Autor Tema: Resque sheet (uputstvo za spašavanje)  (Pročitano 1329 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ljusasdZapočeo temu

Resque sheet (uputstvo za spašavanje)
« poslato: 26. Feb, 2016. 15:49 »
Kako sam aktivan i na drugom forumu, nedavno nam je član iz Nemačke postavio ovu temu, pa reko da je postavim ja Vama.
(Ne znam da li je bila ovakva tema ovde)

Zlu ne trebalo, nije prijatna tema,  ali mislim da bi svako od nas trebao da ima ovako nešto u automobilu.

Ovo je link da vidite o čemu se radi:

http://www.rescuesheet.info/index.html

A ovo je direktni link za Škodine modele:

http://www.skoda-auto.de/service/rettenbergen/Documents/Rettungsdatenbl%C3%A4tter_06_2015_00_de.pdf

Sve možete da skinete sa neta i da odštampate u boji.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže aleksandarzlatic

• Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže nebojsar

Odg: Resque sheet (uputstvo za spašavanje)
« Odgovor #2 poslato: 26. Feb, 2016. 20:11 »
Zlu ne trebalo, nije prijatna tema,  ali mislim da bi svako od nas trebao da ima ovako nešto u automobilu.

Nadam se da ce u Srbiji ovo imati ikakvu upotrebnu vrednost ali obzirom na okolnosti nisam bas siguran.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži bugarin

« Odgovor #3 poslato: 26. Feb, 2016. 20:45 »
Ovo je po mom skromnom misljenju odlicna stvar, ali za recimo vatrogasne ekipe. Nama licno retko moze da zatreba iz jednostavnog razloga: ako je nase vozilo osteceno, a mi zaglavljeni unutra, kako cemo dodati spasiocima uputstvo? Ako zelimo da pomognemo drugome, tesko da cemo imati uputstvo za bas taj auto, a nesretnik u kolima opet nece biti u stanju da nam doda uputstvo. A i nismo bas svi osposobljeni za pruzanje pomoci u takvim uslovima. Malo sam iskarikirao, al kapirate svi na sta mislim.
Ali zato obavezno 2 tableta sa uputstvima za SVA vozila staviti u SVAKO spasilacko-vatrogasno vozilo.
Pa majku mu, ameri od 80tih godina proslog veka u svakom policijskom vozilu imali racunar sa pristupom bazama podataka vozila i osudjenih.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #4 poslato: 26. Feb, 2016. 23:05 »
U Nemackoj je reseno tako sto je ADAC uradio nalepnice na kojima pise da vozilo poseduje Rescue sheet i ta nalepnica stoji na prednjoj soferci dole sa vozaceve strane. A sam Rescue sheet treba staviti u suncobran sa suvozaceve strane.

Inace i meni je logicno ovo sto je napisao Bugarin jer je najbolje da vatrogasne ekipe to imaju.

Van mreže nkteam

« Odgovor #5 poslato: 26. Feb, 2016. 23:28 »
U samom dokumentu lepo i pise kome je namenjeno:

Citat
This documentation has been prepared solely for rescue workers, who have undergone a special training in
the field of technical assistance in the even of traffic accidents and related scope of activities.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

« Odgovor #6 poslato: 26. Feb, 2016. 23:36 »
Pa naravno da je njima namenjeno nego je stvar u tome da li to da stoji u autu ili da oni to imaju kod sebe.

Van mreže Peja

« Odgovor #7 poslato: 26. Feb, 2016. 23:48 »
Naseckaju ga oni za tren. Ne kažem da je loše imati u kolima, ali ako je udes bio toliko slovit da su putnici ostali zaglavljeni... verovatno se i sve razletelo po kolima (airbag, zavese... čuda) ukjučujući i taj papir, koji je ispresavijan na 25% originalne veličine. Dok se spasilac protene da pogleda ispod suncobrana... oni su već isekli A stub, a svaki PKW ima istu-sličnu konstrukciju.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD