Autor Tema: Hemijsko pranje Titanium servis!  (Pročitano 3135 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stanke91Započeo temu

Hemijsko pranje Titanium servis!
« poslato: 09. Apr, 2016. 23:40 »
Kolege planiram da perem moju oktaviju unutra tacnije nesto tipa dubinskog.

Posto je cale oterao auto na dubinsko u perionicu i oni majstori tamo su mi natopili sedista toliko da su izbile neke nove fleke i sama sedista su dodatno posvetlela resio sam da kontaktiram ove ljude.

Rec je o sledecem. Razmisljam se da li da kupim polovna sedista koja su 100e ili da probam hemijskim putem da operem postojeca pa cisto da vidim da to neko nije mozda vec radio?

Dakle dubinska pranja u perionicama od 1500din do 3000din mi ne pada na pamet vise da radim, cak ni kola ne perem vise nigde nego sam.

Ovo sam video da ljudi rade sa posebnim tretmanom i hemijom i bas su posveceni detaljisanju kod automobila. Proces traje oko 5 sati i auto se na kraju dobije suv. Kako kazu do sada su sve fleke uspeli da rese i cena za moj auto bi bila 6000din.

Nema vadjenja sedista itd. Ciscenje unutra obuhvata sve od table, neba, sedista pa do gepeka.

Cuo sam se sa covekom i ovako bi izgledao postupak ciscenja:

-Naprska se hemija na mikrofiber krpu i njom se trlja povrsina
-Ako su jace fleke tj prljavija povrsina onda se hemija naprska direktno na povrsinu
-Potom cim se naprska direktno na povrsinu sa cetkom od konjske dlake se cisti
-Potom ide prebrisavanje mikrofiber krpom
-Na krjau ide usisavanje da se izvuce preostala vlaga

Imaju na fb masu slika sto su radili, ima i dosta skoda. Ja bih trebalo krajem sledece nedelje da odem da vide i da odradimo test na jednom delu sedista gde ima najvise fleka pa ako radi posao kao sto oni garantuju ona cemo da odradimo sve :)

http://www.titanium.rs/

Ako neko ima iskustva sa ovakvim tipom ciscenja ili nekoga ko jos radi provereno dobro dubinsko pranje neka mi napise ove ili na pm :)

« Poslednja izmena: 09. Apr, 2016. 23:46 stanke91 »

Na mreži Markkoni

Odg: Hemijsko pranje Titanium servis!
« Odgovor #1 poslato: 09. Apr, 2016. 23:56 »
Ima jos kvalitetnih dubinskih pranja. Verujem da ce ti uraditi sedista odlicno. Bitna je dobra hemija, ali i iskustvo. Vidjao sam do sad tako zamazane enterijere koji su posle dubinskog bili kao novi tako da verujem da ce i kod tebe biti isti slucaj.

Sent from my SM-N910C  

« Odgovor #2 poslato: 10. Apr, 2016. 01:19 »
Markoni da li znas jos nekoga ko radi to profesionalno ili ako imas nekog poznanika koji je radio, a da ima pozitivna iskustva sa ljudima koji su radili auto?

Bitno mi je da to bude profesionalno i da znam sta dobijam za ulozen novac. Da ne bude ostetio se dodatno enterijer ili nema nista od ovoga.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #3 poslato: 10. Apr, 2016. 07:33 »
Znam, ali mislim da su i momci koje si pomenuo dobar izbor.
Inace najbolje je da cekas toplije vreme, kao sto je bilo prethodnih dana, jer je i dobro susenje jako bitno.

Sent from my iPhone  

Van mreže klisko

« Odgovor #4 poslato: 10. Apr, 2016. 10:06 »
Moje iskustvo kod Petoševića je da su sedišta vlažna i nakon celog dana na julskom suncu pri 35 stepeni. Ali fleke su uglavnom uklonili (nije savršeno na svetlom nebu ali je primetno bolje). Sa sedišta su sve uklonili ali nije ni bilo strašno, a i sedišta su tamna.
Inače, kada vreme nije pogodno za prirodno sušenje, većina tih pranja suše kaloriferima, a neki ostave auto da radi nekoliko sati sa grejanjem na maks. Proveri kako rade ovi gde planiraš da ideš, ali pridružujem se savetu kolege da sačekaš toplo i suvo vreme.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #5 poslato: 10. Apr, 2016. 19:39 »
Nista videcu jos gde sta i kako pa cu da se javim kada zavrsim to oko pranja :)

Van mreže Neba

« Odgovor #6 poslato: 17. Apr, 2016. 21:43 »
neki update ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #7 poslato: 18. Apr, 2016. 00:01 »
Nisam jos isao nigde.

Uglavnom svi mogu da rese kao fleke ali ne garantuju. Znaci 90% fleka mogu da rese svi ali to sto su mi sedista pobledela od predhodonog dubinskog pranja to nema sanse.

Mislim da cu pre uzeti enterijer nego dubinsko sto cu raditi ;)

Enterijer od o2 fl znaci sva sedista su oko 120e i to u extra stanju

Dubinsko 50e. Sad jeste duplo vise ali da se zezam sa mojim sedistima i experimentisem ne bih

Da ima neko ko ce mi reci e ovo cemo ti resiti za te pare pa da budem miran ;)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 18. Apr, 2016. 00:37 »
Ta sedišta za 120 eur, jesu li oprana? :-) Mislim, ne verujem da ćeš da menjaš sedišta jer ne mogu da se operu, pa na šta liče? Ma nije to Bentli pa da ulažeš toliko, nego Škoda Oktavija, sipaš - voziš. Peri ti svoja kod ovih za 6000 (i to nije jeftino), rekli su ti da su sve fleke uspeli da reše, pa rešiće i tvoje.
  • Vozi: Yeti

Van mreže milosgranice

« Odgovor #9 poslato: 18. Apr, 2016. 19:43 »
te bele fleke, jel to izgoreo materijal od hemije ili mozda nesto drugo?
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #10 poslato: 24. Apr, 2016. 22:10 »
To sam i ja razmisljao. Da dajem 120-130e za sedista i da su opet neka sa flekama glupo je. Da ulete neka kozna i adje.

Videcu sa ovima kad dodje auto sa farbanja da se dogovorim oko termina za pranje

Te zute fleke su nuspojava pranja sa onim vodenim usisivacem. Kad je prao nije dovoljno dugo prao i nije dovoljno izvukao prljavstine i posle susenja ostala prljavstina se pojavila u vidu zutih fleka ;)

Van mreže milosgranice

« Odgovor #11 poslato: 26. Apr, 2016. 20:52 »
Sam si dao odgovor, to se izvlaci dok ne krene cista voda, bar tako ja radim, onda ispiranje cistom vodom i na kraju izvlacenje vode usisivacem, tj. susenje
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #12 poslato: 19. Maj, 2016. 17:25 »
Био сам јуче у овом сервису/перионици, опрао ауто споља и унутра (успутна интервенција) и средио моторни простор (разлог мог одласка код њих). Презадовољан сам радом ових момака! Дочекао ме власник фирме, најљубазније примио, поразговарао са мном, упутио ме у неке ствари и одговорио на сва моја питања. Попунио сам неку папирологију, прегледали ауто и извршили примопредају (све је трајало 4-5 сати тако да сам оставио ауто и отишао из сервиса па се касније вратио да га преузмем) - врхунски професионализам.

Што се тиче самог прања споља и унутра нашао сам пар замјерки, ништа значајно али моторни простор су тако добро средили да су превазишли сва моја очекивања! На растанку ме власник замолио да напишем рецензију на њиховој Facebook страни, без икаквих сугестија шта треба да пишем, само да буде искрено. Урадим ја то, похвалим рад као и овде и наведем те ситне замјерке које сам имао и дам максималну оцјену. Човјек ми се јавио са свог приватног профила да се извини за пропусте и обећа да ће следећи пут бити перфектно! Шта рећи на ово?! :) Можда је негдје другдје у свијету то свакодневна појава, у Србији дефинитивно није, тако да - од мене чиста петица! Да не пишем више - фотке код мене у гаражи :-\

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #13 poslato: 26. Sep, 2016. 12:59 »
Htedoh da operem auto spolja i unutra kod njih, ali kažu ne može. Prvo dubinsko pa na to da platim standardno pranje. WTF?

Van mreže Peja

« Odgovor #14 poslato: 26. Sep, 2016. 13:38 »
To je to isto :)  =))
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD