Autor Tema: Centralni ventilator protoka vazduha  (Pročitano 1096 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mr.GarakZapočeo temu

Centralni ventilator protoka vazduha
« poslato: 16. Mar, 2016. 09:57 »
Pozdrav drugari,

Prvo malo izvinjenje ako je neko vec pisao o ovome na forumu ali ja nisam uspeo da pronadjem odgovor. Imam oktaviu A5 karavan 4x4 2006g. Za ovu pricu bitno je i reci da ima klimatronik. Problem je sledeci. Centralni ventilator nece da duva vazduh kada je uklucena na AUTO ili ECO ali hoce kada pritisnem dugmenece za regulaciju smera vazduha. E sad ovo nije bas 100% tacno. Jednom u dva meseca ili cak i redje desi se da proradi. Hoce da proradi i kad pustim VAG COM test nad ventilatorima za protok vazduha. Ali onda radi dan dva pa opet nece. Isao ja u ovlasceni servis ali odgovor klasican to je zavuceno, to se ne islati. Jednom prilikom kad sam nakacio dijagnostiku izbacilo mi je gresku intrenal sensor faulty ili tako nesto (ako nadjem taj log postavicu ga). Posledice su da kada on radi kao sto se desilo u par navrata proslog leta klimu sam drzao na 25 stepeni i smrzavao se, a bez njega stavim na 20 ili i manje i jedva pa tamn (inace za klima u kolima je izmisljena zbog mene  ;D :B=) :B=) :B=) ). Bilo kakva pomoc mnogo bi znacila .
  • Vozi: Skoda Octavia caravan 1.9 tdi 4x4 2006 god.

Van mreže magnum

Odg: Centralni ventilator protoka vazduha
« Odgovor #1 poslato: 16. Mar, 2016. 13:41 »
Sta je ovaj vag kom test i kako se inicira ?
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.6 MPi 2005 Elegance

Van mreže mr.GarakZapočeo temu

Odg: Centralni ventilator protoka vazduha
« Odgovor #2 poslato: 17. Mar, 2016. 09:57 »
Pozdrav,

U sustini samo kupis kablic na netu ili ceo uredjaj. Ja sam uzeo samo kablic preko aliexpres-a za nekih 17 eura. Instaliras programcic sa diska koji ide uz kabal i nabodes kabal. To posle izgleda ovako https://www.youtube.com/watch?v=NlGq8cgmqLY . Mada Moras da vodis racuna kad uzimas kablic da li on podrzava i tvoj model kola. Moj je VAG COM 12.12 i on podrzava Skode druge generacije (1z). Sto se tice uredjaja to moze i ovako http://www.ebay.com/itm/VAG-Scanner-Engine-ABS-Airbag-Diagnostic-Scan-Tool-VW-Seat-Skoda-Audi-COM-Reset-/221305008083?hash=item3386ce6fd3:g:ZqoAAOSwI-BWGH6i. Mada Mislim da moze da se nadje i kod nas na kupujem prodajem sajtu.
  • Vozi: Skoda Octavia caravan 1.9 tdi 4x4 2006 god.