Autor Tema: prekid rada svih svetala i brisača  (Pročitano 2751 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zivoradZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
prekid rada svih svetala i brisača
« poslato: 23. Apr, 2016. 20:52 »
Felicija 1300 98. godište (benz/tng), kod mene se događa da nestanu istovremeno oborena i duga svetla i brisači i napred i nazad i svetla za maglu(zadnja). Sve sam pregledao ali nisam našao kvar i ostavio za kod majstora ali ujutro je krenulo sve normalno i dva dana bez problema. Međutim danas ponovo isto nestalo kad sam stigao u dvorište.Relej R6 radi ali ali nema efekta
Gde da tražim kvar (nemam šemu instalacije)
  • Vozi: Škoda felicia lx 1,3 1998.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: prekid rada svih svetala i brisača
« Odgovor #1 poslato: 23. Apr, 2016. 21:21 »
Meni to licina ulozak brave
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #2 poslato: 23. Apr, 2016. 21:24 »
Mislam deka problemot e vo kutijata so osiguraci.
I kod mene se to desava kada kucnem po kutiju osiguraca radi pa posle neko vreme stane.
Proveri sve djekove kada otvoris kutiju osiguraca mali oh pritisni i razmrdaj a mozda i kontakt sprej

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 23. Apr, 2016. 21:55 »
Problem ti je vo sama tabla. I kod mene se to desi pred edno 6 meseci da najednas snema svetla, brisaci, parno, zadni grejac, samo zmigavci su radili. Bio sam na elektricar, rekao da je otklonio kvar, ali po 2 dana ista situacija, opet nista ne radi.
I kada sam otisao ponovo kod elektricar, on mi je presekao par zice, izvadio jedno rele od table i prikacio direkt te zice na rele i evo zasada mi radi, sta znaci problem kod mene, a najverojatno po simptome i kod tebe je sama tabla, neki lem unutra ili slicno.

PS> Video sam sada sema na relea, i kod mene je majstor izvadio rele 6 i direkt povrzao presecene zice na rele i tako mi radi. Jeste da je rizicno zasto zasada svetla direktno mi rade kada dam kontakt, a i ne ide sve to preko osiguraci, ali treba da pronadzem dobar elektronicar da mi pregleda tablu. Isto savetujem i na tebi, ne elektricar, trazi elektronicar.
Evo ti semu, skini je i idi so nea kod majstor: http://wrp.cz/rock/felicia/el_felicia.pdf
« Poslednja izmena: 23. Apr, 2016. 22:01 Filo »
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 25. Apr, 2016. 17:16 »
Sama tabla sa osiguracima pravi problem. Dobije luft na mestu za relej i pocne da prekida. Ili rasturiti tablu i proveriti kontakte, ili staviti drugu.