Autor Tema: Farbanje plastičnih dijelova  (Pročitano 1472 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zelmil83Započeo temu

Farbanje plastičnih dijelova
« poslato: 03. Maj, 2016. 17:27 »
Pozdrav, kakva farba je potrebna da se popravi ovo oštećenje na ovom oklopu, što sakriva šrafove od radija i klima prekidača? Uzeo sam sprej za felne, ali gdje god zahtvati ovu postojeću farbu na plastici ona se bukvalno raspadne i obriše. Čime se može farbati ovaj dio kao i lajsne na vratima, inače je auto metalik srebrna pa kontam da probam sa tom bojom koja ide na limariju okolo.
  • Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.

Na mreži mihajloalasp

Odg: Farbanje plastičnih dijelova
« Odgovor #1 poslato: 03. Maj, 2016. 17:57 »
Te plastike su dosta zeznute za farbanje. Ja sam to ovako radio: kupiš u farbari plastik prajmer u spreju, uzmeš vodenu šmirglu P240 i oguliš sve do plastike. Takođe ti treba jedan odmašćivač za kočnice (brake cleaner). Kad ošmirglaš to lepo, da se ne vide ni risevi ni ništa, isprskaš sve to odmašćivačem, pa posle toga prajmer u 2 sloja, pustiš 15-20 minuta između slojeva. Kad se on osuši, bilo koja farba iz spreja se hvata za to :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Bobi

« Odgovor #2 poslato: 03. Maj, 2016. 17:59 »
Pozdrav druze,ja sam kod mene sve plastike farbao Bamper sprej farbom za plastiku,ofarbao ceo kokpit pre 3 godine i jos uvek nema znakova da nesto treba da se intervanise(sve sto je sad tamno sivo je radjeno Bamperom). ako neko ima jos neki bolji savet nek pise jer je metalik boja u pitanju...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže ivan4994

« Odgovor #3 poslato: 03. Maj, 2016. 19:06 »
Te plastike su dosta zeznute za farbanje. Ja sam to ovako radio: kupiš u farbari plastik prajmer u spreju, uzmeš vodenu šmirglu P240 i oguliš sve do plastike. Takođe ti treba jedan odmašćivač za kočnice (brake cleaner). Kad ošmirglaš to lepo, da se ne vide ni risevi ni ništa, isprskaš sve to odmašćivačem, pa posle toga prajmer u 2 sloja, pustiš 15-20 minuta između slojeva. Kad se on osuši, bilo koja farba iz spreja se hvata za to :)
Upravo tako, mora da ide prajmer, inace pisi propalo...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw