Autor Tema: Škoda, AdBlue, Euro6  (Pročitano 20775 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Škoda, AdBlue, Euro6
« poslato: 27. Mar, 2016. 19:48 »
Sa uvođenjem Euro6 normi hoće li i Škoda uvesti AdBlue za tdi motore?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže mirkuk38

Odg: Škoda, AdBlue, Euro6
« Odgovor #1 poslato: 27. Mar, 2016. 19:53 »
150KS ne koristi AdBlue, dok 190KS koristi.. Euro6 su obe varijante motora. Govorim za S3.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 27. Mar, 2016. 20:08 »
Bas smo na BG Car Show u gepeku kod Yeti modela uočili ovo.
Za sada Superb i Yeti imaju.
Troši oko 1l na 1000km, litar je oko 100-200 rsd.
  • Vozi: Yeti

Van mreže mlax

« Odgovor #3 poslato: 30. Mar, 2016. 20:24 »
Da, novi superb ali samo onaj 2.0tdi od 190 konja ima to. Meni je to gnjavaza nevidjena, moras jos i o tome da mislis, da punis.
Mene intersuje sta se desava ako ti nestane te tecnosti? Da li auto staje isto kao da ti je nestalo goriva? Da li ta tecnost ima da se kupi na svim pumpama ili moras da se snabdes samo na odredjenim?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

« Odgovor #4 poslato: 30. Mar, 2016. 20:33 »
Tecnost (amonijak) nije skupa, navodno se ne trosi mnogo, ali iz iskustva VW u USA, trosi se mnogo vise od deklarisane kolicine. Ako se tokom voznje ostane bez iste, auto ide u limp mod.

Van mreže mlax

« Odgovor #5 poslato: 30. Mar, 2016. 20:40 »
Ako se tokom voznje ostane bez iste, auto ide u limp mod
Ovo mi je dovoljno da ne razmisljam o kupovini ovakvog modela.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #6 poslato: 30. Mar, 2016. 20:45 »
Ja bih uvek imao litricu ili dve u gepeku, ako već nema indikator koliko je tečnosti preostalo u rezervoaru ??

Van mreže mlax

« Odgovor #7 poslato: 30. Mar, 2016. 20:54 »
Ma ne radi se o tome, naravno da bih i ja isto tako radio. Radi se o tome da je to jos jedna stvar o kojoj moras misliti. Meni auto sluzi da bude meni sluga a ne ja njemu. Svaka dodatna stvar koja se mora raditi u vezi auta meni je ozbiljan minus. Pa meni zna stajati upozorenje za tecnost za stakla po mesec dana, jednostavno se ne setim da dospem, kad parkiram automatski na to zaboravim.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #8 poslato: 30. Mar, 2016. 20:56 »
Ultra čisti motori imaju i svoju "negativnu" stranu .... šta da se radi. Bolje i tako nego Golf dvojka na ulici. Kancer u najavi.

« Odgovor #9 poslato: 30. Mar, 2016. 21:03 »
Mislim da svi osim Mazde imaju ovakvu vrstu preciscavanja NOx. Mazda je za malo ispunila i USA NOx norme bez dodavanja uree, ali za malo.

Ko zeli dizel motor se mora pomiriti sa time ili razmisljati o drugoj vrsti "pogonskog goriva"

Van mreže Filip

« Odgovor #10 poslato: 30. Mar, 2016. 21:04 »
khm, khm, ultra čisti dizeli =)) =)) :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mlax

« Odgovor #11 poslato: 30. Mar, 2016. 21:05 »
Ultra čisti motori imaju i svoju "negativnu" stranu .... šta da se radi. Bolje i tako nego Golf dvojka na ulici. Kancer u najavi.
Ma naravno ali mi nije jasno zasto i ostali proizvodjaci to ne primenjuju. Ocigledno da se vw dobro muci da ispostuje norme o zagadjenju i da tu tehnologiju jos nisu savladali. Ostali proizvodjaci ne moraju da primenjuju add blue da bi to ispostovali. Evo bas juce sam vozio malo bmw 2.0 dizel od 190KS i naravno da nema add blue, a zadovoljava euro 6.

Van mreže zix

« Odgovor #12 poslato: 30. Mar, 2016. 22:14 »
Verovatno bi bez AdBlue tehnologije radio kao ovaj golf 2, pri kraju klipa: 
http://www.clip.rs/tuca-ispred-kluba-kada-sumadinci-dodu-u-beograd/3671
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

« Odgovor #13 poslato: 30. Mar, 2016. 22:18 »
 =)) =)) sreća
mada ce za euro 7 i benzinci postati komplikovaniji, ako ih ne svedu na dva klipa
« Poslednja izmena: 30. Mar, 2016. 22:28 Peja »

Van mreže mlax

« Odgovor #14 poslato: 31. Mar, 2016. 00:16 »
Ja ne bih ovde generalizovao, tj. da problem svalim na euro 6 normu. Izvinite ali nisam cuo da ni jedan proizvodjac putnickih automobila primenjuje ovu tehnologiju, bar ne u ovom segmentu automobila. To je rezervisano za kamione koji imaju veliku kubikazu i moraju da imaju dodatne mehanizme da bi zadovoljili ekoloske norme.
VW je ocigledno u ozbiljnom zaostatku za konkurencijom u segmentu izduvnih gasova pa su bili prinudjeni na ovaj korak. Zasto je to tako, nemam pojma.