Autor Tema: Škoda, AdBlue, Euro6  (Pročitano 20777 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sammael

Odg: Škoda, AdBlue, Euro6
« Odgovor #60 poslato: 02. Avg, 2018. 12:36 »
Više ne vozim dizel pa mi ovo nije relevantno, ali nisam ni na jednoj NISovoj pumpi video ništa slično? Jedino ako nije baš skoro uvedeno.

Koliko Petrol ima pumpi u Srbiji uopšte?
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #61 poslato: 02. Avg, 2018. 12:47 »
Sto u servis? Sto iz kantice? Na petrolovim pumpama lepo zabodes pistolj i tocis kao gorivo...... verujem da tako moze i na ostalim pumpama.
Iskreno ne secam se kad sam zadnji put bio na petrolovoj pumpi(na omw nemaju),a i kad sam preuzimao auto su mi rekli da izbegavam te sa pumpi,kao nije cist pa ume da pravi probleme. Iskreno mi to deluje kao "patka" al dobro.

Van mreže bugarin

« Odgovor #62 poslato: 02. Avg, 2018. 12:59 »
petrolovih u beogradu ima valjda sad 4, u srbiji ukupno 10ak. ne mogu da se zakunem na kojoj sam video da imaju adblue na tocenje.
ali evo recimo na MOLovom sajtu mapa kaze sledece:

u principu na autoputevima bi trebalo da ima svaka pumpa ovu uslugu jer kamioni trose adblue mnogo brze nego putnicka vozila.

u sloveniji znam da svaka pumpa uz autoput ima adblue na pistolj. u gradovima su uglavnom na kantice.

a to za izbegavanje na pumpi.... pa naravno, kako inace da te oderu. cekam samo kad ce nasi dileri vozila da otvore svoje pumpe i udare u garanciju stavku: kupac gubi garanciju ako toci gorivo na bilo kojoj pumpi osim pumpe u vlasnistvu prodavca.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže vuksa11

« Odgovor #63 poslato: 02. Avg, 2018. 13:40 »
Inace sipam gorivo uglavnom na Petrolu pa cu proveriti imaju li.
U servisu jeste sigurnije ali se mnogo vremena izgubi na zakazivanje i odlazak.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI DSG

Van mreže bugarin

« Odgovor #64 poslato: 02. Avg, 2018. 13:56 »
ja jutros bio na petrolu al mi na kraj pameti nije bilo da gledam dal ima :) pogledacu na adi danas pa javljam.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže fobia24

« Odgovor #65 poslato: 02. Avg, 2018. 21:50 »
Baš ću videti ima li adblue, odnosno posudu moja oktavija RS 2.0 tdi, imajući u vidu da je proizvedena 1.12.2017.
Nema.

Van mreže vuksa11

« Odgovor #66 poslato: 03. Avg, 2018. 10:52 »
Moguce da ima na onoj najskorije renoviranoj na spustanju od Zarkova ka Cukarickoj padini. Provericu tamo.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI DSG

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #67 poslato: 03. Avg, 2018. 22:26 »
Ja sam sipao u OMV blok 70 iz kantice. Kantice više nemaju adapter, ali je radnik sa pumpe sačuvao neki adapter koji smo koristili kao levak. Nismo ništa prosuli, ali mi se nije svidela procedura. Posle predjenih 5k i nešto, dosuo sam 10l.

Nervira me cela ta priča oko prosipanja i kako štetno to može biti. Sad sam u potrazi za kanticom sa adapterom da imam za sledeće tocenje.
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG