Autor Tema: Octavia A5 problem sa vakum ventilom!  (Pročitano 1372 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stanke91Započeo temu

Octavia A5 problem sa vakum ventilom!
« poslato: 07. Apr, 2016. 01:33 »
Drugari od skora imam problem sa Vakum ventilom na oktaviji a5 2008god rec je o motoru 1.9TDI sa 77kw ili ti 105ks.

Naime kada se auto ugasi cuje se nekakav zvuk. Znaci prilikom gasenja auto ispusti neki zvuk koje traje da kazem par sekundi i to je to.

Moj majstor mi kaze da to ne utice na voznju niti da nesto moze da rikne od toga ali me ipak nervira.

Sad deo iz originala je 25100din  =))

Da se uzme polovan je oko 40e medjutim majstor mi kaze da se i posle zamene koja dodje do nekih 80e max moze posle par dana ponovo to pojaviti pa reko da vidim da li je imao neko slican problem i kako ga je resio?

Evo i video kako to izgleda i kako se cuje, samo sto je kod mene to izrazenije:

https://www.youtube.com/watch?v=Yz5NhwAjV1E

Van mreže nightrider

Odg: Octavia A5 problem sa vakum ventilom!
« Odgovor #1 poslato: 18. Apr, 2016. 06:08 »
Meni se cuo taj vakuum, ne smeta ali me je nerviralo pa sam zamenio polovnim od golfa 5 za 50tak evra (davno bese)
Koliko se secam u pitanju su bimetalni kontakti i ako zalepi na stranu ka turbini onda pravi problem, a ova druga varijanta ne predstavlja nista strasno ali eto, mene je neervirala pa sam zamenio tu vakum doznu koja je inace pristupacna gore i menja se za 5 minuta kod mejstora pa mislim da je i sam mozes zameniti. E da...ova plovna mi traje duze od prve ugradje inace  ;)