Autor Tema: Fabia II - saveti za kupovinu polovne  (Pročitano 16118 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48

Odg: Fabia II - saveti za kupovinu polovne
« Odgovor #30 poslato: 12. Apr, 2016. 19:08 »
taj 1.9 TDI je dobar, poslednji mohikanac:) radi usporedbe, ja sam svoju fabiju 1.2 HTP 44 Kw ambition FL sa alu felnama i 30 000 km staru dve godine platio 6000 evra od prvog vlasnika. Godiste 2011, uzeto 2013...imao sam ponudu tada za F2 pre FL, 2008-o, 1.9 TDI ambiente za 5800, presla 130 000 od prvog vlasnika. jbg, novo je novo, nisam se dvoumio wac1

takodje, mislim da pri kupovini novog auta, oprema cini razliku, ali kad se polovan uzima, bolje je uzeti slabiju opremu u boljem stanju, sa manjom km i provereno, kupljeno u srbiji. Za 6000 sam verovatno mogao uzeti neku kantu passata iz uvoza sa 200 000 km, 2.0 TDI, kao moj drugar koji je uzeo B6 sa 180 000 pravih, otisao u dansku da kupi, nasao na mobile de. i dao 8000 za takav auto. Niko me ne moze ubediti da posto nema rupa i loseg goriva u danskoj, da je taj passat bolji od ove klotare moje dve godina stare, presle samo 30 000 km po ovim nasim dzombama i u koju je sipana brljava corba, sada vec 57 000km. Opet kazem o ukusima se ne raspravlja bravo2 Ja jednostavno nisam ubedjen.  wac1
« Poslednja izmena: 12. Apr, 2016. 19:14 djordje48 »

Van mreže vlada320Započeo temu

« Odgovor #31 poslato: 12. Apr, 2016. 19:11 »
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8075257/skoda-fabia-14-benz-i-gas

Ova se danas pojavila u oglasima, mada je cena malo jaka za to godiste, a imam i averziju prema karavanima crne boje. Malo mi je sumnjiva kilometraza za auto koji ima "fabricki plin". Sa druge strane, izgleda da je Elegance, mada nema digitalnu klimu.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže djordje48

« Odgovor #32 poslato: 12. Apr, 2016. 19:16 »
cim ima maxi dot, ASR tj ESP i nije napisao da je kupljeno u srbiji, znaci uvoz. Km je mozda vracena a mozda i nije. E sad, ko ce da zna wac1

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #34 poslato: 12. Apr, 2016. 20:18 »
Ovo je sad malo Off 
Gledam ove fabije sad iz inostranstva i mnogo mi se sviđaju ...
Pa  da pitam vas , da li se ispalti ići u inostranstvo i dovesti sad jednu Fabiju za sebe ?
Kada sam pitao ovo mislio sam na troškove  ,ja stvarno ne znam kako ide taj postupak uvoza ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #35 poslato: 12. Apr, 2016. 21:44 »
@djordje:
Za krseve iz uvoza se apsolutno slazem, dobar auto iz uvoza kostao bi vise nego slican kupljen kod nas, vidi se i sa linka
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=220684880&features=ELECTRIC_WINDOWS&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=ABS&features=ESP&isSearchRequest=true&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&minCubicCapacity=1800&maxCubicCapacity=2000&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxFirstRegistrationDate=2010-12-31&makeModelVariant1.makeId=22900&makeModelVariant1.modelId=6&pageNumber=1&fnai=next#

Imam to "zadovoljstvo" da su auto placevi cesti u mom kraju i da znam na sta lice automobili kada tek stignu kod nas.

Moja bivsa Fabija je 2009. bila 7500 kad su u oglasima slicne bile oko 7000.
Razlika u ceni se isplatila zbog boljeg stanja, manje km...Tada sam mogao da kupim Octaviju A4/Tour isto god. sa 160000 km za isti novac, ali Fabija je bila bolji izbor, sto se i potvdilo kroz odlicnu pouzdanost.

Kod polovnog svakako je najbitnije stanje vozila, ali kad za slican novac mozes da uzmes bolje opremljen automobil i sa boljim motorom, zasto to ne bi uradio?

Sto se bele 1.9TDI tice, pre jedno mesec dana sam ponudio 5500 u razgovoru, prodavac nije pristao.
U medjuvremenu sam izbacio F II iz razmatranja, bice ipak Octavija A5 ili Toyota Auris-ako me ne banuju zbog toga  :) :D
Sada je vec vidim ispod te cifre; mislim da covek ide u inostranstvo.
Verovatno je dobra prilika za nekoga sa foruma, meni deluje kao OK auto.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže djordje48

« Odgovor #36 poslato: 12. Apr, 2016. 23:22 »
Zasto se kod nas nikad nije prodavala fabija 1.2 TDI greenline? Onaj matori je presao od nemacke do danske sa malo vise od 3l na 100km dizela sa njom. Sad nema u ponudi ni superba 1.4 TSI 4x4 150 KS za nas a verujem da bi se bolje prodavao od dizela wac1

Van mreže Srdjan_bgd

« Odgovor #37 poslato: 18. Jun, 2016. 14:03 »
ja sam posle par meseci potrage domacih, i shvatanja da se nista sto mi odgovara ne pojavljuje (korektna karavan Fabia mk2), angazovao suraka pa mi uskoro stize 1.4tdi sa pristojnom opremom, jos 4 felne i zimske gume, 2009 god, i 200k ... izaci ce otprilike oko 5k eur ili manje, pa cu je nadam se predstaviti kako treba u zasebnoj temi ... za sada samo slicica

Van mreže Beli82

« Odgovor #38 poslato: 18. Jun, 2016. 15:31 »
@Srđanbgd: Najpametnije što si mogao da uradiš. I ja sam lupao glavu u potrazi za dobrim autom, i na kraju sam poručio(doduše, ovaj put ne Škodu) od prijatelja koji godinama dovozi kola iz Austrije po porudžbini. Pogledajte realno cene na mobile.de, autoscout24 i willhaben.at i videćete da su "preko" dobri automobili dosta skuplji nego kod nas. Jednostavno-svuda je dobar auto na ceni, a ovi leševi što naši masovno dovoze "od prvog vlasnika" sa 500 000km pa ih sve vrate na 140-145 000 km i prodaju ih jeftinije nego što se takav auto kreće u zemlji iz koje dolazi, a gde je carina, pdv, put,.... Ovo što se kod nas prodaje je blago rečeno užas. Nikada više kola u oglasima a istovremeno nikad više sra#a...Al' takav je naš čovek, samo gleda cenu, a ne realno stanje, svoje potrebe i svoje finansijske mogućnosti za održavanje.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Srdjan_bgd

« Odgovor #39 poslato: 18. Jun, 2016. 19:46 »
apsolutno se slazem, s tim da mi koji gledamo prvo skode, ipak imamo (u odnosu na mnoge druge marke automobila) veci izbor auta kupljenih u Srbiji, nego uvezenih Skoda, tj leseva Skoda ... ja sam gledao dve karavan fabie samo, jedna je sigurno prevara po mnogocemu, a druga ko zna sta je bila, al su za dva dana odustali od prodaje ... pristojna kola najcesce nikad ne dospeju na oglase, vec se prodaju na preporuku i po poznanstvu ... u svakom slucaju, tesko da bi ovde nasao auto sa tom opremom, nazalost nije elegance oprema, ali ima tempomat pa nadalje, i uzeta je iz proverenog salona, posto i u Nemackoj ima i zita i puno kukolja, ali bar se i na mobile.de vidi da li na placu pricaju turski, ruski, arapski itd, ili samo deutsch i event engleski

Van mreže Beli82

« Odgovor #40 poslato: 21. Jun, 2016. 12:33 »
Ja sam gledao po našim oglasima i bilo je samo od preprodavaca, eventualno neka od vlasnika ali klotara čak bez prednjih el. podizača. Danas mi stiže iz Austrije Ford focus 1.4 benzinac 2006. sa pravih 90 000km u top stanju. Takođe nije baš ful oprema ali ima skoro sve. Multifunkcijski volan sa tempomatom, maglenke, klima, abs, asr, esp,...
 Auto sa granice ide na carinu tako da ću samo morati da čekam glupavu potvrdu iz AMSS nedelju dana pre nego što budem mogao da ga registrujem.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #41 poslato: 01. Sep, 2016. 14:59 »
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8756818/skoda-fabia-12-domaca

Šta mislite, da li je ovo dobra prilika?
Cena 4900, može na kredit, auto je vraćen sa lizinga, po recima prodavca nema nikakvih nedostataka. Ali sa druge strane, nema nista od dodatne opreme, nema zaštitu od krađe, ima osnovni HTP motor, potrebna registracija.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #42 poslato: 01. Sep, 2016. 16:16 »
Lepo deluje na oko ekstra je uglancana
Vlado nemoj zuriti sacekaj jos malo
Ova ima ovaj 1.2 motor mislim po meni je to slab motor za karavan ono porodica sedne muž žena i dete i u gepek neke stvari  pa jos i klima  wac1
Po meni bolje sacekaj vidi i dobro razmisli
« Poslednja izmena: 01. Sep, 2016. 16:23 lipovaccc »
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #43 poslato: 01. Sep, 2016. 19:38 »
Sacekacu neko vreme, to mi je trenutno rezervna varijanta, ali se cini kao dobra prilika, bez obzira na nejak motor.
Cekam ja sada na jedan drugi auto koji bih dobio ispod cene, ali je problem sto ce taj auto biti dostupan za preuzimanje mozda za 10 dana, mozda za 2 meseca, a mozda ni tada. Ta firma uzima nove Skode Rapid u operativni lizing, ali im isporuke idu sporo i kasne, a imaju i neki spor sa Autocackom od ranije. Kada moj covek dobije novog Rapida, otkupljuje prethodni auto po povlascenoj ceni i ustupa ga meni. Ali, ne lipsi magarce... , tek je 2 dana kako sam prodao stari auto, a vec jedva funkcionisem bez tockova na raspolaganju 24/7. Ako uspem da se strpim, prolazim finansijski mnogo povoljnije, ali i menjam klub iz Mlade Boleslave za svapski Bohum i prelazim u C segment. U suprotnom mi ne gine Fabia Mk2 karavan, jer hocu auto do 5000e i do 8 godina starosti.

Van mreže mlax

« Odgovor #44 poslato: 07. Feb, 2017. 11:05 »
Da li neko zna nesto o motorima 1.6tdi 75ks?
Imam priliku da po povoljnoj ceni kupim fabiu 2012. 1.6tdi 75ks presla oko 150.000 za zenu.
Da li je to prevelika kilometraza za ovaj motor? Sta mogu da ocekujem? Kad se njemu rade veliki servisi? Da li ima DPF?
Generalno da li neko ima iskustva sa ovim motorima?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020