Autor Tema: Монтажа сајли подизача прозора-потребна помоћ  (Pročitano 1320 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоРZapočeo temu

Прије неколико дана пукли су ми предњи десни носачи прозора због згужване сајле, и данас сам добио сет за репарацију. Пластике сам лако монтирао, али већ неколико часова покушавам монтирати сајле, међутим сајла је, или је прекратка, или има вишка.
Може ли мала помоћ како да ријешим овај проблем?

« Poslednja izmena: 12. Mar, 2016. 23:01 ИгоР »

Na mreži bigor

Ne znam hoce li ti pomoci sta ovaj snimak, cini mi se da je slican sistem
https://www.youtube.com/watch?v=NBYYto6gTwM
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži bigor

Покушаћу, међутим код мене је мотор и не могу окренути котур како ми одговара, већ морам "тачно у бобу" погодити узубљење, иначе нема монтирања котура на мотор. Лако је кад је прозор на курблу :(

Не иде.. :(

Na mreži bigor

Pa ne znam sta da kazem, na ovom drugom videu je sa motoricem, tacno se vidi kada ga postavlja na 5:22
Skoro pa sam siguran da je nekakva sitnica u pitanju

Успио сам! :)
Сутра ћу поставити слику и на који начин.
Хвала за помоћ :)

Након што сам испробао све могуће и немогуће комбинације намотавања сајли на котур, а обзиром да имам само двије руке (а потребне су четири :)), одлучио сам да прије већ намотам корур преднапрегнем сајле на максимум, па тек онда приступим намотавању. Иако су сајле биле максимално преднапрегнуте, поново је фалио 1цм дужине. Окретањем котура као на клипу изнад, ЈЕДВА сам успио узубити котур, обзиром да су сајле толико кратке и затегнуте, да сам имао осјећај да ће све да пукне!
Скупа школа, скоро 5 часова патње све заједно...
[img=http://s8.postimg.cc/s2sxhtdfl/image.jpg]
« Poslednja izmena: 13. Mar, 2016. 02:18 ИгоР »

Van mreže milosgranice

gde si narucio set?
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Код свог механичара. Раде са дијеловима, тако да не размишљам шта и како.