Autor Tema: Prevod auta sa BG na ČA table  (Pročitano 2279 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IGOR 955

• Laurin&Klement
  • Ugled: 5
Odg: Prevod auta sa BG na ČA table
« Odgovor #15 poslato: 05. Maj, 2016. 08:21 »
Ja sam na opštini Voždovac, to je bilo 2013-te godine, prvo popunio formular i predao papire. Rekli mi da dodjem za dva dana, u istu sobu. I tek taj drugi dan su mi rekli iznos za uplatu....Otišao u prvu poštu, uplatio, vratio se u onu sobu - predao. Sačekao nekih pola sata i preuzeo otkucano rešenje da je porez plaćen.

To je moje iskustvo, opet kažem, od pre skoro 3 godine...opština Voždovac  wac1
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #16 poslato: 05. Maj, 2016. 10:25 »
Ljudi, ja stvarno nemam pojma o kakvom čekanju se radi u vašem slučaju...ja prvi put čujem za to. Do sada sam nekoliko automobila prenosio, što u Bg, što u drugim gradovima, i nikada mi niko nije tražio da čekam potvdu za porez. Što se tiče agencije, ona može da ti završi sve OSIM vraćanja tablica u SUP. To mora da vrati vlasnik vozila lično jer se istovremeno proverava i ima li neke neplaćene kazne zbog kojih bi ga odbili za bilo koju uslugu, uključujući i odjavu vozila. Znači, možeš da dogovoriš sa agencijom da ti odrade sve papire, i onda se dogovoriš sa vlasnikom da se nađete u SUP-u određenog dana i završite sve. Kada on preda tablice, ti dobijaš sve papire sa kojima sam registruješ auto u svom gradu. Uostalom, nazovi poresku upravu opštine gde treba da platiš porez pa ih pitaj.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže IGOR 955

• Laurin&Klement
« Odgovor #17 poslato: 05. Maj, 2016. 10:32 »
Ceka se,veruj mi...To je i bio jedan od razloga da kupim auto iz uvoza,samo da izbegnem tu silnu gnjavažu
po raznim opstinama,upravama,stanicama...
Od tada samo direktno na ime,pa neka je jeftinije i 500€,al što pogubiš živaca i vremena za tih par dana, to nema cenu  >:(

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 05. Maj, 2016. 10:57 »
Mnogo ste bre svi nešto živčani zbog obične papirologije. Gde ste svi pogubili živce, na Solunskom frontu?
Ne moraš brate da daješ 500e više, otprilike za 2-3 000 dinara će ti agencija završiti sve. Ja sam za fabiju dao agenciji da mi spremi sve papire, ugovor, takse i ostalo, samo sam otišao u sup i predao papire za novu saobraćajnu i ćao. I to sam uradio zbog radova na kući zbog kojih nisam mogao sam da idem po šalterima, inače bih sve završio sam.

Van mreže IGOR 955

• Laurin&Klement
« Odgovor #19 poslato: 05. Maj, 2016. 11:44 »
Pa i u SUP-u si čekao...gde god da odeš, oprosti se od 3-4 sata života...Nije mi problem ni da čekam, uvek se nađe neka budala koja uveseljava široke narodne mase. Ali stojati u redu na nogama toliko, e to mi već ide na živac...

I onda kad konačno dođeš na red, ljubazna teta sa šaltera te najuri jer ti naravno nedostaje jedan papir, ili nešto nije popunjeno kako valja, ili je pogrešno upisan broj, ili joj kasni plata...

A ako imaš ludu sreću da završiš sve u cugu, sigurno će ti ulepšati dan sa nekom tablicom ŽŠ...ČĐ... :)

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 05. Maj, 2016. 11:53 »
U SUP-u gde sam bio da prijavim auto(nisam menjao tablice jer je isti grad u pitanju), nije bilo gužve uopšte. Hvala Bogu, u Beogradu bar ima policijskih stanica u kojima nikada nema gužve i ne čeka se više od pola sata. Pogotovo posle 16h nikada nisam viđao više od 4-5 ljudi jer valjda ljudi i dalje nemaju pojma da registracija i ostalo radi do 19h(bar u Bg-u je tako). Porez moraš da platiš u opštini vlasnika, ali registraciju možeš u bilo kom SUP-u na teritoriji tvog grada. Kada su bile ludnice za pasoše, registracije i ostalo, ja sam u Mladenovcu i Sopotu sve završavao za pola sata-sat. Što se tiče radnica na šalteru, nasmeješ se i kažeš lepo "Dobar daaaan!", evo izvolite potvrdu iz poreske, ugovor, kopiju, saobraćajnu,...možda jednu milku ukoliko je simpatična devojčica u pitanju, i nemaš problema. Malo se ti radnici nasmešiš da joj ulepšaš dan posle svakakvih budala sa kojima se sreće svakodnevno, i čudo šta može lepa reč - nema više FT1P.  :B=)

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #21 poslato: 05. Maj, 2016. 12:54 »
Beli brate (zvucim kao indijanac :)))) ) , na cukarici zna recimo za registraciju da bude red i u 7 uvece. Lenja bagra zaposlena preko veze-stranke. Cast izuzecima.
Da kupujem cokoladu nakome ko je placen iz mog dzepa? Da podmicujem nekoga da radi svoj posao?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #22 poslato: 05. Maj, 2016. 13:23 »
Zato sa gore i naveo da uplati u trzoru i tad moze taj dam podici dokumenta. Oni su sa njima povezani.

Послато са LT22i  

u trezoru sam i platio,sva plaćanja prema državi i plaćam kod njih zbog provizije.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #23 poslato: 05. Maj, 2016. 13:30 »
Pazi sad to,  stvarno ne znam???  Prosli mjesec sam uzeo auto i sve to radio i tad mi je receno to za trezor jer mi je bilo frka.  Zato sam i napomenuo da covjek ne dolazi par puta.  Meni su isti dan dali dokumenta kada sam i uplatio

Послато са Tesla_Tablet_L7_3G  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #24 poslato: 05. Maj, 2016. 15:49 »
Svratio sam danas u jednu agenciju u Čačku da vidim može li šta preko njih. Kažu samo da vlasniku pošaljemo tablice da odjavi i da overi jedno ovlašćenje za agenciju, posle oni sve završavaju. Bili su baš u nekoj gužvi nismo dugo pričali moram da ih okrenem telefonom još jednom da vidim samo koliko će to da košta.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #25 poslato: 11. Maj, 2016. 18:07 »
Završeno sve danas preko agencije. U pondeljak poslate tablice i saobraćajana na adresu vlasnika i ovlašćenje na jednog od zaposlenih u agenciji da može da prevede auto u njegovo ime. Juče mu stiglo odjavio tablice i overio ovlašćenje poslao i jutros je bilo u Čačku. Sa čovekom iz agencije odrađen ugovor o poklonu na moje ime, plaćen porez i auto registrovan.

Ispalo je malo skuplje jer se plaća kurirska služba u oba pravca, zatim jedna overa više za ovlašćenje, nešto i uzme agencija. Ali s obzirom da se poresko rešenje u BG-u čeka dva dana mislim da mi je ovo bila isplativija varijanta.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi