Autor Tema: Zakucao motor 1.9tdi  (Pročitano 8413 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Zakucao motor 1.9tdi
« Odgovor #30 poslato: 29. Mar, 2016. 22:27 »
fobija ne vredi polemisati :) a i tema je pogresna.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže skodilak88Započeo temu

« Odgovor #31 poslato: 11. Apr, 2016. 22:54 »
Auto je doziveo hidro udar. Popravka je kostala 1000€. Poz
  • Vozi: skoda octavia 1.9tdi 2007

Van mreže bugarin

« Odgovor #32 poslato: 11. Apr, 2016. 23:00 »
Otkud sad hidroudar? Nigde nisi spomenuo vodu....... Mislim jesi pljusak ali ne i prolazak kroz baru ili nesto slicno.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #33 poslato: 11. Apr, 2016. 23:10 »
Jesi li prosao kroz neku dublju baru?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže skodilak88Započeo temu

« Odgovor #34 poslato: 12. Apr, 2016. 09:23 »
Ni u jednom trenutku nisam prosao kroz ni najmanju baru. Pljusak jeste bio celim putem. Videli su se tragovi od drugih kola na mokrom asfaltu, jedino su me sleperi zapljuskivali bocno kad bi ih pretekao. Majstor mi je pokazao crevo od interkulera puno vode, video sam licno emulziju u crevu i majstor je u rebusu kao i ja jer je filter vazduha bio totalno suv.
  • Vozi: skoda octavia 1.9tdi 2007

Van mreže Peja

« Odgovor #35 poslato: 12. Apr, 2016. 09:30 »
Naprso interkuler?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #36 poslato: 19. Maj, 2018. 09:28 »
Zakucao motor juče kolegi na mazdi 6 2015, 2.2 dizel. Kupio nov na lizing, u garanciji je produženoj. Biće zamenjen. Održavan na 12.000km u ovlašćenom. Razlog nepoznat. Prešao 97.000km. Neverovatne stvari sa relativno novim kolima, prosto me zabrine kada razmišljam da sam ja uglavnom kupac polovnih automobila. :-X
Na ženinom službenom kliju starom 3g je motor zamenjen u garanciji. 1.5dci u koga se svi kunu. A juče sam je vozio do Kranja, neverovatno kako šisti vazduh na 130, menjač u petoj daš gas, on se cima unazad, pustiš gas, on beži napred. Izolacija lošija nego u citigou. >:( Možda je toga bilo i ranije pojedinačnih slučajeva ali u nedostatku interneta nismo imali saznanja kao danas. wac1

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #37 poslato: 19. Maj, 2018. 20:57 »
Zakucao motor juče kolegi na mazdi 6 2015, 2.2 dizel. Kupio nov na lizing, u garanciji je produženoj. Biće zamenjen. Održavan na 12.000km u ovlašćenom. Razlog nepoznat. Prešao 97.000km. Neverovatne stvari sa relativno novim kolima, prosto me zabrine kada razmišljam da sam ja uglavnom kupac polovnih automobila. :-X
Na ženinom službenom kliju starom 3g je motor zamenjen u garanciji. 1.5dci u koga se svi kunu. A juče sam je vozio do Kranja, neverovatno kako šisti vazduh na 130, menjač u petoj daš gas, on se cima unazad, pustiš gas, on beži napred. Izolacija lošija nego u citigou. >:( Možda je toga bilo i ranije pojedinačnih slučajeva ali u nedostatku interneta nismo imali saznanja kao danas. wac1

Komsija je na mazdi 6 2015 do 50.000 menjao 2 puta diskove , set kvacila i motor posle duzeg natezanja sa njim zato sto je pukla bregasta , oni su hteli da odrade generalnu . Uzeo je novu sa najboljim paketom opreme sto je imao .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži zare

« Odgovor #38 poslato: 19. Maj, 2018. 21:21 »
Kazu da je Mazda ubedljivo najgora od svih Japanaca.

Van mreže Dule o

« Odgovor #39 poslato: 19. Maj, 2018. 21:46 »
Bio Japanac,Nemac ,Italijan ili Francuz   svakom od njih  se desi da motor zakuca u  garanciji ili  da predje  500 000km  .  Dosta zavisi  od  voznje i odrzavanja a i kakve si srece.   Nema  pravila

Послато са SM-G930F  

• Vozi: Skoda Oktavia 2.0 tdi 2011 elegance

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #40 poslato: 20. Maj, 2018. 12:06 »
Kazu da je Mazda ubedljivo najgora od svih Japanaca.
Po stručnim tekstovima je odmah iza tojote, dakle na drugom mestu od pet.

Na mreži zare

« Odgovor #41 poslato: 20. Maj, 2018. 12:58 »
Ne znam o kojim strucnim tekstovima se radi. U praksi, sto se tice odrzavanja, korozije i svega ostalog, pitaj vlasnike sta kazu o tim "strucnim tekstovima"  :).
A da svi mogu da traju milion km i da crknu posle 10000, mogu. Samo se nekima jedna krajnost dogadja redje a nekima cesce. U principu, sva vozila su sada manje/vise slicna i izdrze ono za sta su projektovana. Druga prica i problem je sto mi hocemo da ih teramo 5 puta vise od toga i da im izvadimo dusu pa nam posle ne valjaju kola koja su odavno bila za presu na otpadu.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #42 poslato: 20. Maj, 2018. 13:44 »
Svi japanci imaju problema sa limarijom. To im je zajedničko, štede na svemu. Tojota isto. Ima na fejzbuku situacija gde je probila korozija na corolama starim 2g. Pa natezanje oko reklamacije. Ali mazda po enterijeru prevazilazi sve japanske konkurente, tojota tu nije ni približno. Ali, opet zaostaje za nemcima. Mada, da ne offujem temu. Nema više nepogrešivo pouzdanih kola, samo novih. ;)

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #43 poslato: 20. Maj, 2018. 19:01 »
Aj kad odosmo u off. Toyota Avensis 2010 ubila skoro 350k, ni jedna jedina greska ni na motoru ni na limariji. Auto kao da je sada izasao iz salona
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #44 poslato: 20. Maj, 2018. 21:27 »
Ne dirajte mi Toyotu.  :) Pojedini motori i modeli su neunistivi, Hiluxi, Land Cruiseri, Yarisi I gen, itd ; valvematic motor jos nisam video pokvaren, itd... Za Toyotine pojmove prosecno pouzdani 2.2D 05AD Avensis 2007 imamo na servisu sa preko 550000 km. Auris firme Sanel  iz KG, 1.6 Valvematic 2011; 580000 km, dihtung glave menjali su nedavno i to zbog hladnjaka kog je jedno 500000 km auto puta dezintegrisalo.
Trap izdrzljiv, elektronika vrhunska, ne kvari se. itd itd...
Imaju i oni propusta ali su dovoljno posteni da za propuste daju (ili su davali dok su ti modeli imali tih 5,6,7 god) produzenja garancije 5 ili 7 godina, cak i na neke motore. I to za kvarove van redovne garancije za koje bi se neki drugi proizvodjac samo zadovoljno osmehnuo i dao predracun.
Npr. kvacilo i zamajac na Rav4 II gen. imao je produzenu garanciju 5 god/150000 km.
Nesto ne videh kod VWa to produzenje a imali su slican problem.

Od korozije boluju kao i svi ostali, ako konsultujete Google videcete da i nekada po tom pitanju vrhunski Audi boluje od korozije na relativno mladim automobilima.
Pojedini modeli su bolje zasticeni ili ofarbani, pojedini losije; u sustini u proseku standarda auto industrije.
Sto bi jedan kolega rekao "kupis novu Toyotu, jos jednom prelakiras i zastitis; i teraj. Drugo nema sta da se pokvari"  :)

O izboru motora, izboru modela u Evropi, strategijama kompanije za evropska trzista, tu vec imam problem. Ali o tome drugom prilikom... :( :-X
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.