Autor Tema: Radna temperatura  (Pročitano 8227 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоР

Odg: Radna temperatura
« Odgovor #15 poslato: 29. Mar, 2016. 18:22 »
Термостат затвара блок, а не главу. Све изнад термостата циркулише око главе (горње цријево).

Van mreže MikasZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 29. Mar, 2016. 18:33 »
Nije mi sad bas jasno,termostat se nalazi onda na kraju onog creva koje je hladno kod mene,tj na bloku motora gde to crevo odprilike ulazi u blok,da li sam dobro shvatio?Ako sam dobro razumeo voda iz gornjeg creva onda nema kuda da ode jer ni voda iz donjeg creva ne moze u blok motora?
  • Vozi: Škoda oktavia 1.9 tdi 2005

Van mreže ИгоР

Radna temperatura
« Odgovor #17 poslato: 29. Mar, 2016. 18:44 »
Да, само сто пролази одозго на доље.
Не знам како је код тебе, али граница вруће-хладно је термостат у средини...отприлике говорећи.

« Odgovor #18 poslato: 29. Mar, 2016. 18:50 »
Znaci iz glave motora kroz hladnjak preko termostata u blok.Sad mi je sve jasno,sutra idem odmah do majstora.HVALA svima,javljam se kad resim

Na mreži hakkler

« Odgovor #19 poslato: 29. Mar, 2016. 22:04 »
Nisi u pravu.. Kazaljka ne sme da mrdne sa 90 kada je sve u redu
Oduvek vozim VAG vozila i svi ljudi iz mog okruzenja, drustva, i nikom nikada nije mrdnula kazaljka, bio dizel ili benz.. Pored toga sto znam da ne treba da mrdne kada se "pobije" na 90, kao sto rekoh prethodno, to se i u praksi pokazalo.

Da zavrsimo sa tom polemikom, nego da pomognemo Mikasu da resi problem
U redu sa tim..pod ovo sa oscilacijom sam mislio da 90c na kazaljci je 84c mjereno sa vcds. Ok?

Što se tiče problema kod kolege jednostavno ako mu motor dođe na radnu..90. Neka upali grijanje i ventilatore na max. Ako mu počne rušit temperaturu sa 90 (na ovih vanjskih 15-20c) termostat je banana tj otvoren.
Isto tako ako ne diže radnu nakon 10km.
Zapravo na ovim vanjskim c. trebao bi i u leru dignut.

Svoj sam mijenjao 2x u zadnjih 2mj.

Prvi put je termostat..drugi put ona plastična flanđa bila u pitanju koja ide na njega..cca 4,5 eura dođe taj komad plastike.
Koji se inače TREBA promijenit kada se mijenja termostat.
Pukne na njoj komadić veličine čačkalice za zube na koju termostat sjeda..i onda ostane otvoren.
Problem je veči ako ostane zatvoren..onda skuhaš motor na brzinu i onda je veselje.

Apro po još šetanja temperature u + kad se pale ventilatori.

AcoSk nisi nikad vozio pod opterečenjem? Ili ljeti na +40c kad upadneš u gužvu..kreni stani ili kad se naganjaš 20,30-300km u dužinu?

« Odgovor #20 poslato: 29. Mar, 2016. 22:31 »
Ne da mi mira ovaj moj auto pa sam opet isao da probam prepipati creva i hladnjak.Skontao sam da je hladnjak nekih desetak cm(deo do creva)ipak topao a ostatak hladnjaka hladan i onda kad se ukljuce ventilatori ohlade i taj deo hladnjaka.Donje crevo do bloka motora bude toplo a najnizi deo creva hladan.Nije normalan protok,a sta je,termostat,vazduh,zapusen hladnjak jeb.... li ga vise.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #21 poslato: 29. Mar, 2016. 22:53 »
@hakkler, izvini ako sam te pogresno razumeo. Tu se slazemo, gore i napisah ja, da vec od oko 85c kazaljka stoji tacno na 90c i ne pomera se sve do oko 105c, sto inace predstavlja radnu temp..

Pod optereĆenjem naravno da jesam vozio..
Ustvari nisam, ako pod opterecenjem ne smatras audija a6 na plato prikolici uz Rudnik ka Cacku (to je inace veliki uspon, najveci na ibarskoj magistrali)

Van mreže ИгоР

Radna temperatura
« Odgovor #22 poslato: 29. Mar, 2016. 23:25 »
Ne da mi mira ovaj moj auto pa sam opet isao da probam prepipati creva i hladnjak.Skontao sam da je hladnjak nekih desetak cm(deo do creva)ipak topao a ostatak hladnjaka hladan i onda kad se ukljuce ventilatori ohlade i taj deo hladnjaka.Donje crevo do bloka motora bude toplo a najnizi deo creva hladan.Nije normalan protok,a sta je,termostat,vazduh,zapusen hladnjak jeb.... li ga vise.
Заглавио, мрвицу отворен таман толико да пропусти мало течности и да имаш то стање које си описао.
Колега Hakkler ти је написао одличан пост..

« Odgovor #23 poslato: 29. Mar, 2016. 23:55 »
Da probacu i to zameniti,posto je menjan samo termostat.Inace pokazuje uvek isto bilo ukljuceno ili ne grejanje

« Odgovor #24 poslato: 30. Mar, 2016. 19:11 »
Danas nisam uspeo da odem do majstora a po svoj prilici ni sutra,Ali sam proverio ono sa grejanjem do panja i ventilatorom na 4 i oborilo mi je temperaturu za minut cak na 75.Inace do sad mi nikad nije obarao ni u voznji temperaturu sa ukljucenim grejanjem na 2.

Na mreži hakkler

« Odgovor #25 poslato: 31. Mar, 2016. 00:42 »
Da je vani -20c još bi bilo realno za diesela da ti malo obori temperaturu..u leru. Dok se voziš vrlo teško.
Ovako nešto si imao;

https://youtu.be/VUOSQtIQsbs

Ugl. termostat i flanđa koja ide na njega..2,3l antifriza i bit će sve ok. Pravi majstor..cca 15-20min. posla
« Poslednja izmena: 31. Mar, 2016. 00:45 hakkler »

Na mreži hakkler

« Odgovor #26 poslato: 31. Mar, 2016. 00:53 »
Ne znam jer isto za tvoj motor..ovakva je kod mene bila.
Načeta..sjeb..

Nova

I oem termostat...

Pa ti sad vidi :)

« Odgovor #27 poslato: 31. Mar, 2016. 01:15 »
Sto se tice snimka i kod mene istom brzinom pada temp.,za ovo drugo ne znam jel isto.U svakom slucaju to je to,hvala

« Odgovor #28 poslato: 31. Mar, 2016. 01:18 »
Cim sredim javljam kako je sve izgledalo

Na mreži hakkler

« Odgovor #29 poslato: 07. Apr, 2016. 10:55 »
I..jesi riješio?