Autor Tema: HERE navigacija  (Pročitano 2592 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

HERE navigacija
« poslato: 16. Apr, 2016. 17:13 »
Da li neko koristi HERE navigaciju, kakva su iskustva?
Postoji APP i za android, mape "celog" sveta (i Srbija), sve je besplatno (koliko vidim), i lepo i jednostavno izgleda, ima li nekih ozbiljnih mana?
Npr. u poređenju sa IGO (iz 2016), koliko je lošija ili bolja?

• Vozi: Yeti

Na mreži Markkoni

Odg: HERE navigacija
« Odgovor #1 poslato: 16. Apr, 2016. 18:06 »
Ja sam u par navrata koristio HERE i odlicno se pokazala. Mozda i najbolja besplatna offline navigacija.

Sent from my iPhone  

Van mreže Peja

« Odgovor #2 poslato: 16. Apr, 2016. 19:30 »
da li imaju i speed cam?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ZakZak

« Odgovor #3 poslato: 16. Apr, 2016. 20:08 »
Pozitivna iskustva imam sa Here navigacijom ima speed cam,meni se pokazala bolje ona nego Garmin.
  • Vozi: Škoda YETI 1.2 TSI

Van mreže Peja

« Odgovor #4 poslato: 16. Apr, 2016. 21:18 »
instalirah Here navigaciju sa google play store, skinuo mape, pregledao ali ne vidim da ima ubelezenu kameru ispred moje zgrade :), kao ni ostale kamere po gradu.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #5 poslato: 16. Apr, 2016. 21:31 »
Posto imam WP i koristim HERE mape mogu samo da kazem da je medju boljima offline navigacijama.Dovodi na lokaciju bukvalno u metar tacno.Dakle moje iskustvo je da sam prezadovoljan  :RR) bravo2 :bravo:!!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže nkteam

« Odgovor #6 poslato: 16. Apr, 2016. 22:29 »
Navteq mape&software su se maltene oduvek koristile kao zvanicne mape u navigacijama automobila mnogih proizvodjaca. U jednom momentu (2011) je Nokia uradila akviziciju Navteq i rebrendirala ih u HERE, naravno sa vecim naglaskom na web (here.com) i mobile (WinPhone) platformu.

Onog momenta kad je Microsoft kupio Nokiu (ali ne i odeljenje sa mapama koje je ostalo kao izvojena jedinica iako je microsoft obezbedio dugogodisnju licencu da koristi mape) Here je lagano krenuo da pravi otklon od WinPhone platforme (npr da se ne logujes vise sa MS accountom nego here account...) i da izbacuje aplikacije i za druge platforme (trenutno ih ima za iPhone i Android). Takodje, sredinom prosle godine ih je kupila velika trojka (Audi, BMW, Mercedes) znajuci da moraju kako znaju i umeju da smanjuju zavisnost od Apple-a i Google-a (i njihovih mapa izmedju ostalog). Poslednje sto su izbacili je set APIa koji omogucava proizvodjacima automobila dobranu customizaciju software-a, a mislim da ni HERE app koji podrzava pre svega MirrorLink (ili Apple CarPlay ili Android Auto, ali tu se pitaju i Google i Apple) nisu daleko.

All that said, ja je koristim zadnjih par godina (WinPhone/iOS/Android) i zadovoljan sam samim mapama  :RR)
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Peja

« Odgovor #7 poslato: 16. Apr, 2016. 22:32 »
Nemaju speed cam i nemogucnost kreiranja rute od vise tacaka.

Sygic je fenomenalna, ima free verzija, istekne posle 7 dana, deinstaliras pa instaliras ponovo. Non stop imaju akcije gde se moze kupiti za oko 25-30e legalna verzija...

Na mreži AcoSk

« Odgovor #8 poslato: 16. Apr, 2016. 23:01 »
@Karlheinz, posto se zanimam oko navigacija poprilicno, ja bih to ovako

1. iGO
2. Sygic
3. Here

Jedino iGO koristi Contrast mapu koja je inace najdetaljnija, ima preciznost do kucnog broja u skoro svim ulicama, pa i najmanjim, za razliku od HERE mapa koje, recimo u Cacku, nemaju ucrtane brojeve ni za najvece ulice.
Jedina mana Contrast mapa je sto se retko update-uju (poslednja iz 2014.12)
Takodje iGO no.1 zbog samog navodjenja, zbog toga sto koristi mape raznih proizvodjaca (Contrast, HERE, TomTom. . .) pa mozes da izaberes koje zelis itd..

Naravno HERE jeste najbolja od besplatnih navigacija, ali ima li ozbiljnu konkurenciju? Nema

Sygic je takodje korektna nav, ali iGO je iGO

Ako nekoga zanima Sygic "besplatan" full ili iGO neka kaze, pa mogu da upload-ujem i postavim link (naravno ako sme)

Van mreže Peja

« Odgovor #9 poslato: 16. Apr, 2016. 23:05 »
ima na youtube, pretrazis po kljucnim recima: "sygic besplatno"

Ono sto mi se svidja kod sygic je sto ima HuD mogucnost. Legalna verzija u ovom trenutku za full Europu kosta 19.99e
Ono sto mi se ne svidja ni kod jedne pomenute navigacije, sto moras rucno da ih "ubijes" jer kao proces ostaju aktivne u pozadini.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #10 poslato: 16. Apr, 2016. 23:09 »
Ja koristim igo godinam unazad (ako se pod korišćenjem može nazvati startovanje igo-a samo par puta godišnje zbog potrebe i samo par puta godišnje zbog zabave) a za HERE sam čuo od nedavno da je sasvim ok (i ono što je nkteam napisao) i na prvi pogled stvarno deluje korektno, nema zezanja kao ponekad sa Igo, te fali ovo te fali ono... Igo skidam sa Serbian foruma, ima odeljak koji se bavi time i tamo uvek ima sve najnovije.
Ako je HERE korektna, (a ništa mi ne treba više od toga) onda mogu da se oslonim na nju za ubuduće.
  • Vozi: Yeti

Na mreži AcoSk

« Odgovor #11 poslato: 16. Apr, 2016. 23:22 »
Pa moze i tako.. Ali ako si vec u prici oko iGO-a (skidao si ga, znas kako funkcionise) mislim da ti je svakako bolji izbor.

Probaj u HERE nav da ukucas neki broj u nekoj ulici u Cacku i videces ono o cemu sam pricao. A ako koristis samo od grada do grada onda je OK

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #12 poslato: 16. Apr, 2016. 23:31 »
Probaj u HERE nav da ukucas neki broj u nekoj ulici u Cacku i videces ono o cemu sam pricao. A ako koristis samo od grada do grada onda je OK
Mene dovede u metar cak i na tacan broj adrese!

Na mreži AcoSk

« Odgovor #13 poslato: 16. Apr, 2016. 23:32 »
U Cacku i manjim gradovima??

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #14 poslato: 16. Apr, 2016. 23:53 »
U Cacku i manjim gradovima??
Cak i u Azanji je tacna 100 % a to je selo pored Smederevse Palanke!