Autor Tema: Prevod auta sa BG na ČA table  (Pročitano 2276 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
Prevod auta sa BG na ČA table
« poslato: 04. Maj, 2016. 13:27 »
Kupio sam auto u Čačku sa BG tablama, registracija je istekla. Čuo sam se sa dečkom na koga se auto još uvek vodi, nema nikakvih problema oko prevoda. Ali me interesuje da li ja moram da idem za BG da uradimo kupoprodajni ugovor i da ponesem tablice da se odjave ili pak može da se sve odradi agencijski da se ne cimam do BG-a?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: Prevod auta sa BG na ČA table
« Odgovor #1 poslato: 04. Maj, 2016. 19:11 »
Mislim da moras da platis porez u opstini na kojoj se vodi vozilo,  mozda ti i vlasnik to moze odraditi,  pa ga zamoli da ne dolazis
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #2 poslato: 04. Maj, 2016. 19:46 »
Napravi ugovor i potpisi pa odnesi na overu u tvom mestu stanovanja. Takodje uradi iscitavanje saobracajne i tehnicki pregled.
Sve to i tablice posalji bivsem vlasniku.
On u svom mestu placa porez na prenos, a za to mu treba sve gore nabrojano.
Prvo ide u opstinu da overi ugovor (cena zavisi od opstine do opstine).
Posle toga ide u poresko.
Kad im preda sve te papire, reci ce mu koliki porez treba da plati. Nakon dva dana sa kopijom uplatnice (kao dokaz o placenom porezu) odlazi u poresko po ugovor (ugovor zadrzavaju dva dana zbog provere?????????).
Na kraju ide u sup da ponisti saobracajnu, i onda ti sve to vraca.

Ovakva je bila procedura pre 2 meseca, kada smo radili prenos fabie koju smo prodali.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

• RallyeSport
« Odgovor #3 poslato: 04. Maj, 2016. 20:10 »
Auh ako već zadržavaju papire u poreskoj onda nema smisla da ja idem za BG kad ne može sve da se završi u jednom danu. Šta ti je velegrad kod nas ugovor dobiješ odmah, ako te mrzi da ideš do poreske ovlastiš nekoga u agenciji i posle 2-3 sata podigneš sve kod njih. :)

Ovo mi se lepo odužilo zbog praznika ove sedmice a vidim da do kraja sledeće nešto teško da uradim. :(

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #4 poslato: 04. Maj, 2016. 20:29 »
U praksi, porez na prenos placa kupac, a narocito je nerealno ocekivati da ce neko na koga se vodi auto, a nije ti on prodao auto, jurcati i trcati za tebe. Ne znam da li agencija moze nesto da pomogne, ako ne moze - sleduju ti 2 dolaska u Beograd. To je standardni problem kod kupovine auta registrovanog u dalekom gradu, pa pri izboru i kupovini polovnog auta treba o tome unapred misliti.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

• RallyeSport
« Odgovor #5 poslato: 04. Maj, 2016. 20:46 »
Da da ni ja ne želim da deranžiram dečka na koga se vodi auto nego što je potrebno (overa ugovora u sudu). I mislio sam ja da platim porez naravno, ali uplatnica mora da ide na ime prodavca. Videću sutra da oteram auto na tehnički i da vidim mogu li oni nekako da olakšaju celu proceduru, a da me pri tome ne oderu previše. Ako ne nisam ni bio odavno u BG-u mogao bih na izlet. Jedino što poreska mrsi sa tim zadržavanjem ali šta ću. :)

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 04. Maj, 2016. 21:11 »
 I decku je u interesu da ti prevedes auto na sebe.  Prije dolaska obavezno zovi poresku upravu da vidis dali rade i kada rade jer im zna pasti sistem pa da ne dolazis badava.  Prvi dan predas dokumentaciju,  a drugi ce da ti procijene porez koliko da uplatis.  Gledaj taj drugi dan da dodjes ranije i uplatis u trezor kako bi taj dan i podigao dokumenta.  Ako uplacujes na nekom drugom mjestu oni cekaju potvrdu o uplati pa tek iduci dan kad im stigne mozes podici dokumenta.  Zato ti i kazem da bi bilo dobro tog decka da zamolis da ti to odradi jer to nije puno posla ako ima kad

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #7 poslato: 04. Maj, 2016. 21:36 »
Nama su u poreskoj odmah rekli cifru, ali su bili izriciti da dodjemo tek za 48 sati.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

• RallyeSport
« Odgovor #8 poslato: 04. Maj, 2016. 21:45 »
Kada sam radio prevod prošle felicie pošto je kupac bio iz GM-a, otišli smo u agenciju gde su mu odmah rekli koliki je tačno porez. U ugovoru stoji stavka da u moje ime pošto sam ja prodavac da ovlašćujem nekog od njih da u moje ime uplati taj iznos. Dečko im je ostavio novac oni su uplatili i sutradan mu posalli ugovor brzm poštom. Kada sam ja kupovao taj auto izašao sam sa posla bio u nekoj gužvi isti princip, tamo su mi rekli koliko iznosi porez ostavio sam im novac i kada sam završio sa poslom samo svratio do njih da pokupim ugovor. Vi u Beogradu kao da ste druga država. :)

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 04. Maj, 2016. 21:56 »
@bugarin: da mi smo dosli kasno pa smo sutra dan uplatili ali isti dan smo digli dokumente.  To je bilo u Zemunu prije mjesec dana.  Mozda nije u svakoj opstini isto.  Zato i rekoh da nazove prvo i vidi sta i kako

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #10 poslato: 04. Maj, 2016. 22:39 »
I ja koliko znam - odmah ti kazu iznos za uplatu. Ceka se 2 dana od uplate, jer je bilo slucajeva donosenja falsifikovanih uplatnica. Mozda u manjim mestima moze odmah da se proveri da li je uplata izvrsena.
Najbitnije je da prodavac u MUP-u odjavi tablice, ali nije ni to vise veliko cimanje - nisu guzve kao nekada. A, kupoprodajni ugovor se moze overiti i u opstini - provereno i jednostavnije je.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže klisko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #11 poslato: 04. Maj, 2016. 23:04 »
Ja mislim da sam prošle godine na čukarici završio porez za pola sata. Bitno je da se porez ne plaća u pošti nego na njihovom šalteru u podrumu i onda odmah dobiješ overenu kopiju ugovora sa pečatom da je plaćen porez.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

• RallyeSport
« Odgovor #12 poslato: 04. Maj, 2016. 23:05 »
Ja bih to trebao da obavim na Zvezdari, videćemo kakva je procedura kod njih. Ako neko ima neki info kako ide kod njih neka me obraduje. :)

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #13 poslato: 04. Maj, 2016. 23:28 »
Kada sam prenosio feliciju,porez sam platio oko 5 metara udaljenog šaltera od kancelarije za overu( da je plaćen porez) a čekao sam 48 sati.Neznam kako je u EU ili SAD,ali mislim da je ovo kod nas čisto iživljavanje!Ajd da platiš u pošti pa se čeka provera da li je .,,legla"uplata,ali platiš kod njih i čekaš  wac1
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 04. Maj, 2016. 23:44 »
Zato sa gore i naveo da uplati u trzoru i tad moze taj dam podici dokumenta. Oni su sa njima povezani.

Послато са LT22i