Moj utisak, Škoda skup KG je bio odličan!
Škoda ekipu od oko 26 ljudi činili su juče pored KG domaćina i momci iz Jagodine, Lazarevca, Aranđelovca, ekipa iz 7 Oktavija iz BG, kao i ultra mali potrošač 1.8TSI iz Požarevca. Ukupno oko 15 Škoda, plus nekoliko Škoda u prolazu, plus jedna Škoda nekoliko sati PRE skupa - Vlajko računam te! :-)
Priča se da se na samom kraju skupa pojavio još jedan član skodaforum.RS iz KG, ali do pisanja ovog teksta dokaza još uvek nema. :-)
Polazak iz BG: tačno u 10:00h, 5 Oktavija je krenulo po kiši i mokrom autoputu, na zakazani skup u Kg. Odmah velika pohvala za Saleta "AC Stojanov" koji je sa svojom O1 rešio da podrži ovaj Škoda skup! "Nikakvo" vreme pratilo nas je tokom vožnje, tačnije kiša i oblaci. Uprkos tome, 5 Oktavija je držalo dobar tempo, u maloj koloni, i gde je bilo moguće držali smo 120-130kmh, sve do 11:00 i OMV Lapovo gde smo imali zakazanu pauzu ali i da sačekamo vRS-a. Umesto da ga sačekamo, i popijemo kafu ko ljudi, voyager (koji je kasnije krenuo) nas je sa svojih 227HP u RS TDI mašini lagano stigao, sa vožnjom čiju brzinu ne smem da napišem, i parkirao se na OMV bukvalno kada i mi. Ipak smo rešili da napravimo pauzu i popijemo kafu. U 11:30 napuštamo OMV zajedno, u koloni, laganim tempom krećemo prema Šumaricama. Kiša i dalje drobi.
Šumarice, KG: U 12:05 stižemo u Desankin venac, i montiramo se na onom lepom parkingu! Da sve krene kako treba Sunce tog trenutka pojačava, oblaci odlaze, a kiša staje! Kiša je verovatno otišla oko Kragujevca, a nama je sledilo par sati izuzetno lepog i toplog vremena!
Mesto: iako na oko prelepo, u mnogim trenucima smo svi bili svesni gde se nalazimo. Bukvalno - naježio sam se par puta, gledajući onaj spomenik V3, uh. Bilo kakva priča nije mogla ni približno da dočara trenutke koje su neki nevini ljudi proživeli na tom mestu i nažalost tu završili. Nekoliko obeležja, natpisa i spomenika koje smo u šetnji videli, posetili i slikali, zaista zaslužuju da se i ovde pomenu.
Škode na skupu KG: domaćin Krca se zaista potrudio da nam napravi dan za pamćenje! Ako na trenutak zanemarim prethodni pasus, ambijent u kome su Škode dominirale je bio odličan. Posebna pohvala za Jagodince i Škodu Rapid. Čast Yeti grupacije odbranio je Zix uz pomoć Zixa juniora. Fabija je imala svoje predstavnike a najviše je bio Škoda Oktavija, u sve tri generacije. Da smo organizovali "neko" takmičenje Stanke i Filip bi sigurno bili kandidati jer njihove O2 izgledaju odlično. RS TDI je posebna priča, nema mesta u ovom kratkom izveštaju za nju, bilo bi predugo. VladaLA je ranije ovde javio da je oprao svoju Škodu to jutro, međutim zbog lošeg vremena - slaba vajda. Znam još nekog ko je to jutro prao moju Škodu, neću reći ko je, džabe je prao. :-))
Potrošnja po BC: 5 Oktavija je u BG kod Arene resetovalo svoje BC1 i krenulo. U Šumaricama, po mom sećanju, O1 (1.9tdi, 110ks) je imala 5.0L, prva od dve O2 (1.9tdi 105ks) 5,1 a druga 5.2 prosek potrošnje. Kod O3 je šareno, 1.2TSI (85ks) ima 5.8 dok je pobednik u minimalnoj potrošnji O3 Škoda sa najvećom kubikažom! (2.0tdi) sa 4,7L! Svaka čast. Vozilo smo gotovo isto, tj. veoma slično do Kg.
Roštilj: bilo je odlično, ukusno i ostalo je (nažalost) dosta! (kupljeno od RSD kotizacije)
Piće za sve + ostatak hrane: kupio skodaforum.RS!
Kadrovi dolaska oktavija iz BG, pregled Škoda na skupu, video:
https://youtu.be/OyLnvnFT2xg by Ja
Dodela diploma (ideja za sve zahvalnice i realizacija - Zlatić!), video:
https://youtu.be/9cdQa9Hh4q0 by aleksandarzlatic
Album sa slikama:
https://goo.gl/photos/nCEDTZXbP212kkVV7 by Ja i nešto by Zlatić
(ako još neko ima slike neka može da pošalje link, da ih dodam u ovaj album)
Vidimo se i drugi put!