Autor Tema: Radna temperatura  (Pročitano 8210 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MikasZapočeo temu

Radna temperatura
« poslato: 28. Mar, 2016. 02:57 »
Pozdrav.Interesuje me koja je radna temperatura motora 1.9 tdi 77kw,mislim na polozaj kazaljke,da li je na sredini tacno ili malo preko.Pitam ovo iz razloga jer mi se ventilatori ukljucuju cim kazaljka krene za delic milimetra da prelazi sredinu i tako rade cak i u voznji.Mislim da nesto tu ne valja,hladnjak kad pipnem odozgo uvek je hladan a gornje crevo vruce.Termostat je zamenjen i sve je isto kao i sa starim.
  • Vozi: Škoda oktavia 1.9 tdi 2005

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
Odg: Radna temperatura
« Odgovor #1 poslato: 28. Mar, 2016. 07:34 »
Ja za 6 godina nikada nisam video da mi je kazaljka pokazivaca temperature rashladne tecnosti presla preko 90C na 1.9 TDI motoru (BXE).

Sent from my SM-N910C  

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #2 poslato: 28. Mar, 2016. 10:59 »
Na mojoj A5, stoji uglavnom na sredini, dok u gradu kad je velika gužva - zna da pređe sredinu za bukvalno 1-2 mm...

Motor je potpuno isti kao tvoj.
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

« Odgovor #3 poslato: 28. Mar, 2016. 11:44 »
Da u gradu moze da se desi da predje alj u voznji i po hladnom vremenu...Ne znam da li moze senzor temp. da laze za toliko pa da komp. daje sivnal ventilatoru da treba da radi ili je negde nesto zacepljeno.Koliko se secam ovaj termostat otvara na 89

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #4 poslato: 28. Mar, 2016. 21:12 »
Kazaljka stoji tacno na 90 kada je motor u radnoj temp, a to je od oko 85c pa do 105c. Nisam siguran za ove brojke od-do, ali tuda su negde..
Ono sto hocu da kazem da ne bi kazaljka smela da mrde sa 90, ne bitno na uslove u saobracaju.

« Odgovor #5 poslato: 29. Mar, 2016. 08:09 »
Hvala.Jos jedna stvar,da li vam je hladnjak vruc kad auto pokazuje radnu temperaturu?Kod mene je hladnjak stalno hladan i donje crevo je hladno a temperatura radna i vent. rade.Termostat zamenjen i sve isto.Pada mi na pamet da senzor prikazuje pogresno  i da ranije ukljuci vent. I da ustvari i ne postigne radnu temp,nego cim pocne da otvara on ohladi u hladnjaku to malo tople vode.Ne znam sta drugo ili to ili opet ne valja termostat ili je zacepljen hladnjak,a dijagnostika ne otkriva kvar ...Mislim da se u voznji pali ventilator a hladnjak hladan,nije mi jasno

Van mreže ИгоР

Radna temperatura
« Odgovor #6 poslato: 29. Mar, 2016. 09:40 »
Не ваља то колега, термостат ти је заблокиран. Немој мислити да ако замијениш термостат да је све ок, пошто неријетко и нови термосати не ваљају и остану заблокирани. Доње цријево мора бити вруће на радној температури, или када ради вентилатор.
Према овомо што си описао, вода муља само кроз главу.

....и да ли си ти својим очима видио да је термостат замијењен, или ти је само саопштено да јесте?
« Poslednja izmena: 29. Mar, 2016. 09:44 ИгоР »

« Odgovor #7 poslato: 29. Mar, 2016. 12:52 »
Nisam video,samo su mi rekli.Inace termostat je bio 650 dinara i navodno otvara na 89.Cudno mi je odmah bilo to 89.Inace stalno stoji kazaljka na istom mestu,da mozda bolje objasnim,predje malo polovinu jednim svojim delom i uglavnom stoji tu ili se vrati tacno na sredinu,u pitanju je bukvalno milimetar.Moracu izgleda proveriti taj termostat.

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 29. Mar, 2016. 16:13 »
Nije navodno nego je 89c..kazaljka može imat oscilacije

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 29. Mar, 2016. 16:21 »
Nisi u pravu.. Kazaljka ne sme da mrdne sa 90 kada je sve u redu
Oduvek vozim VAG vozila i svi ljudi iz mog okruzenja, drustva, i nikom nikada nije mrdnula kazaljka, bio dizel ili benz.. Pored toga sto znam da ne treba da mrdne kada se "pobije" na 90, kao sto rekoh prethodno, to se i u praksi pokazalo.

Da zavrsimo sa tom polemikom, nego da pomognemo Mikasu da resi problem

« Odgovor #10 poslato: 29. Mar, 2016. 16:33 »
Sve je to mozda manje bitno nego je najbitnije sta je problem,gornje crevo vruce sve do hladnjaka a hladnjak i donje crevo hladno.Stvarno jedino da menjam deo po deo.Gde uopste stoji termostat?Mislio sam da je na pocetku ovog gornjeg creva na motoru,ali onda ispada da je termostat u redu jer je crevo posle njega do hladnjaka toplo

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 29. Mar, 2016. 17:02 »
Pa onda ispade kao da je nekako zapusio hladnjak, sta drugo ostaje

« Odgovor #12 poslato: 29. Mar, 2016. 17:20 »
Bas o tome i ja razmisljam.Malo pre sam uporedjivao sa temperaturom  gornjeg creva na puntu dizelu,i kod njega je na primer gornje crevo i hladnjak vrelo toliko da se ne moze drzati rukom a kod mene je vruce samo crevo ali ne toliko.Mislim da nema druge nego da se krene redom sa ispitivanjem svih delova sistema.Kad resim javljam sta je bilo

Van mreže ИгоР

« Odgovor #13 poslato: 29. Mar, 2016. 17:46 »
Ама колега блиндиран ти је термостат, пусти степене, пусти хладњак и дискусију.
Не може вода до хладњака ни да дође.
Или су ти слагали, или  се десио лош термостат и неће да отвори (ништа ненормално да се деси). Једино је проблематично што ти је тај мајстор дао ауто, а да претходно није озрачио и провјерио систем. Мајстор је "морао" констатовати да термостат отвара, па онда извршити озрачивање система и малог хладњака. Све остало је шупља прича од стране мајстора или било кога другог.
Иначе, казаљка не смије милиметра, ни напријед, ни назад, под условом да је сат исправан.

« Odgovor #14 poslato: 29. Mar, 2016. 18:05 »
Verovatno jeste;ali me buni kako je crevo toplo skroz do hladnjaka,zar ne bi trebalo i gornje crevo da je hladno ako termostat ne valja,kako stigne voda u to gornje crevo ako je pre njega termostat koji je zastopan