Autor Tema: Octavia A5 tvrda kocnica  (Pročitano 4956 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zelmil83Započeo temu

Octavia A5 tvrda kocnica
« poslato: 07. Apr, 2016. 13:05 »
Pozdrav imam Octaviju A5 2005 god. 1.9 TDI. Prije par dana desi se kada kocim nakon 3-4 sekunde kocenja kocnica naglo otvrdne i jako je tesko zakociti do kraja. Kada otvrdne kocnica, tada se cuje karakteristican zvuk kako bih rekao "cvili" u predjelu ispod papucice kocnice, mozda i sa druge strane kabine, nisam siguran. Ulje kocnica nije mijenjano 45000km i malo je iznad minimuma provjeravao sam juce.
  • Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
Odg: Octavia A5 tvrda kocnica
« Odgovor #1 poslato: 07. Apr, 2016. 15:44 »
Mislim da imas problem sa servom, odnodno vakumom na servu kocnice. Mozda ti je neko crijevo napuklo

Послато са LT22i  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #2 poslato: 07. Apr, 2016. 18:47 »
Odakle se prilazi kabina ili iz motora, tj. odakle se skida  servo bubanj kad ga otkacim sa papucice?

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 07. Apr, 2016. 18:54 »
Sad ne znam kako je to kod tebe postavljeno ali po onom sto si naveo mi lici na to. Ne bi tredao da skidas bubanj vec ide nekakvo crno crijevo od vakuma u njega, pa da ono nije puklo ili se odkacilo.

Послато са LT22i  

« Odgovor #4 poslato: 06. Maj, 2016. 13:16 »
Pozdrav, evo imam audio zapis znači od 00:07 sekunde kreće da proizvodi taj zvuk, i tada otvrdne kočnica. Kako god pogledam čuje se iz tog doboša ispod pedale kočnice. Ne gine mi skidanje ovog bubnja ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZVKp3XyAeA

« Odgovor #5 poslato: 18. Maj, 2016. 16:50 »
Pozdrav, skinuto je potpuno crijevo sa vakuum pumpe i sa druge strane na bubanj kočnice što ide, izvučeno. Crijevo je ok, nije napuklo, mandžetna na dobošu izgleda ok, tj. teško se zabija plastični završetak crijeva u nju. Međutim na vakuum pumpi gdje se uključuje crijevo, tj. onaj plastični dio na koji se navlači crijevo je dosta labav, i kao da iz pumpe ima lufta, barem milimetar naprijed nazad. Da li to mora tako i kako da se on zamijeni. Mora li vakuum pumpa van, osim ako taj dio i treba da bude toliko labav zbog zakretanja crijeva prilikom montaže?

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 18. Maj, 2016. 17:26 »
Vidi stavi malo silikona okolo ako mozes prici cisto da provjeris prije nego sto pocnes kupovati i mjenjati dijelove,  to ti je najeftinije.  Ako se i dalje nastavi,  onda majstor,  sta da ti kazem drugo

Послато са Tesla_Tablet_L7_3G  

« Odgovor #7 poslato: 23. Maj, 2016. 14:18 »
Bio u servisu Škoda, servo kočioni bubanj otišao. Sad kažu nov dođe 200€. Jel se taj bubanj mijenja komplet, ili pojedinačno unutra ima šta da se kupi za manje €€€?

« Odgovor #8 poslato: 30. Jun, 2016. 10:22 »
Nevjerovatno, kočnica radi korektno znači staje u metar a problem je samo vazduh, nemoguće da se ne može riješiti vakum ako je kočenje i ulje ok? Evo i slike, šušti unutar ovog cilindra, zan li neko da li ima neka gumica tu da se gamijeni ili dihtung da ne skidam doboš bezveze? I da li ova zaštitna guma bude iz dva dijela, a na slici je nepravilno odvojena što znači da vjerovatno ne bude i da je otpala. Možda je glupo pitanje a da li ako nju zamijenim mogu zadržati vakum ili je ona tu samo zbog prašine?
Evo slike odozdo sa papučice sa navučenom i zakrenutom gumom na ovom cilindru. Znači šuštanje dolazi unutar cilindra, oko ove osovine što ide na pedalu. Evo uslikano:

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #9 poslato: 30. Jun, 2016. 19:06 »
Meni prethodnoj crkao servo, propraćeno istim tim šuštanjem.
Ne bih da te plašim ali čini mi se da je to u pitanju.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.