometara i na kraju nije hteo da prima gas nije hteo preko 2000obrtaja da se zavrti oteran u Porše ada i šta su napisali u izveštaju  servisa ,  DPF filter bio  zapušen i iz tog razloga nije hteo da prima gas , izvrešna je prinudna regeneracija DPF filtera  i promenjeni su prametri koji su vezani za regenareciju Dpf filtera i urađena zamena ulja i uljnog filtera i zakazn kontrolni servis za 5000 kilometara radi provere parametara DPF filtera ... I evo kolega kaze da je za ovi 10000 km koliko je prešao od servisa da je upalio regeneraciju možda jedno 3 puta samo ...

E sad mene interesuje šta oni misle kad kazu ovo promenjeni parametri DPF filtera ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže ИгоР

« Odgovor #29 poslato: 24. Feb, 2016. 20:35 »
Само да се разумијемо, није нормално да се DPF регенерише, тако брзо и тако често, ако са ауто вози скоро само па аутопутем. То је индикатор да не ваља стил вожње, а не ауто. Градска вожња је нешто друго...