Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Da li ovakav auto vredi 1200E?
Dole
Autor
Tema: Da li ovakav auto vredi 1200E? (Pročitano 2271 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
stane13
Active
Ugled: 3
Da li ovakav auto vredi 1200E?
«
poslato:
19. Apr, 2016. 13:47 »
Ja vozim Feliciju od 2002. god. i nije nikad stala ali vozim i 4 bicikle koje takodje sam odrzavam kao i auto. To osecanje sigurnosti kad se krene na put da se sve moze da sredi na licu mesta, jer znam da mu generalka i sl. nece trebati, se ne moze platiti. Od kad imam Oktaviju, a vozim je tek 300km, samo zato sto sam vec zaso u godine i zanimljivo mi je da vozim i nova kola, jednog dana mi se Felicija prodaje a drugog vec bih da je cuvam kao i biciklu iz 84-e. Realno mi je jedan auto dovoljan ali s druge strane ja idem na planine gde vozim biciklu a Felicija se transformise u kombi za 30 sekundi i znam da moze da me sluzi jos 5-10 god. bez problema. Potencijalni kupci bi hteli da je uzmu, po mojim kriterijumima dzabe, jer su moje bicikle skuplje ispada od auta, a ja trazim 1200E i imam osecaj da je to ispod cene. Cudan osecaj. Trenuto imam 8 felni sa gumama oko 2 god starosti koje su presle po 9000km. Nov akumulator, hladnjak,antifriz, termodavac, glavni kocioni i ulje za kocnice, bobina, komutator kablovi svecice, filtar ulja i ulje (pre 50km), zamenjeno ulje u menjacu(pre 2 dana), alternator sredjen pre 3 meseca. Karburator ultrazvucno opran i nastelan prosle godine pa mi do Grcke trosio 6.5l gasa.Realtivno skoro zamenjeni diskovi i plocice i creva do sapa, lamela i lanac.Atest za plin mi vazi negde do juna 2018-e. Novi amortizeri petih vrata, i tonirana sofersajbna od pre 3 meseca kad me rizla iz kamiona zveknula dok sam ga preticao.Dakle ocekujem da me sluzi bez nekih ulaganja duzi period. Nije lickan za prodaju vec mu inace menjam deo cim primetim promene a i to radim sam..i samo mogu da je hvalim. Sve u svemu jedan dan bih da je prodam a sutradan bih da je cuvam. Ako je budem prodao neko ce da se iznenadi sta sve moze auto sa 18 godina ( iz salona je izaso aprila 98-e). Mene sa njom cekaju kampovanja na Durmitoru, Staroj planini... i to je najveci razlog sto se ne zurim sa prodajom ali me bas zanima misljenje onih koji ovo procitaju da li ovakav auto vredi 1200E ili se ipak treba prodati za manje.
«
Poslednja izmena: 20. Apr, 2016. 21:32 Karlheinz
»
Vozi: Skoda Oktavija 2016ambition 1.2 tsi 63 kW
theemp
RallyeSport
Ugled: 12
Odg: Da li ovakav auto vredi 1200E?
«
Odgovor #1 poslato:
20. Apr, 2016. 18:47 »
Ide se malo u offtopic, ali evo ja sam moju feliciju prodao prošle godine za 1300e po mom mišljenju bila je u super stanju. Bila je hečbek 2001 sa plinom dugo atestiran plus sam ja stavio novu bocu. Limarijski bez pecke, redovno održavana radila na oba goriva takođe opran karburator, nova benziska pumpa, svećice, ruka, kapa, komutator, pred prodaju urađen mali servis kompletan, nov hladnjak i pitaj Boga koliko sam još sitica izmenio i zategao je za 2 godine koliko je bila kod mene. Letnje gume na alu, zimske na čeličnim felnama.
Ali ono što ju je prodalo je bila estetika jer auto stvarno nije imao pecku ni spolja ni iznutra. Sad sam opet u potrazi za autom uzeo bih opet i feliciju bez problema, šteta što je tvoja karavan. Uglavnom zvao sam pre neki dan čoveka koji u Čačku radi sa njima, tj popravlja ih i prodaje delove da nema nekoga ko bi prodao i rekao mi je da je 1200-1300e maksimalna cena za neku u tip top stanju da se više ne isplati dati. Tako da mislim ako je auto i takvom stanju i estetski kao što si opisao i mehanički možeš da izvučeš 1200e, mada daleko je bila 1998 ako je počela malo da pokazuje kao što ima običaj po rubovima i 5im vratima onda će već biti teže.
Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi
vlada320
Laurin&Klement
Ugled: 42
Škoda - best for money
«
Odgovor #2 poslato:
20. Apr, 2016. 23:03 »
Kupci najpre gledaju cenu, zatim godište auta, pa estetski izgled, a tek na kraju tehničko stanje i šta je sve skoro zamenjeno. Mislim da više gledaju i datum isteka registracije u odnosu na nedostatke koji nisu hitni za saniranje. Znači, 99% će za recimo tih 1200e gledati da kupi noviji auto, pa makar i sa nedostacima za koje će reći da su to sitnice koje će vremenom sami sve da srede i biće ko novo (uglavnom kasnije od toga ne bude ništa).
Najbolje je da auto date u oglas po ceni za koju mislite da je realna i videcete da li će vas neko zvati i ima li interesovanja. Poznanici koji znaju da je taj auto dobar bi svi hteli da ga kupe, ali po nekoj niskoj ceni - to uvek tako biva, ne znam razlog, ali i ja trenutno pokušavam da prodam svoj auto i ne trudim se da ga nudim poznanicima (kao ni prethodne), jer nisam u mogućnosti da im ponudim ustupke u vidu sniženja cene, odloženog plaćanja i sličnog. Ako vi nekome želite da učinite uslugu, a niste u problemu sa finansijama - prodajte mu auto za manje novca, to je vaš izbor. Uglavnom, pri prodaji automobila NIKADA ni približno ne može da se povrati ono što je u njega uloženo - što se više ulaže, to će gubitak pri prodaji biti veći.
Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v
bigor
Laurin&Klement
Ugled: 39
«
Odgovor #3 poslato:
20. Apr, 2016. 23:56 »
Kada bi obisao nekoloko automobila koji se prodaju kao sto je tvoj sve bi ti se samo kazalo. Ja sam prodao golfa za 800 evrica mislec da ne mogu vise dobiti, posle sam kroz nekakvu pricu trzio slicnog i ne mogu da vjerujem za kakve leseve ljudi hoce iste pare. Nekoliko njih ne bih uzeo ni za dž, tako ako ti nije frka,a dobar je autic, drzi cijenu. Naice neko ko ce htjeti da auto vozi bez ulaganja, a ne da ga popravlj iz dana u dan
Послато са LT22i
Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ
dulefontana
Laurin&Klement
Ugled: 41
«
Odgovor #4 poslato:
21. Apr, 2016. 09:37 »
Ako je auto stvarno u odlicnom stanju, drzi cenu. Nisi svestan kakvi se krsevi nude za taj iznos.
djordje48
Laurin&Klement
Ugled: 16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #5 poslato:
21. Apr, 2016. 10:35 »
ja svoju dizelku 99-o, sa pravih 145 000, jaj prvi vlasnik, prodao za 1000 evra. Hteo sam da je se resim odmah, inace bi sigurno mogla za 1500-1800 da ode. 2013-e je prodata.
pajapop
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #6 poslato:
21. Apr, 2016. 15:23 »
Ja isto vozim Feliciju 1.3 43kw, od pre godinu i po dana....i to mi je 7-8 automobil do sad...I vek sam kupovao automobile na isti nacin...Pogledam vrednost u kataloskoj vrednosti po AMS-u, konvertujem u evre, pa sad tu...to je orijentaciona cena..Moze gore dole neki evric u zavisnosti od ocuvanosti, i to je to...Isto tako i prilikom prodaje...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Gore