Pozdrav svima,
Odnedavno sam promenio automobil, porastao sam za jedan broj sa Fabia 2009 1.9TDI Elegance presao sam na Octaviu 1.9TDI Elegance ali Dec. 2010... I promena je velika.. Octavia je prava limuzina... prezadovoljan sam..
Samo malo da se prolepsa vreme, da se O2 malo sredi I eto predstavljanja I detalja...
nego, da se vratim na problem.. Octaviu sam uzeo pre 4 meseca, sa 62 000km, kupljena u Srbiji u AC. I sve savrseno radi sem jedne male sitnice, koje je pocela da se pojavljuje u poslednjih mesec dana..
naime, u pitanju je problem, po mom misljenju, u ulosku za paljenje.
Kada ugasim auto I izvadim kljuc iz brave, ne upali mi se svetlo u kabini I ne ugasi se radio ( swing je u pitanju) ... obrnuto, kada palim auto, radio se upali radi jedno 3-4 sekunde I onda se ugasi.. Pocelo je sporadicno ali sada je redovna pojava.
Jos dodatno pre jedno 20tak dana isao sam na put, 3-4h neprekidne voznje I desilo mi se da se radio sam od sebe ugasi..
Takodje u pocetku manifestacije ovog problema, primetio sam da ako polako izvucem kljuc iz kontakt brave da moze da se desi da se ovaj problem ne pojavi.. to mi je dalo hint da budem skoro pa siguran da je u pitanju sama kontakt brava.
e sada, nije to sada neki veliki problem, idem na redovan servis sledece nedelje (da iskoristim akcijsku cenu za servis za 4+) kod Cirinca pa cemo da vidimo.. jedino sto me brine do tada je da se ne desi da u jednom trenutku ne budem mogao da upalim auto.. zbog kontakt brave..
Ovo pisem da vidim da li je neko imao slicnih problema nekada (da cisto znam sta me ceka) a I da nakon sto resim u servisu ovaj problem napisem resenje da se zna za ubuduce

P.S
Cuo sam od jednog momka, da je nesto slicno imao na Audi-ju I da se menja samo ulozak kontakt brave, da ne mora nista da se radi oko kljuceva, kodiranja itd...
Nadam se da ce sredjivanje ovog problema biti jednostavno..
pozdrav,
Goran