Autor Tema: Neko od drugova clanova zna nesto o sledecim Octavijama?  (Pročitano 1285 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolaj

Odg: Neko od drugova clanova zna nesto o sledecim Octavijama?
« Odgovor #1 poslato: 02. Apr, 2016. 21:38 »
Čudno je da su tek dva automobila od prikazanih, jedva prešla 20000km godišnje. Zašto uopšte ovi ljudi kupuju dizel ?
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 03. Apr, 2016. 13:02 »
navedena kilometraža po oglasima uglavnom nema veze sa stvarnom :D
« Poslednja izmena: 06. Apr, 2016. 11:21 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže -nebojsa-Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 03. Apr, 2016. 14:14 »

Sto se kilometraze tice, trazio sam da je auto iz SRB, ne iz uvoza, servisna, VIN pa u Autocacak :)
Neko nece u ovlacseni na pregled, neko hoce, neko posalje VIN, neko ne...Tu je prva naznaka da sa kilometrazom nesto mozda ne valja...
A tu je i VCDS, VAS...
« Poslednja izmena: 06. Apr, 2016. 11:21 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže djordje48

« Odgovor #4 poslato: 06. Apr, 2016. 11:54 »
meni inace nije jasno zasto bi neko kupovao nov auto u srbiji kad nece barem 7-10 godina da ga vozi wac1. ali u okuisma i tudjim parama se ne raspravlja bravo2 pogledajte ovo, deluje korektno

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8028707/skoda-octavia-tdi

Van mreže Filip

« Odgovor #5 poslato: 06. Apr, 2016. 12:05 »
takođe deluje kao da nikad nije izašao iz grada :B=)

a deluje i da ima novu registarsku tablicu
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nkteam

« Odgovor #6 poslato: 06. Apr, 2016. 12:12 »
I takodje, ako je sve kao sto je navedeno, sa ovom cenom (skroz korektnom) ce se prodati u roku od 2 dana.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže mlax

« Odgovor #7 poslato: 06. Apr, 2016. 15:48 »
Čudno je da su tek dva automobila od prikazanih, jedva prešla 20000km godišnje. Zašto uopšte ovi ljudi kupuju dizel ?
Pa to je tako u zemlji Srbiji. Cale mog prijatelja prelazi 5.000km godisnje i nije hteo ni da cuje da kupi benzinca. Dizel ili nista! Mnogo je takvih primera ali je to jednostavno tako usadjeno u svest ljudi. Ja evo sad razmisljam da kupim benzinca iako prelazim oko 20.000 ali ne smem da se usudim jer je to posle nemoguce prodati. Ljudi jednostavno nece benzince osim za eventualno nizu klasu i ponesto nizu srednju.
Na kraju krajeva zbog toga i jesmo jedina zemlja u kojoj je dizel skuplji od benzina. Videli naftasi da smo ovce pa deru.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže nkteam

« Odgovor #8 poslato: 06. Apr, 2016. 17:11 »
Ja prelazim oko 15000km godisnje porodicne voznje i uzeo sam dizelka. Medjutim, razlika u potrosnji izmedju 2.0tdi i 1.4tsi (kao recimo benzinskog ekvivalenta) na moju kilometrazu nije nesto znacajna, pogotovo kad uzmem u obzir koliko je dizel skuplji. I ne volim da se previse bavim ciframa vezanim za kola, ali ta razlika u gorivu na nivou godine je svakako daleko manja od 2000e (1500-2500e u zavisnosti od motora/opreme) koliko se godisnje gubi na novim ovakvim kolima. Elem, svaka dalja diskusija vodi zakljucku da dizelka nisam kupio zbog neke ekonomske racunice vec zato sto sam zeleo.

• Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže djordje48

« Odgovor #9 poslato: 06. Apr, 2016. 17:50 »
Postoji jos jedna varijabla a to je automatik. Cesto je manuelni dizel jeftiniji od benzinca sa automatikom npr.

Van mreže vlada320

« Odgovor #10 poslato: 06. Apr, 2016. 20:49 »
Četvrte nema - izgleda već prodata; treća deluje na prvi pogled kao sigurica; druga bi mogla biti najbolja kupovina, ali malo slika - ne vidi dobro kakav je.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže -nebojsa-Započeo temu

« Odgovor #11 poslato: 06. Apr, 2016. 23:33 »
Najpre hvala adminima na razdvajanju teme.
Sto se navedenih oglasa tice, mozda ce jos nekome znaciti informacija:

Prvi link - u medjuvremenu sam proverio; jedan vlasnik, 143000 km trenutno, u ovl.servisu pre par dana uradjen servis, istorija (po VINu) deluje OK, odrzavana u ovl.servisu, nisu zabelezene havarije.
Ovu cu verovatno ici da pogledam cim obaveze dozvole.
Drugi-nisam zvao, nesto mi ne stima, mada se mozda varam.
Treci-zvanicna verzija je da je jedan vlasnik, 101000km, stanje odlicno po recima stranke, ali je cena gotovo fiksna.
Za malo preko 7000 vec ima i facelift A5.
Cetvrte nema...
Peta je iz uvoza a tu sam odma' skeptican, znajuci kako u mom kraju to sa uvozom i kilometrima, stanjem vozila, funkcionise... hearcut
Sesta je prvo Ambente, drugo NIJE 2009, vec 2008; u opisu pise prva reg. XII 2008; sto znaci da je u sustini oko polovine 2008.Dakle godinu mladja od prve, vise km, manje opreme a skuplja... :bravo:

Ova iz 2012. deluje OK, ali za (nedostupnih) 10500€ kupio bih Superb ili Avensis.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.