Autor Tema: Kako da skinem tapacirung sa prednjih vozacevih vrata?  (Pročitano 2109 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mijodragZapočeo temu

Kako da skinem tapacirung sa prednjih vozacevih vrata?
« poslato: 30. Apr, 2016. 22:06 »
Da li neko moze da mi pomogne kako da skinem tapacirung sa prednjih vozacevih vrata na skoda fabiji 1.2htp 2008god.,jer mi se pokvario zvucnik? pozdrav svima i hvala unapred na odgovoru. ;)
« Poslednja izmena: 01. Maj, 2016. 12:35 Karlheinz »
  • Vozi: skoda fabia 1.2htp 2007

Na mreži mtesic

Odg: Kako da skinem tapacirung sa prednjih vozacevih vrata?
« Odgovor #1 poslato: 01. Maj, 2016. 13:06 »
Ćao,

ovde je lepo objašnjeno za Fabiju 1, a verujem da je sličan postupak i za Fabiju 2.

http://forum.skodaforum.rs/uputstva-diy/skidanje-tapacirunga-i-limenog-panela-sa-vrata-fabie-mk1/msg1133/#msg1133

Ako se slome plastične tiplice koje drže oplatu - nove koštaju 40din komad (nemoj vraćati panel bez da ih sve imaš - vrata će povremeno lupkati u vožnji).

Evo šeme za Fabiju 2

http://workshop-manuals.com/skoda/fabia-mk2/body/body_work/trim_noise_insulation/door_trim_panels/removing_and_installing_trim_panel_on_drivers_door/

iako verujem da bi ti bilo zgodnije uputstvo na fazon ovog za MK 1 (ako je neko od forumaša slikao šta je radio, verujem da će postaviti).

Ajd sretno u radu!
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

« Odgovor #2 poslato: 01. Maj, 2016. 17:27 »
hvala puno na odgovoru,javljam cim budem imao prve rezultate posto je crveno slovo!!!!!veliki pozdrav  :RR) :RR) :RR) :bravo: :bravo: :bravo:

Na mreži mtesic

« Odgovor #3 poslato: 02. Maj, 2016. 08:42 »
Molim lepo druže... Samo bih još dopunio kolegu koji je napisao sjajan tutorijal za MK1: Mislim da je bolje skidati oplatu sa nečim plastičnim (a ne šrafcigerom) - da se ne ogrebe farba. Ja sam koristio tanku plastičnu špahtlu za kolače. Nakon prvog skidanja veze više nisu krute pa sam i prstima uspeo lepo da odvojim oplatu.

Van mreže pajapop

« Odgovor #4 poslato: 02. Maj, 2016. 11:53 »
Mislim da je bolje skidati oplatu sa nečim plastičnim (a ne šrafcigerom) - da se ne ogrebe farba. Ja sam koristio tanku plastičnu špahtlu za kolače.
Tacno...ima da se kupi, tj naruci, preko oglasa "kupujemprodajem" u rubrici servisna oprema i alati za auto servise,komplet za skidanje tapacirunga na automobilima...Vrlo je jeftin, a zgodne su alatke narocito za one koji cesto to rade...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #5 poslato: 02. Maj, 2016. 13:05 »
Mislim da za toliko čovek može i da se snađe.Npr,kada sam skidao koristio sam krpu da ne bi izgrebao farbu. ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #6 poslato: 02. Maj, 2016. 13:10 »
Ja sam uzeo šrafciger i umotao ga izolir trakom i nisam ništa izgrebao :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #7 poslato: 05. Maj, 2016. 18:31 »
Uspeo sam!!!! :RR) :RR) :RR)Hvala puno momci.Prvo se skida rukohvat,jer ispod njega su 2 srafa.Onda se skinu 2 srafa sa donje strane tapacirunga.Sa leve i desne strane ima po tri zabice,solidno lako se skidaju.Obavezno se odvoji instalacija sa podizaca stakla iliti prozora i to je u sustini to.Ostalo je na srafove,ali zvucnik je zanitnovan pa mora da se razbusuje da bi se skinuo.Sve u svemu nije bilo toliko tesko.ali bez vasig sema nikada se ne bi usudio sam ovo da radim.HVALA LEPO JOS JENOM  :bravo: :bravo: :bravo: bravo2 bravo2 bravo2

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #8 poslato: 05. Maj, 2016. 19:40 »
Ako menjas zvucnik,ima tema i o tome. ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži mtesic

« Odgovor #9 poslato: 05. Maj, 2016. 22:54 »
Super da si uspeo, a još bolje što si i napisao šta si radio - verujem da će nekom narednom biti od koristi!
Živeo nam Forum!  :bravo: