Autor Tema: Temperatura motora oktavia 1.9tdi  (Pročitano 1478 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MikasZapočeo temu

Temperatura motora oktavia 1.9tdi
« poslato: 20. Mar, 2016. 22:31 »
Pozdrav,od skoro sam vlasnik oktavije a5 1.9 tdi 77kw 2005. motor bjb.Auto je odlican,za sad sve super funkcionise,ali postoji jedan problem koji me muci pa sam mislio da ga podelim sa vama jer je mozda neko imao slican.Radna temperatura motora dostigne 90 stepeni i kazaljka kao malo krene preko jednim svojim delom,ne pomeri se puno,u pitanju je delic mm.,mozda ne bih ni primetio da se ventilator ne pocinje paliti mala malo(u pitanju je bio veliki ventilator).Bio kod majstora zamenio termostat i mali ventilator.Na kraju ostao isti problem,samo sto se sad  ukljucuju oba ventilatora i ne gase se.Malo je cudno jer do sad nisam primetio na predhodnim autima da se ventilator pali ako napolju nije neki dobar plus i ako nisam u guzvi.Pomislio sam cak i da zamenim davac temperature,da mozda on malo laze.Dijagnostika ne prijavljuje nikakav kvar,pa ni majstor ne zna odakle da krene.Ako neko ima neku ideju bilo bi super.Hvala
  • Vozi: Škoda oktavia 1.9 tdi 2005

Na mreži lipovaccc

Odg: Temperatura motora oktavia 1.9tdi
« Odgovor #1 poslato: 20. Mar, 2016. 23:05 »
Koja ti je temepreatura kad si ga nakacio na diagnsotiku ?
Zato sto je radna  temeperatura 85 stepeni a merač pokazuje 90
diagnostika  sve to očita
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže MikasZapočeo temu

Odg: Temperatura motora oktavia 1.9tdi
« Odgovor #2 poslato: 20. Mar, 2016. 23:16 »
Mislim da je 93 a da na 96 upali ventilator,cini mi se da mi je majstor tako rekao.Inace na dijagnostici ne prijavljuje nikakve greske,valjda
  • Vozi: Škoda oktavia 1.9 tdi 2005