Autor Tema: LED + Xenon problem?  (Pročitano 2485 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

LED + Xenon problem?
« poslato: 19. Mar, 2016. 13:33 »
Ovih dana sam ganjao službenu O3 Elegance, nemilice, ali šta da se radi. Prvi dan sam imao preko 860km rutu.
Elem, ispred N.Pazara me zaustavlja saobraćajac, pomislim da je video koliko sam nab'o kočnicu, ali nije zbog toga. Nemam upaljena svetla?! Pogledam prekidač - stoji na AUTO. Izađemo obojica ispred auta - ništa ne svetli, jbg.

I šta sada? Zaslužio sam kaznu, jebo me auto da me j.... I Škoda kada sam seo u nju. Počnem da se vadim kako nije auto moj, da su mi dali, da očigledno nešto nije u ispravno, pokazujem da sam ispravno podesio prekidač. Na kraju se složimo da nikada od Škode neće biti auto i nekako me pusti.

Danas gledao kod mene na Superbici, imam dnevna LED svetla kada je prkidač na AUTO. Na Oktaviji sve mrtvo. Auto je relativno nov, 2014. godište.

Batke, kakve je situacija kod tebe, imaš li tokom dana dnevna svetla?  wall1

Van mreže adamGT

Odg: LED + Xenon problem?
« Odgovor #1 poslato: 19. Mar, 2016. 14:24 »
Meni se to desilo letos kad sam se vracao sa mora, negde na ibarskoj provalim da mi svi blicaju konstantno,stanem na pumpu i vidim da day light ne sija, udjem u kola prekidac na auto ali kad sam usao u podesavanja na boleru vidim da je day light iskljucen. Ni dan danas mi nije jasno kako se to desilo kad znam da ih ja nisam iskljucio. Jedino sto mi pada na pamet jeste da sam nesto isprobavao automatsko dugo svetlo ali nisam siguran da to ima neke veze

Sent from my C1905  

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 19. Mar, 2016. 20:25 »
ako imate senzor svetla i prekidač je na "auto" svetlo se pali s mrakom, ili tunelom :B=) u suprotnom svetli daylight, u slučaju da je tako iskodirano, ako nije - ne uključuje se

ima kodiranja čak i na O2 pre FL, a tek ne na 10 godina mlađoj O3, nije nikom Škoda kriva ako ljudi ne pročitaju uputstvo i ne provere kako su stvari po defaultu/naknadnom podešavanju da ne kažem prčkanjuu opcija :P
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže adamGT

« Odgovor #3 poslato: 19. Mar, 2016. 20:47 »
Ne radi se o svetlu,nego o day lightu koje se iz nekog razloga samo od sebe iskljucilo,bar je kod mene bila takva situacija,a koliko sam skapirao i mirkuk je imao identicnu

Sent from my C1905  
« Poslednja izmena: 19. Mar, 2016. 20:50 adamGT »

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 19. Mar, 2016. 22:40 »
Škoda = DAS AUTO !!!!    :B=)

Svratio večeras u O3, da pročačkam po meniju i nađem opciju DAYLIGHT LIGHTS isključenu. Sada me panduri više neće smarati a ljudi me više neće pozdravljati  =))

Case closed.

Van mreže batke

« Odgovor #5 poslato: 20. Mar, 2016. 15:30 »
Batke, kakve je situacija kod tebe, imaš li tokom dana dnevna svetla?

Izvinjavam se što kasno vidim pitanje, u gužvi sam ovih dana što zbog vanredne situacije koju smo imali, što zbog nekih privatnih pitanja pa sam retko na forumu. Vidim da si rešio problem, ali ipak da odgovorim. Svetla su podešene na "auto" i svetli led u toku dana. Kao što Filip reče kad imaš senzore svetla se pale pri prvom mraku ili na ulasku na mračniju teritoriju kao na primer tunel. Kod mene sve radi savršene, pu pu pu, pomeri se s mesta. Ako zapneš opet negde viči...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"