Autor Tema: Ventilacioni Otvor  (Pročitano 1805 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85Započeo temu

Ventilacioni Otvor
« poslato: 05. Maj, 2016. 22:04 »
Pozdrav drugari,

Danas sam imao jedan peh. Ispao mi je telefon na ventilacioni sa leve strane odmah do stakla i jedna škrga mi se skroz zaglavila i otišla u neki kosi položaj. Pošto je jako pipava plastika, ne bih se igrao da je sam skidam ili petljam jedino ako ne poludim pa uzmem i zamenim ceo deo. Jel imao neko iskustva kako da se te škrge vrate u normalu jer me izuzetno nervira.

Evo i fotke da vidite kako izgleda.

Hvala unapred :).
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži mtesic

Odg: Ventilacioni Otvor
« Odgovor #1 poslato: 05. Maj, 2016. 22:51 »
Veoma mi je poznata situacija :-). Pogledaj http://forum.skodaforum.rs/oglasi-delovi/kupujem-treba-mi-deo/msg48148/#msg48148 tu sam postavio sliku mog usmerivača vazduha koji sam oštetio - verujem da je reč o identičnoj situaciji (sem što je moja Fabija).

Mislim da moraš izvaditi ceo deo da vidiš o čemu se radi. Ako je slučaj kao moj: rebra se pomiču preko žljebova od tanke plastike, a ako su oni pukli i mislim da je zamena celog dela jedino što ti preostaje (pogledaj i ono što je kolega forumaš bigor napisao). Ako kojim čudom oni nisu pukli nego je samo rebro ispalo iz ležišta, lako ćeš ga vratiti gde treba.

Za vađenje usmerivača sam koristio tanke stare telefonske kartice tako što sam ih ugurao u proreze gore i dole (većina to radi sa tankim šrafcigerima, može naravno i tako), a zatim sam ceo sklop izvukao napolje. Budi pažljiv, ili nađi šemu da vidiš gde su žabice da ne oštetiš nešto dodatno.

Ajd sretno!
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

« Odgovor #2 poslato: 05. Maj, 2016. 22:54 »
Hvala puno na odgovoru. Probam, pa javim. Pozdrav.

Van mreže ИгоР

Ventilacioni Otvor
« Odgovor #3 poslato: 05. Maj, 2016. 23:00 »
Вјероватно јесте пукао мали пластични пипак који се качи за механизам, али мислим да не мораш куповати нову и да се то може поправити. Како? Истурпијаш "на нулу" дио гдје је био пластични пипак, и убациш нови метални. Мораш бити пажљив и прецизан, али може се направити. Ако сам ја направио свој у мк1, можеш и ти код себе.
Заборавих рећи, мораш избушити рупицу фи 1 мм и убацити метални штифт.

« Odgovor #4 poslato: 05. Maj, 2016. 23:05 »
Treba tu previse strpljenja i mirne ruke. Probacu sutra da skinem ceo deo pa da namestim. Ako ne ide, videcu ko prodaje te delove pa cu uzeti. Svakako hvala na predlogu i trudu za objasnjenje dragi kolega😊.

Van mreže Ljahze

« Odgovor #5 poslato: 05. Maj, 2016. 23:07 »
Te"skrge"su toliko glupo resenje na skodinim vozlima da nemam reci za to!
Ja sam takodjer svojom nepaznjom jednu skrgu nehotice pomerio iz svog polozaja i na sve nacine sam pokusavao da je vratim,ali nista od toga.Ta plastika je toliko kilava i osetljiva da kada bi mi to i uspelo,svaki sledeci pokusaj da otvorim ili zatvorim ventilacioni otvor desilo bi mi se jedno te isto,skrga bi mi se iskrivila ili bila u nekom cudnom polozaju za razliku od ostalih.Pokusao da kopiram neke ideje sa neta i foruma,ali bar meni nije uspelo.Kod mene u komsiliku vidam isti problem na par skodinih vozila.
Na kraju sam kupio i zamenio ventilacioni otvor,ali pojavio mi se drugi problem.I ako sam pazljivo skinuo i ugurao drugi polovni ventilacioni otvor,iz nekog razloga s vremenom na vreme mi iz njega u toku voznje se cuje  krckanje plastike sto pojednako iritira usi kao sto je ranije iritiralo oko.
Glupost,ali uzasno nevira i u jednom i drugom slucaju.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

« Odgovor #6 poslato: 05. Maj, 2016. 23:13 »
Slazem se da je nejasno resenje za ovakav tip vozila jer druga imaju deo od jake plastike iz jednog dela koji je skoro pa idealno resenje. Ne znam cenu za ovaj deo, ali sam toliko frustriran da bih najradije uzeo novi i zamenio.

Van mreže ИгоР

Ventilacioni Otvor
« Odgovor #7 poslato: 05. Maj, 2016. 23:53 »
Мени су тражили 30 КМ за половњака..није ми се давао новац за глупост и одлучио сам се за репарацију. Укупно 4 часа посла, са скидањем, прављењем и монтажом...обзиром да је код мене пукла на централном дијелу па се скидао касеташ, климатроник, итд.

Van mreže Ljahze

« Odgovor #8 poslato: 05. Maj, 2016. 23:54 »
Ne znam cenu za ovaj deo, ali sam toliko frustriran da bih najradije uzeo novi i zamenio.

Polovan ispravan ventilacioni otvor za svoje vozilo sam platio citavih 800rsd.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Na mreži bigor

« Odgovor #9 poslato: 06. Maj, 2016. 00:18 »
Hajde da se opet umjesam,  ako vec mislis kupiti novi onda nista ne gubis ako pokusas popraviti ili si popravio ili unistio,  samo mozes biti u plusu ako uspijes.  I ja sam radio na O1 centralni otvor,  samo jedna pukla ali nisam ostao tako dugo,  mozda sve sat i nesto duze. Nisam pri kompu da postavim slike,  u principu na onaj nacin kako sam objasnio,  popravio sam i do sad nije bilo problema
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #10 poslato: 06. Maj, 2016. 09:06 »
Imao sam isti problem pre 5 godina na desnom otvoru Oktavije, dve-tri plastike jedna do druge su se ukočile u krivom položaju i nisu mrdale. Rešio sam to rukom, tj. prstima cimnuo, malo sam ih nategao čini mi se da "upadnu tamo gde treba" tj. da stoje kao i ostale - i tako se i desilo, stoje od tada na svom mestu i funkcionišu bez problema.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #11 poslato: 06. Maj, 2016. 09:10 »
Cimnucu ga ja danas samo tako😂. Nameracio sam se da ga sredim sam. Ali i dalje mislim a i vecina ce se verovatno sloziti da su na ime estetike totalno glupo uradili ove otvore. Plastika i nije loseg kvaliteta kao sto sam mislio da ce biti.